Ruuskanen ja Helander haastavat Kirtin, Nezirillä luja vastus Lappeenrannassa

Ruuskanen ja Helander haastavat Kirtin

Keihäänheiton kotimaiset kärkinimet Antti Ruuskanen ja Oliver Helander ottavat mittaa Viron Magnus Kirtistä Motonet GP -sarjan päättävässä Lappeenrannan kilpailussa Kimpisen kentällä torstaina.

Kisojen toinen makupala on naisten 100 metrin aidat. Nooralotta Neziri hakee SE-aikaa Saksan Nadine Hildebrandin, Belgian Eline Beringsin sekä kotimaisen kärkikaartin Reetta Hurskeen, Annimari Korteen ja Lotta Haralan kirittämänä. 

– Kisoissa on mukana lähes 200 urheilijaa. Liki kaikkiin lajeihin kotimaan kärkinimille on hankittu tasokasta kansainvälistä vastusta. Oman mausteensa kilpailuun tuo ensi viikolla Tampereella käytävä Ruotsi-ottelu. Suomen joukkue nimetään maanantaina, joten Lappeenranta on monelle viimeinen paikka antaa näyttöjä joukkueen valitsijoille, sanoo Lappeenrannan kisojen pääsihteeri Mauri Auvinen.

– Odotan mielenkiinnolla varsinkin naisten 100 metrin aitoja, jossa kolmesta maaottelupaikasta on taistelemassa neljä erittäin hyvävireistä juoksijaa.


2018-07-20_kalevankisat_day2_295.jpg

,

Lipsasella ja Vainiolla kotikenttä ja tasokas vastus

Lappeenrannan Urheilu-Miesten kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kohtaa kotikentällään hyvätasoisen, kansainvälisen kilpailijakaartin, jonka ykkösnimi on EM-kisojen kuutonen, britti Nathan Douglas.

Lipsasen kauden paras on kevätkesällä ponkaistu 16,84. Lajin Suomen ennätyksen haltijaa tulos ei tyydytä. Rahkeissa on varaa parempaan.

– Torstaina Simolla on Kimpisen kentällä hyvät puitteet kauden parhaan petraamiseen. Sää näyttäisi hyvältä ja takana on vankka kotiyleisön tuki, Auvinen sanoo.

Alisa Vainio juoksee torstaina kotikentällään 5000 metriä. Oma ennätys on hiljattain Laitilassa alle 22-vuotiaiden SM-kisoissa juostu 15.51,94.

– Alisalle on hankittu veto- ja kiriavuksi Valko-Venäjän Katsjarina Karnejenka ja Georgian Valeria Zhandarova. He ovat tänä kesänä juosseet matkan 15.48,42 ja 15.49,39. Odottelen tasaista kilpailua, Auvinen arvioi.

,


1xb_4424.jpg

,

Keihäskisassa taistellaan maaottelupaikasta

Ruuskasen ja Helanderin tavoite Lappeenrannassa on haastaa tällä kaudella 89,75 heittänyt Kirt. Suomalaisille kilpailu on ensimmäinen sitten EM-kisojen, jossa Ruuskanen oli kuudes ja Helanderin tie päättyi karsintaan.

Berliinissä kolmanneksi sijoittunut Kirt on heittänyt EM-kisojen jälkeen Birminghamissa kolmanneksi tuloksella 85,31 ja Pärnussa voittoon tuloksella 84,43.

– Ruuskanen on todennut, että hyvänä päivänä hänellä on tarpeet 85 metrin heittoon. Sitä hän odotteli jo Berliinissä. Helander on tällä kaudella heittänyt yli 88 metriä, joten Kirtin voitto Kimpisellä ei ole itsestäänselvyys. Ruuskasella ja Helanderilla on kova halu heittää pitkälle, Auvinen tietää.

Kimpisen keihäskilpailussa taistellaan myös Ruotsi-ottelupaikoista. Ruuskasella ja Helanderilla on vahvat näytöt tältä kaudelta, mutta kuka on Suomen kolmas keihäänheittäjä?

– Kun ykkösehdokas, Kalevan kisojen hopeamitalisti, 78,86 tänä kesänä heittänyt Toni Keränen ei kilpaile Lappeenrannassa, Kimpisellä on luvassa Jami Kinnusen, Lassi Etelätalon sekä nousukuntoisten Toni Kuuselan ja Joni Karvisen välinen taisto, Auvinen arvioi.

Kuusela heitti hiljattain Seinäjoella ennätyksensä 77,22 ja Karvinen kiskaisi Outokummussa kesän parhaansa 75,92. Kinnunen on heittänyt kesän mittaan 78,44, kun Etelätalon pisin heitto on kantanut 78,38.

– Kaikille heistä on rahkeita heittää pidemmälle kuin mitä ovat tänä kesänä heittäneet, Auvinen uskoo.

 

,


1xb_1169.jpg

,

Mäkelä, Liipola, Raitanen, Kujanpää, Kortetmaa, Kööpikkä

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä hyppää Lappeenrannassa ensimmäisen kilpailunsa sitten Berliinin EM-kisojen.  Sanna Nygårdin ohella Mäkelän vastustajien joukossa on Valko-Venäjän Irina Vaskouskaja, jonka ennätys on 14,19.

Hallitsevat Suomen mestarit Timo Kööpikkä ja Senja Mäkitörmä ovat mukana kuulakisoissa. Naisten kuulaa ryydittää Valko-Venäjän Alena Abramtshuk (18,11 tällä kaudella) ja miesten kisaa Hollannin Patrick Cronie (19,80) ja Valko-Venäjän Aleksi Nitshypar (20,43).

Moukarinheitossa kotimaan tilastokärkeä Henri Liipolaa kirittää kotimaisten haastajien ohella Valko-Venäjän Sjarhei Kalamojets. Hän on tällä kaudella heittänyt 78,13.

Seivästä Kimpisen kentällä taivuttavat kesän suomalaisnimet Urho Kujanpää, Tommi Holttinen ja Tomas Wecksten. 

Miesten 5000 metrin kävelyssä matkan SE:n haltija, Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen kohtaa Aleksi Ojalan. Naisten 3000 metrin kävelyssä kamppaillaan maaottelupaikoista. Mukana ovat muiden muassa Hele Haapaniemi, Enni Nurmi, Elisa Neuvonen ja Tiia Kuikka.

,


p_200m_27365.jpg

Tampereen nuorten MM-kisojen mestari Jona Efoloko on mukana Lappeenrannan 200 metrillä.

,

Nuorten MM-voittaja 200 metrillä, Mägi 400 metrin aidoissa

Oskari Lehtonen, Roope Saarinen ja Viljami Kaasalainen juoksevat 200 metriä tasokkaassa kansainvälisessä seurassa, jonka kärkinimi on Tampereella heinäkuussa nuorten MM-tittelin voittanut britti Jona Efoloko. 

Naisten 200 metrillä Anniina Kortetmaata, Aino Pulkkista ja Sara Francisia kirittää tänä vuonna 22,94 juossut britti Ashleigh Nelson.

Kansainvälistä vastusta löytyy myös miesten 800 ja 5000 merin juoksijoille. Kotimaan kärkinimistä 800 metriä juoksevat mm. Joonas Rinne, Markus Teijula ja Topi Raitanen. 5000 metrillä  ovat mukana mm. Jaakko Piesanen, Ossi Kekki, Eero Saleva ja Eemil Helander.

Miesten 400 metrin aitojen suosikki on Viron Rasmus Mägi, joka juoksi hiljattain Berliinin EM-kisoissa kuudenneksi ajalla 48.75.

Kilpailun ensimmäinen yleisen sarjan laji on miesten moukari, joka alkaa kello 16.40.

Aikataulu

Osallistujat