Ruuskaselle 90 metrin heitto on unelma

Paavo Nurmi Games Eurosport-kanavalla

Antti Ruuskanen ei ole vielä raivannut tilaa autotalliinsa, vaikka keihäänheiton Suomen ennätys Turun Paavo Nurmi Games -kisoissa kesäkuun 25. päivä toisi bonuksena tulierän Ford Mustangin. Aki Parviaisen Suomen ennätys 93,09 on sen verran lujaa tekoa.

– 90 metriä on minulle unelma. Se olisi hienoa heittää, mutta mitään pakkoa siihen ei ole. Ainekset sen tekemiseen varmasti on, mutta jos nyt ensin heitetään tuo Pielaveden ennätys, Ruuskanen sanoo.

Pielaveden ennätys on Juha Laukkasen vuonna 1992 heittämä 88,22. Ruuskasen ennätys taas on viime vuonna Zürichin EM-kisoissa mestaruuden tuonut 88,01.

Dohassa oli tarpeita pidemmällekin

Ruuskanen avasi kautensa kiskaisemalla komeat 86,61 Timanttiliigan Dohan kilpailun viimeisellä kierroksella. Ruuskasen mukaan heiton pituus oli yllätys, mutta hieman paremmalla onnistumisella se olisi voinut olla vielä rahtusen pidempi.

– Se vähän niin kuin toinen heitto Zürichin EM-kisoissa viime vuonna, pikkuisen matala. Se olisi voinut olla vähän korkeampi niin kuin kolmas heitto EM-kisoissa, Ruuskanen vertasi Dohan heittoja EM-finaalissa 86,85 ja 88,01 kantaneisiin kaariin.

Doha oli Ruuskasen kevätkesän kilpailuturneen avaus. Turnee jatkuu Saksan Dessaussa 29. toukokuuta, Marskin kisoissa Lappeenrannassa (3.6.), Timanttiliiga Birminghamin (7.6.) mittelössä ja sitten Lahden Eliittikilpailussa (14.6.), joka on Ruuskasen ja Pitkämäen ensimmäinen kohtaaminen kotimaassa.

– Emännälle ei ehdi sanoa kuin terve ja hei, mutta tykkään kilpailla, kun on paikat kunnossa, Ruuskanen sanoo.

Turun heittopaikka huipputasoa

Paavo Nurmen kisoissa 25. kesäkuuta Ruuskanen kohtaa kotimaan kärkinimet ja viime vuonna 89,21 heittäneen Egyptin Ihab Abdelrahmanin sekä muun muassa Saksan Thomas Röhlerin, joka oli Ruuskasen kanssa yhtä aikaa treenileirillä Portugalissa.

– Kova kilpailu on tulossa ja Turun stadion on minulle mieluinen paikkaa heittää. Siellä on nopea alusta. Viime vuonna oikein säikähdin yli 83 metrin heittoa, Ruuskanen muistelee Paavo Nurmi Gamesin avaustaan.

Seuraavaksi Ruuskanen puurtaa kolme päivää Tanhuvaaran urheiluopistolla nimikkokeihäskoulunsa valmentajana.

– Leiriläisiä on noin 70. Keihäs on ilmassa koko ajan, Ruuskanen sanoo.

Lisätietoja http://paavonurmigames.fi