Sää hellii Helsingin juoksujuhlaa lauantaina, vielä ehtii mukaan

Sää hellii Helsingin juoksujuhlaa lauantaina

Helsinki City Marathon, Perskindol Street Run ja lasten Chiquita Minimarathon juostaan lauantaina 15.8. Helsingissä loistosäässä. Luvassa on puolipilvistä parinkymmenen plusasteen säätä.

– Säiden lämpeneminen on näkynyt jälki-ilmoittautuneiden määrässä. Heitä on ollut runsaasti ja lisää tulee, HCM:n kilpailunjohtaja Markku Haverinen sanoo.

Kolme juoksutapahtumaa saa lauantaina Helsingissä liikkeelle 7000-8000 liikunnan ja juoksun ystävää. Uutta aiempaan verrattuna on, että lauantaina juostaan noin 17 kilometrin mittainen Perskindol Street Run. Sen juoksijat käyttävät maratonin reittiä ja saavat loistopalvelut.

– Maratonin reitillä on juottopaikkoja noin kolmen kilometrin välein. Niillä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Myöhemmillä asemilla on suolakurkkua ja banaania ja 30 kilometrin kohdalla ilmainen geelijakelu, jotta jaksaa viimeiset kaksitoista kilometriä, Haverinen sanoo. 

– Lisäksi jokainen saa oman henkilökohtaisen sienen, jolla voi huuhdella itseään juottoasemilla. Niille on nyt järjestetty juokseva vesi.

Helsinki City Marathon siirtyi täksi vuodeksi uudelle nopealle reitille, joka pysyttelee Helsingin alueella.

– Reitti on aiempaa selvästi nopeampi. Kahdeksan viimeistä kilometriä ovat hyvin tasaisia. Heti reitin alkuun on pitkiä ja vauhdikkaita laskuja, Haverinen sanoo.

 

Puistoon, piknikille ja juoksijoita kannustamaan

Myös musiikkitarjontaa Helsinki City Marathonin reitin varrelle on lisätty yleisöä ja katselijoita viihdyttämään.

– Hyviä katselupaikkoja ja juoksijoiden kannustuspaikkoja löytyy Havis Amanda -patsaan liepeiltä Kauppatorilta, Kansalaistorilta Musiikkitalon ja Kiasman välissä sekä Hesperian puistosta Töölönlahden länsirannalta, Haverinen vinkkaa.

– Ellei itse halua koettaa vaikkapa Street Runia, lauantain sää tarjoaa hyvän mahdollisuuden lähteä piknikille puistoon ja kannustamaan juoksijoita,

Maraton alkaa lauantaina kello 15 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. Perskindol Helsinki Street Run -tapahtuman juoksijat lähtevät liikkelle kello 15.45 samasta paikasta kuin maratoonarit.

 

Lasten oma maraton heti aamusta

Juoksun juhlapäivä alkaa Helsingissä perheen nuorimmille suunnatulla lasten Chiquita Minimarathonilla heti aamulla. Juoksu alkaa Eläintarhan kentältä ja matkalle kohti olympiastadionilla olevaa maalia voivat isät ja äidit kirmaista mukaan.

Kilometrin mittaisen reitin maalissa olympiastadionilla juoksijat saavat kaulaansa mitalin ja nauttivat välipalaherkkuja. Minimarathonille ei ole alaikärajaa.

– Mukaan on tulossa noin 2000 lasta, joten tunnelmaa piisaa, Haverinen sanoo.

Lasten Minimarathon alkaa viisi tuntia ennen Helsinki City Marathonin lähtöä kello 10 Eläintarhan kentältä.

 

Lisätietoja:

Helsinki City Marathon:

Perskindol Street Run:

Chiquita Minimarathon:

 

Lisätietoja:

Helsinki City Marathon

Perskindol Street Run:

Chiquita Minimarathon