Ruuskasen kausi alkaa, Raaseporissa tasokkaat kilpailut

Ruuskanen kävi olkapääoperaatiossa

Keihäänheittäjät ovat päärooleissa Raaseporin Tähtikisoissa sunnuntaina. Amsterdamissa heinäkuussa Euroopan mestaruutta puolustava Antti Ruuskanen avaa kilpailukautensa Karjaan kentällä.

Ruuskasen haastajina ovat vuosi sitten samaisella kentällä ennätyksensä 86,82 heittänyt Ari Mannio ja hänen kanssaan EM-ja olympiapaikoista taistelevat Teemu Wirkkala, Sampo Lehtola ja Sami Peltomäki.

Naisten keihäänheitossa Sanni Utriainen saa vastaansa muiden muassa Oona Sormusen ja Heidi Nokelaisen. Ruotsi-otteluvärinää kisaan tuo neljän vuoden takainen nuorten maailmanmestari Sofi Flink, jonka ennätys on mainio 61,96.

Tasokkaita lajeja: Kangas, Sandblom, Lakka, Haapala

Miesten kuularingissä hiljattain myös ulkoradoilla 20 metriä puhkaissut Arttu Kangas haastaa 20,58 työntäneen Bosnia-Hertsegovinan Mesud Pezerin. Mukana ovat myös IF Raseborgin Tomas Söderlund ja Timo Kööpikkä.

Naisten korkeushypyssä Hangö IK:n Linda Sandblom tavoittelee uransa toista 190:n ylitystä. Häntä on kirittämässä muiden muassa 194 ylittänyt Eleriin Haas sekä Elina Smolander.

Myös miesten pituushypyssä on luvassa tasokas kilpailu. Mukana ovat muiden muassa hiljattain 779 ponnistanut Roni Ollikainen, tällä kaudella 779 ponkaissut Eero Haapala ja talvella 792 liitänyt Kristian Pulli.

Elmo Lakka ryydittää 110 metrin aitoja. Hyvätasoisia ja runsasväkisiä lajeja ovat myös miesten ja naisten 100 sekä 1500 metriä.

Faktat:

Mitä: Yleisurheilun Tähtikisat-sarjan toinen osakilpailu, Karis Telefon Games,

Milloin: Sunnuntaina 12.6 alkaen 16.00  Nuorten sarjat jo kello 14.00 lähtien.

Missä: Karjaan keskusurheilukentällä.

Osanottajalistaus ja aikataulu:

http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=16281