Ruuskaselle hopea talvisäässä, MM-kesän treenit reilassa

Ruuskaselle hopea talvisäässä

Olympiamitaliseremonia Lahden MM-hiihtojen talvisessa maisemassa maistui Antti Ruuskaselle ja imaisi keihäänheittäjän hetkeksi juhlatunnelmiin kesken elokuisiin yleisurheilun MM-kisoihin tähtäävään harjoittelun.

Ruuskasen Lontoossa 2012 voittama keihäänheiton pronssimitalisti kirkastui hopeaksi, kun sen alkujaan voittanut Ukrainan Oleksandr Pjatnitsjan jäi kiinni dopingista.

– Haluan esittää erityiskiitoksen Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bachille, joka henkilökohtaisesti luovutti mitalin. Mielestäni tämä kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla puhtaan urheilun voittoa. Tämän illan seremonia oli ikimuistoinen ja tulen muistamaan tämän aina, toteaa Ruuskanen.

Lahdessa Ruuskanen kuunteli Suomen kansallislaulun ja pokkasi mitalin sprinttihiihdon MM-finaalien jälkeisessä tilaisuudessa. Mitalia olivat luovuttamassa Bachin lisäksi Suomen Olympiakomitean entinen puheenjohtaja Risto Nieminen, nykyinen puheenjohtaja Timo Ritakallio, KOK:n jäsen Sari Essayah sekä Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi.

Olkapää kuntoutunut hyvin

Jos Ruuskasen, 33, meneillään oleva harjoituskausi tuottaa heittäjän toivomaa tulosta, Lahdessa saatu mitali ei jää kauden ainoaksi. Ruuskasen toiveissa on taistella kärkisijoista elokuussa Lontoon MM-kisoissa.

Ruuskanen kävi syksyllä olkapääleikkauksessa. Hän on sittemmin kuntouttanut kättään fysioterapeutti Petri Kukkamäen ja valmentajansa Jarmo Hirvosen johdolla.

Kotimaan leireillä Tanhuvaaran urheiluopistolla Ruuskanen on päässyt jo heittämisen makuun. Maaliskuun alussa edessä on ensimmäinen pariviikkoinen leiri Espanjassa. Toinen vastaavan mittainen etelän leiri on edessä toukokuussa.