Saapunki neljäs vuorijuoksun maailmancupin kilpailussa: ”Lihaskunto oli kovilla”

Entinen maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki sijoittui parhaana eurooppalaisena neljänneksi 13 kilometrin mittaisessa vuorijuoksun maailmancupin kilpailussa Itävallan korkeimmalla vuorella Grossglocknerilla.

– Olen kyllä oikeassa paikassa, eikä tarvitse enää yhtään epäillä sitä, oliko oikea päätös jättää hiihtoura taakse ja siirtyä täysipäiväiseksi vuorijuoksijaksi, Saapunki sanoi.

– Jos saavutan jotain tällaista vain kolmen kuukauden harjoittelulla, en voi olla kuin tyytyväinen.

Naisten kilpailun voitti Kenian Joyce Muthoni. Kenialaisjuoksijat veivät myös kaksi seuraavaa sijaa.

Kilpailussa oli nousua 1300 metriä. Saapungin mukaan lihaskunto oli kovilla viimeisellä kilometrillä, kun reitillä oli jyrkkiä portaita ja kivikkoista maastoa.

– Hapenottokyky minulla on kova, mutten ole vielä päässyt juoksemaan edes omalla hapenottokyvyn maksimitasolla, kun lihas väsyy nopeammin, Saapunki sanoi.

– Kun lihaskestävyys paranee, sitten mennään vielä kovempaa.

Seuraavan maailmancupin kilpailun Saapunki juoksee Ranskassa Mont Blancilla 17. heinäkuuta.