Rutherford hyppää sittenkin EM-halleissa Prahassa

Rutherford ponnisti 826 Albuquerquessa

Pituushypyn olympiavoittaja ja Euroopan mestari Greg Rutherford pyörsi päänsä ja päätti kilpailla EM-hallikisoissa Prahassa, jotka alkavat 5. maaliskuuta.

Vielä Birminghamissa käytyjen Britannian mestaruuskisojen jälkeen EM-hallit eivät olleet Rutherfordin suunnitelmissa, vaikka hän ponkaisi halliennätyksensä 817.

– En uskonut, että hyppäisin näin pitkälle, Rutherford tunnusti Birminghamissa brittimedialle.

Hän totesi Birminghamin kisan jälkeen keskittyvänsä tänä vuonna puhtaasti elokuisiin Pekingin MM-kisoihin. Pari päivää asiaa tuumailtuaan, hän oli kuitenkin valmis lupautumaan brittien EM-hallijoukkueeseen. Rutherford lähtee Prahan kisoihin Euroopan tilastokakkosena ja on luonnollisesti lajinsa suosikkeja.

Johnson-Thompson loistoiskussa

Brittijoukkueen menestyjäkellokkaisiin lukeutuu myös Katarina Johnson-Thompson, joka on talven mittaan tehnyt kotimaansa halliennätyksen korkeushypyssä (197) ja pituushypyssä (691), ja on Prahassa naisten viisiottelun kärkinimi.
Mestaruudesta taistelevat myös miesten 60 metrin MM-hallimestari Richard Kilty, joka pinkoi matkan hiljattain 6,54 sekä talven mittaan sadasosan lujempaa matkan juossut Chijindu Ujah.

Kova luu EM-kisoissa on Jenny Meadowskin, 33. Hän on 800 metrin maailmanlistan kärkinimi ajalla 1.59,21. Hyvät menestysmahdollisuudet omaa myös junioreiden 100 metrin MM-voittaja Dina Asher-Smith, joka on pudottanut 60 metrin ennätyksensä lukemiin 7,12.