Ruotsin kestävyysjuoksijat ennätysvauhdissa

Norjan kestävyysjuoksijat ovat viime vuosina nousseet johtavaan asemaan koko Euroopassa. Ruotsi on hyvää vauhtia sekin kipuamassa Euroopan huipulle. Jonas Glans ja Sarah Lahti juoksivat viikonloppuna Dresdenissä kaksi kovatasoista Ruotsin ennätystä.

Jonas Glans (entiseltä nimeltään Jonas Leanderson) palasi pitkältä 20 kuukauden kilpailutauolta voittamalla 10 kilometrin maantiejuoksun ja rikkomalla Mustafa Mohamedin Ruotsin ennätyksen ajalla 28.08. Kolmanneksi sijoittunut David Nilsson sivusi entistä Ruotsin ennätystä ajalla 28.12.

– Olen koko urani ajan tähdännyt Ruotsin ennätykseen, mutta tämä oli suuri shokki, koska en ollut kilpaillut yli puoleentoista vuoteen, Glans kertoi.

Leanderson on aiemmin menestynyt parhaiten 3000 metrillä, millä matkalla hän on sijoittunut viidenneksi kaksissa viimeksi järjestetyissä Euroopan hallimestaruuskilpailuissa vuosina 2017 ja 2019.

Sarah Lahti juoksi naisten puolimaratonilla toiseksi uudella Ruotsin ennätyksellä 1.09.52.

– Tuntuu ihanalta. Hienoa, että sain revanssin sen jälkeen, kun jouduin jäämään pois puolimaratonin MM-kilpailuista. Aika olisi voinut ehkä olla vielä parempi, mutta aloitin vähän liian kovaa, Lahti kertoi.

Kaksi kuukautta sitten Brysselissä Lahti juoksi Ruotsin ennätyksen myös tunninjuoksussa, missä hän taittoi 17.955 metriä. Kolme vuotta sitten hän saavutti 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa kaksi mitalia 5000 ja 10000 metrin juoksuissa.