Ruuskanen aloitti treenit, kilpailee vasta Riossa

Ruuskanen kävi olkapääoperaatiossa

Antti Ruuskasen on aloittanut Rio de Janeiron olympiakisoihin valmistavan harjoittelun Amsterdamin EM-kisojen finaalissa tulleen kylkivamman tuoman harjoitus- ja kilpailutauon jälkeen.

Ruuskanen ei kilpaile ennen olympialaisia. Hän matkustaa suoraan olympiakylään, eikä osallistu yleisurheilun olympiajoukkueen valmistavalle harjoitusleirille Brasilian Penedossa.

Valmentaja Jarmo Hirvosen arvioi Business Athleticsin tiedotteessa, että olympiakisoihin valmistautuminen on alkanut hyvin ja, että aikaa kuntoutumiselle olympialaisiin on riittävästi. Rion olympiakisojen keihäänheiton karsinta heitetään 17. elokuuta ja loppukilpailu 20. elokuuta.

– Ruuskanen on luottavainen ja pitää ensiarvoisen tärkeänä nopeaa ja asiantuntevaa hoitoa ja kuntoutusta tukevia toimenpiteitä, joita hän on saanut  Kuopiossa lääkäri Jukka Siljanderin johdolla, tiedotteessa todetaan.

Rion kisoihin Ruuskanen valmistautuu lähinnä Tanhuvaaran urheiluopistolla tukenaan tuttu taustaryhmä: Hirvonen, Siljander, fysioterapeutti Petri Kukkamäki ja hieroja Asko Vehviläinen.