Ruuskanen harjoitustauolle, harjannelihaksessa lievä repeämä

Ruuskanen harjoitustauolle

Keihäänheiton Euroopan mestari Antti Ruuskanen jättää Timanttiliigan Lausannen ja Monacon osakilpailut väliin. Euroopan mestarin valmentaja Jarmo Hirvonen teki yhdessä Ruuskasen kanssa ratkaisun torstaina aamupäivällä. Ratkaisuun vaikutti Paavo Nurmen kisoissa tukijalan luistamisesta aiheutunut lievä lihasvamma harjannelihaksessa.

– Keskusteltuani Antin lääkärin kanssa asiasta, päädyimme ottamaan tähän kohtaan harjoitustauon. Harjannelihaksen lievä repeämä ei sinänsä olisi este heittämiselle, mutta aiempien kesien harjoitustauon positiiviset vaikutukset loppukesän arvokisoihin painoivat vahvasti vaakakupissa, Ruuskasen valmentaja Jarmo Hirvonen toteaa.

Ruuskasen lievä vamma todettiin torstaina magneettikuvauksessa. Ruuskanen on kuntouttanut lievää lihasvammaa Paavo Nurmen kisoista lähtien aktiivisesti asiantuntijoiden avustuksella kotioloissa Pielavedellä. Nyt Ruuskanen on vetäytynyt harjoittelemaan Tanhuvaaraan yhdessä valmentajansa Hirvosen kanssa.

– Hyvä päästä harjoittelemaan tässä kohtaa. Toki keihäskarnevaalien ja kahden hyvän Timanttiliigan väliin jääminen harmittaa, mutta katse on tiukasti MM–kilpailuissa ja harjoitukselliset ratkaisut tehdään sen mukaan, Antti Ruuskanen kommentoi hikisenä iltapäivän harjoituksen jälkeen.

Euroopan mestari kilpailee seuraavan kerran Joensuun Eliittikisoissa 23. päivänä heinäkuuta.