Ruuskanen povaa tiukkaa kisaa, Lehtola palaa kisoihin elokuussa

Oona Sormunen avasi kautensa – Sampo Lehtolan pisin heitto 3 vuoteen

Kamppailu keihäänheiton kuluvan vuoden Suomen mestaruudesta alkaa Kalevan kisojen karsintakilpailulla Porissa lauantaina. Mestaruutta puolustava Antti Ruuskanen esitteli karsinnan aattopäivänä ideoimaansa hyvinvointipalvelua ”Digihealthnationia” ja ennusti hyvätasoista kamppailua mestaruudesta.

Ruuskasen ideoima virtuaalinen hyvinvointipalvelua alkaa toimia netistä lähiaikoina. Heittäjän mukaan se auttaa häntä keskittymään urheiluun, sillä pyyntöjä erilaisiin tilaisuuksiin tulee taajaan.

Oma heittovirettään Ruuskanen pitää hyvänä. Hän palasi vajaan kuukauden kilpailutauolta taannoin Joensuussa, jossa keihäs lensi 84,15.

– Joensuussa tuli aika tasaisia heittoja. Sen jälkeen pidettiin leiriä Tanhuvaaran urheiluopistolla. Ei heitetty keihästä, mutta haettiin ajoitusta heittämällä ylipainoista ”möykkyä” , Ruuskanen sanoi.

–  Viime kauteen verrattuna tilanne on aika samantapainen, mutta ollaan metrin verran edellä.

Vuosi sitten Ruuskanen voitti Kuopiossa Suomen mestaruuden heitettyään 83,70 ja kiskaisi sitten Zürichissä Euroopan mestariksi ennätyksellään 88,01

Lehto: kolme heittotreeniä vielä

 Keihäänheittäjä Sampo Lehtolan pitkä kuntoutusjakso kahden kyynärpääoperaation jälkeen alkaa olla ohi. Lapinlahden Vedon heittäjä on kilpaillut edellisen kerran syyskesällä toissa vuonna.

– Kilpailua en ole vielä päättänyt, mutta elokuun aikana on tarkoitus kilpailla, Lehtola sanoo.

Lehtolan, 26, heitti neljä vuotta sitten ennätyksensä 83,77 ja kilpaili Daegun MM-kisoissa. Toissa kesänä keihäs lensi parhaimmillaan 81,67, mutta sen jälkeen tie vei kirurgin pakeille.

– Syksyllä tehty leikkaus ei onnistunut. Kyynärpää jäi lonksumaan ja sitä koski, kun heitti, Lehtola muistelee.

Viime vuoden keväällä tehty toinen leikkaus korjasi tilanteen, mutta heittokuntoon pääsy on kestänyt.

– Nyt olen muuten kunnossa, mutta kovat heittoharjoitukset ja kilpailut puuttuvat, Lehtola sanoo.

Lehtola laskee, että ennen ensimmäistä kilpailua hän tarvitsee vielä kolme hyvää heittoharjoitusta. Hän katsoo, että kilpailuihin ei kannata kiirehtiä ennen kuin heitto on jengoillaan.

– Tiedän, että kilpailussa saan itsestäni niin paljon enemmän irti, Lehtola sanoo.