Saapunki kiri kolmanneksi vuorijuoksun maailmancupin kilpailussa Ranskassa

Susanna Saapunki sijoittui kolmanneksi vuorijuoksun maailmancupin ylämäkikilpailussa Saint-Gervais-les-Bainsissa Ranskassa.  Kilpailussa juostiin 20 kilometrin reitti, jonka Saapunki selvitti ajassa kaksi tuntia, 10 minuuttia ja 42 sekuntia. Vertikaalinousua reitillä kertyi kaksi kilometriä.

Kilpailun voitti maailmancupia johtava Kenian Jouce Muthoni Njeru ajalla 2.06.28 ja viiden sekunnin erolla toiseksi juosseeseen Kenian Philaries Kisangiin.

Saapunki oli kilpailuunsa tyytyväinen.

– Reitti oli raskas ja paikoin teknisesti haastava. Suoritus oli parempi kuin viime viikonloppuna, ja ero maailman kärkeen supistui selvästi, Saapunki sanoi.

Seuraavat kolme viikkoa Saapunki keskittyy harjoittelemaan ennen 12. elokuuta Sveitsin Zinalissa juostavaa seuraavaa maailmancupin kilpailua. Sveitsissä kilpailumatka on 31 kilometriä ja nousua reitin aikana kertyy 2,2 kilometriä.

Saint-Gervais-les-Bains, Ranska, 22.7.2023:

Vuorijuoksun maailmancupia, ylämäkikilpailu:

Naiset (20 km): 1) Joyce Njeru Kenia 2.06.28, 2) Philaries Kisang Kenia 2.06.33, 3) Susanna Saapunki Suomi 2.10.42