Ruuskanen: Bryssel jää väliin, voitto tavoite Tampereella

Härkösen kolumni:” Tosiasioiden tunnistaminen on viisauden alku”

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ei osallistu Timanttiliigan Brysselin kilpailuun ensi viikolla. MM-kisoissa oireillut nivunen on kuitenkin niin hyvässä kunnossa, että se kestää hyvin kilpailemisen lauantaina Tampereella ja viikon kuluttua Ruotsi-ottelussa Tukholmassa.

– Brysselin kisan jätän varmuuden vuoksi väliin. Kisat liki peräkkäisinä päivinä olisivat nyt myrkkyä jalalle, kun siihen tulisi vielä matkustukset päälle, Ruuskanen sanoo.

Brysselissä kilpaillaan 11. syyskuuta ja miesten keihäs heitetään Tukholmassa 13. syyskuuta.

– Noiden kahden kisan jälkeen päätän kauden Ruuskasen repäisy -kilpailussa (19.9.) ja sen jälkeen alkaa harjoituskausi, jonka aikana syntyvät ”Pielaveden rautaisimmat nivuset”, heittäjä veisteli Tampereella perjantaina.

Ruuskasen mukaan kunto on Tampereen kisaa ajatellen hyvä. Hänen Pekingin MM-kisojen jälkeistä ”vatsatautiaan” on heittäjän mielestä liioiteltu.

– Ei se oikea mahatauti ollut. Olen sellaisenkin joskus kokenut. Se oli vain turvotusta. Viikonlopun lepäilin MM-kisojen jälkeen. Maanantain ja tiistaina harjoitukset kulkivat jo hyvin.

Ruuskaselle Loiste Eliittikisasarjan pistekilpailun voitto on lähes varma. Hän itse sitä kuitenkaan mieti, vaan aikoo voittaa Tampereen kilpailun.

– Minulla on niin huono matematiikkapää, etten osaa tuollaisia laskea. Pitää vaan heittää ainakin se yli 82 metriä.