Ruuskanen harkitsi pitkään ja päätti jatkaa uraansa vuodella: ”Päätös tuli sydämestä”

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen päätti pitkän harkinnan jälkeen jatkaa kilpailu-uraansa vuodella. Ruuskanen julkisti päätöksen tiedotustilaisuudessa Kuopiossa torstaina.

– Jatkan uraani vielä vuodella, tuli Tokion olympialaisia tai ei. Tuleva kausi on minulle viimeinen. Ura päättyy siihen, Ruuskanen sanoi.

– Tämä ei ollut helppo päätös. Sitä piti puntaroida pitkään, mutta sydämestä se tuli. Olympialaiset, ja kirkkain mitali siellä, ovat olleet pienen pojan unelma. Nyt se oli hyvä kimmoke tälle päätökselle.

Uran jatkamiseen Ruuskasta kannusti myös kulunut kausi, joka oli koronakurimuksen ja syksyn polvioperaation takia poikkeuksellinen ja takkuinen. Kesän parhaaksi jäi 79,22.

– Viime syksy oli haasteellinen polven tähystysleikkauksen ja kevät koronan takia. Nyt kun pääsen aloittamaan harjoituskauden terveenä, haluan katsoa tämän kunnolla loppuun asti, ettei tarvitse jälkikäteen jossitella, Ruuskanen sanoo.

Vielä syyskuun alun Ruotsi-ottelun jälkeen näkymä oli toinen.

– Olen huumorilla todennut, että jos minulta olisi kysytty jatkosta heti Ruotsi-ottelun jälkeen, olisin sanonut, etten varmaan jatka. Sen verran Tampereelta kotiin ajellessa maaottelun kakkossija kismitti, kun vielä samalla kuulin, että Saksan keihäslinko, Johannes Vetter, oli heittänyt yli 97 metriä, Ruuskanen muisteli.

”Ylimenokaudella ei ole lomailtu”

Uran jatkopäätöstä Ruuskanen kypsytteli pitkin syksyä.

– Olen päässyt läheltä seuraamaan Tero Pitkämäen ratkaisuja, joten tiesin, millainen asia tämä on käsitellä. Nuorempi ei sitä osaa ymmärtää, mutta näitä ratkaisuja ei voi tehdä heti. Sen pitää antaa kypsyä, Ruuskanen sanoo.

– Luonnossa kun lompsin, tein töitä tai kävelylenkkejä, ajatus jatkosta ja menestyksen nälkä alkoivat tulla. Samalla syttyi myös pilke silmäkulmaan.

Ruuskanen, 36, on urallaan voittanut Euroopan mestaruuden, olympiahopeaa, EM-pronssin sekä kolme Suomen mestaruutta ja heittänyt parhaimmillaan 88,98. Uran viimeisen kauteen hän valmistautuu tuttuun tapaan valmentajansa Jyrki Blomin johdolla.

– Vaikka nyt on oltu ylimenokaudella, tässä ei ole lomailtu. Kuntoa on pidetty kovasti yllä. Normaali ohjelma alkaa pyöriä marraskuussa, Ruuskanen sanoo.

 

Lisätietoja:

 

Jarno Lindbom

044 525 5888

jarno.lindblom92@gmail.com