Rutherford väläytti Tukholmassa, kotipihalle nousi hyppypaikka

Rutherford väläytti Tukholmassa

Greg Rutherford on juhlinut olympiakultaa, Euroopan ja Kansainyhteisön mestaruuksia, mutta maailmanmestaruus pituushyppääjän kokoelmista puuttuu. Se on britin kuluvan kauden tavoite.

Kolean harmaassa säässä käydyssä Timanttiliigan Tukholman kilpailussa Rutherford ponnisti voiton mainiolla tuloksella 834. Se jää sentin hänen kesän parhaastaan ja syntyi lievässä (+0,9 m/s) myötätuulessa. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 832.

– Timanttiliigan kisat ovat olleet minulle todella tärkeitä tällä kaudella. Kauden kolmas voitto tyydytti. Oli upeaa hypätä vielä kahdesti perättäin yli 830:n säässä, joka oli kaukana ideaalista, Rutherford totesi.

Rutherford otti kilpailussa MM-kisoja ajatellen makoisan päänahan, kun Yhdysvaltain Marquis Dendy jäi toiseksi tuloksella 809. Dendy on kauden aikana ponkaissut myötätuulessa 868 ja kukisti Rutherfordin hiljattain Lontoossa hypättyään 838.

– Tavoite on olla viides brittiurheilija, jolla on olympia-, MM- ja EM- ja Kansainyhteisön kisojen mestaruus. Tiukkaa se tulee olemaan, sillä Denby ja Henderson hyppäävät tällä erää niin hyvin, Rutherford viittasi amerikkalaiskaksikkoon, josta Jeffrey Henderson on maailmantilaston ykkönen hypättyään 858.

Silva ja Fraser-Pryce varmassa kunnossa

Rutherfordille Tukholman kilpailu oli viimeinen ennen MM-kisoja. Jatkossa hän viimeistelee kuntoaan pituushyppypaikalla, jonka hänen isänsä on rakentanut hyppääjän talon pihamaalle.

Hiljattain Torontossa PanAmerikan kisoissa kauden kärkituloksen 485 taivuttanut kuubalainen seiväshyppääjä Yarisley Silva yritti Tukholmassa kahdesti korkeudesta 486, mutta ei onnistunut. Naisten kilpailun voiton olympiahopeamitalisti varmisti 481:n ylityksellä.

Kreikan Nikoleta Kiriakopoulou taivutti 476 ja oli toinen. Brasilian Fabiana Murer oli kolmas (471).

Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce ei antanut kolean sään häiritä vauhtiaan. Hän kiihdytti 100 metrin voittoon ajalla 10,93, joka syntyi käytännössä tuulettomassa säässä.

– Ihan tyydyttävä kisa vaikkei aika ollut sitä mitä halusin, MM- ja olympiavoittaja tuumi.

Yhdysvaltain Tori Bowie oli toinen (11,05).

Spotakova vertyy, Ibarguen jaksaa voittaa

Tshekin moninkertainen arvokisamenestyjä Barbora Spotakova vertyy hyvää vauhtia MM-kisojen lähestyessä. Hän voitti Tukholmassa naisten keihäänheiton kesän parhaallaan 65,66 ja nousi maailmantilastossa kuudenneksi. Etelä-Afrikan Sunette Viljoen oli toinen heitettyään 64,03.

Naisten kolmiloikassa Kolumbian Caterine Ibarguen vei voiton loikittuaan 14,69 koleassa ja tuulettomassa säässä. Voitto oli hänelle 28. perättäinen. Kazakstanin Olga Rypakova oli toinen (14,30).

Puolan Piotr Malachowski nousi miesten kiekonheiton voittajaksi kauden parhaallaan 65,95, joka syntyi viimeisellä heitolla.

1500 metrin hallimaailmanmestari Djiboutin Ayanleh Souleiman voitti mielimatkansa ajalla 3.33,33 ja veti toiseksi sijoittuneen Jakub Holusan 3.34,26 Tshekin ennätykseen.

Tällä kaudella 12,94 pika-aidat pinkaissut Kuuban Orlando Ortega voitti 110 metrin aidat ajalla 13,18. Venäjän Sergei Shubenkov oli toinen (13,22).

Naisen 400 metrin aitojen hallitseva maailmanmestari Tshekki Zuzana Hejnova vei voiton hänelle rutiiniajalla 54,37. Loistokesää juokseva Tanskan Sara Petersen oli toinen (54,42).

PanAmerikan kisoissa 20 sekuntia alittanut Panaman Alonso Edward oli Tukholmassa 200 metrin nopein ajalla 20,04. Miesten 3000 metrin esteissä marokkolaiskaksikko Hicham Sigueni ja Brahim Taleb otti kaksoisvoiton ajoin 8.16.54 ja 8.16,56.

Tulokset