Ruuskanen finaaliin: Viimeiseen heittoon rupesin saamaan tehoja, Helander karsiutui

Ruuskanen finaaliin: Viimeiseen heittoon rupesin saamaan tehoja

Antti Ruuskaselta jäi 82 metrin karsintaraja ylittämättä, mutta 79,93 mies viimeisellään heitti ja oli ryhmänsä viides ja karsinnassa lopulta 11:s, joten mies nähdään finaalissa. Ensimmäisestä ryhmästä karsintarajan ylittivät Puolan Marcin Krukowski (84,35) ja Saksan Andreas Hoffmann (82,36), toisesta rajan ylitti neljä miestä. Pisimmän kaaren heitti Saksan Johannes Vetter, joka kiskaisi 87,39.

Ruuskanen astui ensimmäisensä yli, toisella tuli 77,40 ja kolmannella pisimmäksi jäänyt 79,93.

– Yritin runtata karsintarajan heti ensimmäisellä. Siinä voimat karkasivat muualle kuin keihääseen. Toiseen sain korkeutta, se oli roikku, eikä siinä ollut imua. Kolmas oli sellainen runttaus, että heitin mitä lähti, Ruuskanen sanoi.

– Viimeiseen heittoon rupesin saamaan tehoja, se oli vähän sinne päin. Muissa tehot karkailivat vähän minne sattuu.

Olosuhteita ja heittopaikkaa hän piti hyvänä. Tuoreeltaan oman ryhmänsä jälkeen Ruuskanen toivoi samanlaista tuuria kuin 9 vuotta sitten Berliinin MM-kilpailuissa, jolloin karsintaraja jäi heittämättä, mutta hän selvisi sentin turvin finaaliin.

– Voisikin olla parempi niin päin, että pääsee sillä tavalla finaaliin, ettei käy niin kuin 2016, että lähtee karsinnasta keulimaan, veisteli Ruuskanen.

Amsterdamissa 2016 hän heitti karsinnassa 88,23, mutta finaalissa pronssille tuloksella 82,44.

Toista karsintaryhmää hän ei jäänyt stadionille odottelemaan vaan lähti hotellille.

– Kuuntelen hyvät tai huonot uutiset sitten siellä, stadionin runsaslukuista suomalaisyleisöä kiitellyt Ruuskanen sanoi.


helander_oliver_berliini_karsinta.jpg

,

Helanderin aikuisten arvokilpailudebyytti ei tuonut finaalipaikkaa

Suomen toinen edustaja Oliver Helander karsiutui loppukilpailusta. Hän astui ensimmäisen ja toisen heittonsa yli, kolmannella syntyi tulokseksi jäänyt 76,64. Helander oli karsinnan 16:s. Viimeisenä jatkoon vei tulos 79,74. Finaali heitetään torstaina.

– Minusta näytti, että heitot menivät varovaisiksi. Tukijalan pidon kanssa oli vähän ongelmaa. Oliver vaihtoi piikkarin piikit verryttelyheittojen jälkeen, kun rata vaikutti pehmeältä. Tuntui, että kilpailuheitot olivat vähän varovaisia, valmentaja Glenn Lignell kertoi.

Lisäksi muun muassa Thomas Röhler piti alustaa hieman pehmeää ja monella heittäjällä oli ongelmia tukijalan pidon kanssa.