Ruuskanen aikoo päättää kauden komeasti kotivoitolla

Pasi Oksanen: Eliittikisasarjaan tarvitaan lisää kiertoa

Keihäänheiton Euroopan mestari Antti Ruuskanen toteuttaa lauantaina Pielavedellä yhden haaveistaan. Hän päättää kilpailukauden kotikentällään Ruuskasen repäisy -kilpailussa, jossa vastassa on vankka otos lajin kotimaisia kärkinimiä kuten Ari Mannio, Teemu Wirkkala, Sami Peltomäki ja huippulupaus Toni Keränen.

– Olen viimeksi kilpaillut tällä kentällä joskus juniorina. Silloin se oli vielä hiekkakenttä. Se on näytellyt tärkeää roolia minun urallani. Olen aina haaveillut, että pääsisin joskus heittämään siitä tällaisen kilpailun, Ruuskanen sanoi.

Ruuskasen repäisy -kilpailu on Pielaveden uusitun urheilukentän vihkiäismittelö. Kenttä on saanut nurmipinnan ja heittäjät pääsevät testaamaan uusitun, Novotan-pintaisen heittopaikan.

Ruuskasen edellinen kilpailu on parin viikon takainen Loiste Eliittikisasarjan finaali Tampereella. Hän voitti kilpailun ja samalla koko eliittikisasarjan pistekilpailun heitettyään 85,04. Sen jälkeen hän jätti nivusvaivan takia Ruotsi-ottelun väliin, mutta on nyt valmis päättää kilpailukauden voitolla kotikentällään.

– En ole heittänyt Tampereen jälkeen, mutta se sopii minulle hyvin. Kun tekniikka oli Tampereella kunnossa, on vain pidettävä huolta siitä, jalat ovat ”hereillä” kilpailussa. Nivunenkin on kahden viikon levon jäljiltä hyvässä kunnossa, Ruuskanen sanoo.

Ruuskasen repäisy -kilpailun ohella Pielavedellä on lauantaina tarjolla Ruuskasen rantalenkki  -juoksutapahtuma ja Yrittäjien haaste -keihäskilpailu sekä iltamat pääesiintyjänä ex-urheilusankari Matti Nykänen.

Lisätietoja