Rutherford koki kauhunhetkiä, Pfaff tukena Arizonan leirillä

Rutherford ponnisti 826 Albuquerquessa

Greg Rutherford koki kauhunhetkiä harjoitusleirillä Phoenix’ssa, Arizonassa. Pituushypyn olympiavoittaja ja hänen tyttöystävänsä säikähtivät perusteellisesti ja kirmaisivat karkuun, kun asunnon ilmastointilaite meni epäkuntoon, alkoi puskea savua ja sisälle tuli kaasun hajua.

– Juostiin henki kurkussa, Rutherford kertaili Telegraphille tapahtumasta, joka paljastui melko harmittomaksi ilmastointilaitteen viaksi.

Väärä hälytys ei häirinnyt pituushyppääjän treenileiriä. Hänen kesän tavoitteensa on lisätä elokuussa MM-kulta olympiavoiton ja Euroopan mestaruuden jatkeeksi muhkeaan meriittilistaansa.

Rutherford kilpaili hallissa vain kerran ja on painottanut talvella voimanharjoittelua. Talven kilpailussaan Birminghamissa hän ponnisti 817, mutta päätti sitten olla kilpailematta EM-halleissa, vaikka hänet joukkueeseen valittiin.

– Joku otti vilppilähdön ennen kuin olin päättänyt mitä teen, Rutherford totesi EM-joukkueen julkistuksesta.

– Hyppäsin hyvin Birminghamissa, ja olisin todennäköisesti hypännyt pidemmälle Prahassa, mutta minulla ei ollut kovin paljon pituushyppyharjoituksia alla, joten jos olisi sattunut jotakin, se olisi ollut kesää ajatellen iso miinus.

Arizonassa Rutherford, 28, on hyödyntänyt olympiamenestykseen hänet ohjanneen valmentaja Dan Pfaffin tieto-taitoa varsinaisen valmentajansa Jonas Tawiah-Dodoon oppien ohella.

– Treenit ovat menneet aika hyvin. Toivon mukaan se johtaa hyvään kesäkauteen, Rutherford sanoo.

Viime vuoden huhtikuussa Rutherford ponnisti Kalifornian Chula Vistassa paljoa porua aiheuttaneen ennätyksensä 851, jotka jotkut pitivät yliastuttuna hyppynä (hyppy ohessa videona). Zürichin EM-kisoissa mestaruus irtosi 829 kantaneella hypyllä.

 
Farahin kausi alkaa 3000 metrillä Dohassa
 

 

Mo Farah aloittaa kilpailukauden Dohassa 15. toukokuuta. MM- ja olympiavoittaja juoksee Timanttiliigan avauskilpailussa 3000 metriä.

– Se on minulle hyvä
 alkukauden kuntotesti, Farah sanoo.

Kevään puolimaratonin ennätyksekseen 59.32 juossut lontoolainen kohtaa Dohassa muuan muassa tukun kovia kenialaisia sekä Etiopian Hagos Gebrhiwetin, joka on juossut 3000 metriä parhaimmillaan 7.30,36 ja Yenew Alamirewin, jolla Dohan kisaennätys 7.27,26.