Ruotsille kolmoisvoitot maaottelun avanneessa 10 km:n katukisassa

Ruotsi otti kolmoisvoitot miesten ja naisten kilpailussa Ruotsi-ottelun lauantaina Helsingissä avanneessa 10 kilometrin katujuoksussa. Kilpailussa jaettiin pisteet, jotka on normaalisti jaettu 10 000 metrin ratakilpailussa.

Miesten kilpailussa ruotsalaiset saapuivat maaliin Olympiastadionille rinta rinnan ja juhlivat voittoaan yhdessä ajassa 29.50. Voittajaksi merkittiin Jonas Glans., Mohammadreza Abootorabi oli toinen ja Emil Millan De La Oliva kolmas.

Paras suomalainen Ossi Kekki jäi heistä 20 sekuntia ja selvitti reitin ajassa 30.09.

– Puoleen matkaan sinnittelin ruotsalaisten mukana. Alkuvauhti oli minulle liian kovaa, mutta koska katsojiakin oli reitin varrella sen verran paljon, niin halusin yrittää viimeiseen saakka. Loppupuolikas olikin sitten rankka, Kekki kommentoi juoksuaan.

Hannu Granberg ja Jarkko Järvenpää kehuivat juoksun tunnelmaa ja reittiä Töölönlahden rannalla ja Baanalla. Kaksikko oli viides ja kuudes ajoin 30.33 ja 30.35.

– Olympiastadionin ympäristö on kuitenkin aika mutkainen ja mäkinen, Kekki täsmensi.

Peiponen haastoi ruotsalaiset

Naisten juoksussa Johanna Peiponen antoi ruotsalaisille kovan vastuksen jääden heistä lopulta vain muutaman sekunnin ajalla 33.26. Naisten nopein oli Meraf Bahta ajalla 33.21.

– Reitti oli hyvä ja oma juoksu oli sopiva tuollaisella reitillä. Kutakuinkin kaiken sain irti, Peiponen kommentoi.

Peiponen urakoi maaottelussa vielä 5000 metriä sunnuntaina.

Kilpailu sai kehut myös muilta suomalaisnaisilta. Aino Niemi Suomi oli viides ja Laura Manninen kuudes ajoin 34.24 ja 35.01.

– Hyvä reitti ja mielekäs kisa, totesivat Aino Niemi ja Laura Manninen.

Maaottelun kymppi juostiin nyt toista kertaa katujuoksuna. Kilpailutavasta on ollut keskustelua, sillä monet kaipaavat perinteistä ratakilpailua. Ruotsalaisvalmentaja Ulf Fribergillä oli kuitenkin selvä kanta asiaan:

– Tämä on tulevaisuutta. Jotain erilaista ja tarpeellista markkinointia kestävyysjuoksuun. Kilpailu pitäisi järjestää kuitenkin varsinaisen ottelun yhteydessä, jolloin katsojia olisi paikalla maaliintulossa.

Yleisurheilutuloksia/Ruotsi-ottelu

Helsinki:

Miehet, 10 km: 1) Jonas Glans Ruotsi 29.50, 2 Mohammadreza Abootorabi Ruotsi 29.50, 3) Emil Millan De La Oliva Ruotsi 29.50, 4) Ossi Kekki Suomi 30.09, 5) Hannu Granberg Suomi 30.33, 6) Jarkko Järvenpää Suomi 30.35. Maaottelun ulkopuolella Ruotsi-ottelu 10 … 7) Jussi Utriainen 31.16, 8) Karlos Kemppaala 31.38

Naiset, 10 km: 1) Meraf Bahta Ruotsi 33.21, 2) Samrawit Mengsteab Ruotsi 33.22, 3) Anastasia Denisova Thor Ruotsi 33.22, 4) Johanna Peiponen Suomi 33.26, 5) Aino Niemi Suomi 34.24, 6) Laura Manninen Suomi 35.01. Maaottelun ulkopuolella Ruotsi-ottelu 10 … 7) Josefin Sjölind-Kohtamäki 35.31.