Ruotsi voitti maaottelut – Viestijoukkue juoksi Suomen ennätyksen

Latvala juoksi Schippersin seuraksi finaaliin!

Laji lajilta:

Pohjoismaat iskivät yhteen hallimaaottelussa Norjassa. Ruotsi voitti sekä miesten että naisten maaottelut. Miesten 4×200 metrin viestijoukkue juoksi Suomen ennätyksen. Arttu Kangas voitti kuulantyönnön EM-rajan ylittävällä tuloksella. Hanna-Maari Latvala ja Jonna Berghem juoksivat kaksoisvoiton naisten 200 metrillä ja Jonathan Åstrand kiisi hienon ajan miesten 200 metrillä.

Pedersen kukisti Nezirin

Maaottelun avauslajissa naisten 60 metrin aitajuoksussa Suomi kokosi parhaat pisteet, mutta kotijoukkueen Norjan Isabelle Pedersen löi Nooralotta Nezirin kivenkovassa kilpailussa tuloksin 8,01 ja 8,04. Pedersenin aika on maailman tämän kauden kuudenneksi paras. Nezirinkin aika olisi vielä pari viikkoa sitten ollut Suomen ennätys.

Pedersen on aiemmin voittanut nuorten eri ikäluokkien arvokilpailuissa kolme kultaista mitalia. Hän on 17-vuotiaiden maailmanmestari, 19-vuotiaiden maailmanmestari ja 22-vuotiaiden Euroopan mestari.

Reetta Hurske kamppaili komeasti kolmanneksi ensimmäisessä naisten maaottelussaan. Hurske sivusi omaa ennätystään 8,32. Hän on kaikissa tämän talven seitsemässä startissaan parantanut tai sivunnut ennätystään!

 

Lakka aitoi ennätyksellään toiseksi

Miesten 60 metrin aitajuoksu päättyi samoin kuin naistenkin. Suomalaiset olivat toinen ja kolmas sekä veivät maaottelupisteissä lajivoiton.

Yhdeksänkertainen Tanskan mestari Andreas Martinsen heittäytyi maaliviivan yli sekunnin sadasosan ennen Elmo Lakkaa, joka sivusi ennätystään ja paransi kauden kotimaista kärkiaikaa 7,88:aan. Joona-Ville Heinä onnistui myös hyvin. Heinä paransi kauden parasta tulostaan roimasti 0,19 sekuntia 7,93:een.

 

Okparaebo kukisti Latvalan

Naisten aidattomalla 60 metrillä kävi samoin kuin aidatullakin 60 metrillä. Norjalainen ennakkosuosikki löi niukasti suomalaisen haastajansa. Euroopan hallimestaruuskilpailuissa kahdesti mitalilla palkittu Ezinne Okparaebo kukisti Hanna-Maari Latvalan molempien juostessa mainiot tulokset 7,32 ja 7,34.

Tässä lajissa Norja kokosi yhden pisteen Suomea ja Ruotsia enemmän. Suomen toinen edustaja Milja Thureson löi Norjan toisen edustajan sekunnin tuhannesosien vertailussa ja oli viides. Ruotsalaiset kiilasivat kolmanneksi ja neljänneksi.

 

Myllymäki juoksi ennätyksellään kolmanneksi

Ville Myllymäki paransi viime talvena Rovaniemellä hallimestaruuskilpailuissa juoksemaansa ennätystään sekunnin sadasosan 6,73:een ja sijoittui miesten pikamatkalla kolmanneksi. SUL:n asettama tulosraja Prahan EM-kilpailuihin on 6,70.

19-vuotiaat Ruotsin Erik Hagberg ja Tanskan Morten Madsen olivat kaksi nopeinta ajoin 6,66 ja 6,72. Viime vuoden maaotteluvoittoa puolustanut Eetu Rantala joutui tyytymään kuudenteen tilaan ajalla 6,83.

Ruotsin Patrik Anderssonin kärsittyä haaverin ja jäätyä viimeiseksi päätyivät kaikki maat tässä lajissa lähes tasapisteisiin. Tanskan-Islannin yhdistetty joukkue kokosi 10 pistettä ja kolme muuta maata Suomi, Ruotsi ja Norja jokainen 9 pistettä.

 

Suomi pikajuoksuissa molempien maaotteluiden johtoon

Kaikki neljä pikamatkaa onnistuivat Suomelta hyvin ja niiden jälkeen Suomi johti miesten maaottelua kolmen pisteen erolla Ruotsiin sekä Tanskan-Islannin yhdistettyyn joukkueeseen. Naisten pikamatkoilla Suomi ja Norja kokosivat tasapisteet jättäen Ruotsin 4 pistettä jälkeensä.

 

Ville Lampinen juoksi ennätyksensä

Viimekesäinen 19-vuotiaiden MM-kilpailuiden kolmonen Ruotsin Andreas Almgren oli miesten 800 metrillä aivan ylivoimainen ajalla 1.48,39. Toiseksi sijoittunut Tanskan Nick Jensen hävisi loppukirissä kymmenen metriä.

Ville Lampinen kamppaili neljänneksi uudella ennätyksellään. 20-vuotiaiden ikäluokassa Lampisen tulos on Suomen kautta aikain toiseksi paras. Nopeammin on samanikäisenä juossut vain Niklas Rehula jo 30 vuotta sitten.

Miesten maaottelun ensikertalainen Jaakko Laakso uupui viimeiseksi ja näin Suomi oli myös tämän lajin yhteispisteissä viimeinen. Ruotsi kapusi miesten maaottelun johtoon 4 pistettä Suomen edelle ja Norjakin nousi Suomen kanssa tasoihin.

 

Anna Silvanderin kolmas peräkkäinen voitto

Ruotsin Anna Silvander yllätti viime vuonna voittamalla naisten 800 metriä sekä hallimaaottelussa että loppukesästä Finnkampenissa. Nyt hän kiri jo kolmanteen peräkkäiseen maaotteluvoittoonsa uudella ennätyksellään 2.04,07.

Toissakesänä 400 metrin aitajuoksussa pronssimitalilla 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa palkittu Tanskan Stina Troest juoksi myös ennätyksensä häviten Silvanderille vain sekunnin kymmenyksen.

Suomen edustajat kamppailivat parhaansa mukaan, mutta jäivät viimeisten joukkoon. Karin Storbacka juoksi kauden kotimaisen kärkiajan 2.08,37 sijoittuen kuudenneksi ja Zenitha Eriksson oman halliennätyksensä 2.10,10 jääden kuitenkin kahdeksanneksi.

Naisten maaottelun yhteispisteissä Ruotsi ja Norja karkasivat 800 metrin jälkeen kuuden pisteen karkumatkalle Suomen edelle.

 

Khaddi Sagnia hallitsi hiekkakasaa

Naisten pituushypyn voitti ruotsingambialainen Khadijatou ”Khaddi” Sagnia tuloksella 640 ja norjannigerialainen Nadia Akpana Assa sijoittui toiseksi tuloksella 626. Sagnia on tämän talven maailmantilastossa yhdeksäntenä ja Assa oli viime kesänä 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa toinen.

Useimmilla kilpailijoilla oli nopealla alustalla vaikeuksia osuttaa juoksuvauhti kohdalleen. Emmi Mäkinen ja Tilda Lipasti jäivät muiden hyppääjien tavoin vaaksan verran kauden parhaista tuloksistaan. Mäkinen sijoittui neljänneksi ja maaottelun aattopäivänä 17 täyttänyt ensikertalainen Lipasti viidenneksi.

Maaottelussa hyvän alun jälkeen haasteellinen asetelma: Ruotsi karkasi pituushypyssä jo 12 pistettä Suomen edelle ja Norjakin 7 pistettä Suomen edelle.

 

Tanskalaisvoitto kolmiloikassa

Miesten kolmiloikan ainoa 16 metrin ylittäjä oli Tanskan Peder Nielsen tuloksella 16,13. Hänen ennätyksensä on jopa 60 senttiä tätä enemmän.

Maaotteluvoittoa puolustanut Aleksi Tammentie jäi tasaisessa kilpailussa nyt neljänneksi tuloksella 15,75 ja Tuomas Kaukolahti oli kuudes tuloksella 15,46. Suomi hävisi tässä lajissa 3 pistettä sekä Ruotsille että Tanskan-Islannin yhdistetylle joukkueelle.

Miesten maaottelussa neljän lajin jälkeen oli Ruotsi karannut 7 pistettä Suomen edelle ja hyvin aloittanut Tanskan-Islannin joukkuekin 3 pistettä Suomen edelle.

 

Arttu Kangas rikkoi EM-rajan

Miesten kuulantyönnössä nuoret suomalaiset urheilivat ryhdikkäästi. 21-vuotias Arttu Kangas työnsi neljästi 19 metriä voittaen kilpailun yli metrin erolla muihin. Voittotulos 19,52 on kauden kotimainen kärkitulos ja ylittää Suomen Urheiluliiton asettaman tulosrajan Euroopan hallimestaruuskilpailuihin Prahaan.

20-vuotias Timo Kööpikkä onnistui ensimmäisessä maaottelussaan myös erinomaisesti sijoittuen ruotsinsuomalaisen Daniel Ståhlin jälkeen kolmanneksi tuloksella 17,75.

Miesten maaottelun yhteispisteissä Suomi nousi toiseksi 4 pisteen päähän Ruotsista. Norjalaiset olivat kuulantyönnön kaksi viimeistä ja jäivät yhteispisteissä jo 13 pistettä Tanskan-Islannin yhdistetyn joukkueenkin jälkeen.

 

Sara Slott Petersen juoksi Tanskan ennätyksen

Naisten 400 metrin juoksussa Tanskan Sara Slott Petersen ja Norjan Line Kloster kävivät ankaran kaksinkamppailun, joka päättyi Petersenin voittoon uudella Tanskan ennätyksellä 52,83. Tulos on Euroopan tämän kauden kahdeksanneksi paras.

18-vuotias Hilla Uusimäki ja 19-vuotias Kirsi Pekkanen venyivät uusiin halliennätyksiinsä 56,03 ja 56,39 sijoittuen kuitenkin vasta viidenneksi ja seitsemänneksi. Ruotsi karkasi naisten maaottelussa jo 17 pistettä Suomen edelle. Norjan toisen edustajan suoritus hylättiin, mutta silti Norjakin lisäsi etumatkaa Suomeen jo 8 pisteeseen.

 

Karsten Warholm juoksi Norjan ennätyksen

Miesten 400 metrin juoksussa Tanskan Nick Ekelund-Arenander ja Norjan Karsten Warholm kävivät puolestaan ankaran kaksinkamppailun, joka päättyi Warholmin voittoon uudella Norjan ennätyksellä 47,25. Warholm on aiemmin voittanut 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden kahdeksanottelussa.

Jani Koskela sijoittui A-erässä kolmanneksi, mutta islantilainen B-erän voittaja Gunnarson pudotti hänet sekunnin sadasosan erolla neljänneksi. Suomen toinen edustaja Gustav Klingstedt oli ainoa yli 49 sekuntia viipynyt kilpailija.

Suomi ja Ruotsi onnistuivat 400 metrillä yhtä huonosti ja niiden välinen ero säilyi 4 pisteenä Ruotsin eduksi, mutta Tanskan-Islannin joukkue venyi jo toiseksi 2 pistettä Suomen ohi.

 

Oona Kettunen kamppaili Charlotta Fougbergia vastaan

Naisten 3000 metriä voitti viimekesäinen Zürichin EM-kilpailuiden kakkonen Ruotsin Charlotta Fougberg ajalla 9.13,78. Suomea edustaneet 21-vuotiaat Oona Kettunen ja Camilla Richardsson kamppailivat toiseksi ja neljänneksi ajoin 9.25,50 ja 9.31,57. Richardsson juoksi uuden lyhyiden ratojen halliennätyksensä.

Ruotsi kokosi 3000 metrillä 15 pistettä 16:sta mahdollisesta ja karkasi jo 20 pistettä Suomen edelle. Suomi kuitenkin nousi naisten maaottelussa toiseksi yhdellä pisteellä ohi Norjan. Ihmetystä herätti, että kotijoukkue Norjalla oli tässä lajissa vain yksi edustaja.

 

Tanskanhollantilainen voitti 3000 metriä

Miesten 3000 metriä voitti Hollannissa syntynyt ja Yhdysvalloissa opiskeleva Tanskan edustaja Thijs Nijhuis ajalla 8.02,35. Seuraaviksi kirivät norjalaiset 10000 metrin hallitseva Pohjolan mestari Marius Vedvik ja maastojuoksun hallitseva Pohjolan mestari Hans Kristian Fløystad.

Riku Marttinen ja Arttu Vattulainen jaksoivat pääjoukon mukana, mutta olivat aseettomia kirikamppailussa sijoittuen viidenneksi ja kuudenneksi. Marttisen aika 8.15,12 on kauden kotimainen kärkitulos. Vattulainen paransi lyhyiden ratojen halliennätystään yli 14 sekuntia aikaan 8.17,73.

Nijhuisin lajivoitto johdatti loistavasti otelleen Tanskan-Islannin joukkueen maaottelussa johtoon yhden pisteen Ruotsin edellä! Suomikin oli tässä vaiheessa vain 5 pisteen päässä kärjestä.

 

Kaksoisvoitto naisten 200 metrillä!

Naisten maaottelun tilanne muuttui täysin vajaassa 24 sekunnissa. Suomalaiset juoksivat uljaasti kaksoisvoiton naisten 200 metrillä ja supistivat Ruotsin maaottelujohdon 20 pisteestä enää 8 pisteeseen. Tämä oli Bærumin maaottelun ensimmäinen kaksoisvoitto.

Hanna-Maari Latvala voitti A-erän ajalla 23,70 ja Jonna Berghem B-erän niin hyvällä ajalla 23,89, että kukisti Latvalaa lukuunottamatta kaikki A-eränkin juoksijat. Ruotsin asemaa synkensi, että 400 metrin Euroopan mestari Moa Hjelmer joutui viime hetkessä vetäytymään kilpailusta eikä Ruotsilla A-erässä ollut juoksijaa lainkaan.

Pistetilanne naisten maaottelussa 7 lajin jälkeen: Ruotsi 79 – Suomi 71 – Norja 65 – Tanska/Islanti 41.

 

Tanskalaisvoitto kuulantyönnössä

Naisten kuulantyönnön voitti Tanskan ennätysnainen Trine Mjulberg, joka viimeisellä 16,40 metrin työnnöllään ohitti Ruotsin Fanny Roosin kahden sentin erolla.

Suomen edustajina kiekonheittäjä Katri Hirvonen sijoittui viidenneksi tuloksella 14,68 ja lentopalloilija Kaisa Kymäläinen seitsemänneksi uudella ennätyksellään 14,09. Ruotsi lisäsi naisten maaottelun johtoaan toisena olevaan Suomeen 14 pisteeseen. Norja menestyi miesten kuulantyönnön tavoin naistenkin kuulantyönnössä erittäin huonosti.

 

Åstrand juoksi Euroopan tilaston 7:nneksi

Miestenkin 200 metriä oli naisten 200 metrin tavoin suomalaisjuhlaa. Jonathan Åstrand pesi A-erässä Ruotsin Johan Wissmanin upealla ajalla 21,10. Kukaan muu suomalainen Åstrandin itsensä lisäksi ei hallissa ole koskaan juossut nopeammin. Tämän vuoden Euroopan tilastossa Åstrand nousi seitsemänneksi.

Hyvin onnistui nyt myös alkuillasta 60 metrin juoksussa takellellut Eetu Rantala. Hän juoksi B-erässä, mutta sijoittui kahden erän yhteistuloksissa kolmanneksi Åstrandin ja ruotsinbrasilialaisen Nil de Oliveiran jälkeen ajalla 21,32.

Tanskan-Islannin joukkue romahti tämän lajin kahdelle viimeiselle sijalle ja menetti miesten maaottelun johtoasemansa Ruotsille. Suomikin nousi 200 metrin jälkeen Tanskan-Islannin joukkueen ohi yhden ainoan pisteen päähän Ruotsin joukkueesta.

 

Wilma Murto seiväshypyn paras suomalainen

16-vuotias Wilma Murto sijoittui naisten seiväshypyssä upeasti toiseksi tuloksella 430. Suomen ennätyksen haltija Minna Nikkanen oli neljäs ylitettyään 410. Murron ja Nikkasen tämän talven neljä kohtaamista ovat päättyneet nyt tasan 2 – 2.

Ruotsin Michaela Meijer kohensi ennätystään komeasti 20 sentillä tulokseen 450. Tämän kauden Euroopan tilastossa Meijer nousi 11. tilalle. Ruotsin toinen edustaja Malin Dahlström oli korkeatasoisen kilpailun kolmas tuloksella 430.

Naisten maaottelun sijoitukset taisivat seiväshypyssä hahmottua lopulliseen asuunsa. Ruotsin etumatka naisten maaottelussa Suomeen nähden kasvoi jo 17 pisteeseen. Suomen etumatka kolmantena olevaan Norjaan puolestaan kasvoi jo 15 pisteeseen.

 

Tanskanargentiinalainen voitti 1500 metriä

Miesten 1500 metrin juoksun voitti Argentiinassa syntynyt Tanskan edustaja Andreas Bueno ajalla 3.44,70. Tuomo Salonen ja Ilari Piipponen tekivät voitavansa. Kumpikin juoksi uuden halliennätyksensä 3.48,40 ja 3.50,55. Se ei kuitenkaan riittänyt, kuin Tanskan toisen edustajan lyömiseen.

Suomen pistemäärä tässä lajissa jäi niin alhaiseksi, että maaottelun yhteispisteissä Ruotsi karkasi 7 pistettä Suomen edelle ja Tanskan-Islannin joukkuekin kipusi vain 2 pisteen päähän Suomesta.

 

Sara Kuivisto murskasi ennätyksensä

Naisten 1500 metrillä parhaan ruotsalaisen, norjalaisen ja tanskalaisen tasaisessa kirikamppailussa vahvin oli Ruotsin Linn Nilsson ajalla 4.22,07.

Sara Kuivisto kamppaili neljänneksi parannettuaan halliennätystään roimasti yli viisi sekuntia aikaan 4.26,72. Karin Storbacka urakoi Suomen puolesta poikkeuksellisesti 800 ja 1500 metriä samana iltana. 1500 metrillä hän sijoittui seitsemänneksi.

Ruotsin joukkue karkasi Linn Nilssonin kirivoiton myötä naisten maaottelussa jo tavoittamattomalle 23 pisteen karkumatkalle.

 

Tanskalaisvoitto naisten kolmiloikassa

Tanskalainen Janne Nielsen yllätti parantamalla ennätystään 27 senttiä tulokseen 13,14 ja kukisti naisten kolmiloikan ennakkosuosikit. Viime vuoden maaotteluvoittoa puolustanut Sanna Nygård oli toinen tuloksella 13,01. Nygårdin kaikki viisi mitattua hyppyä kantoivat tasaisesti 15 sentin sisään.

Suomen joukkueen 16-vuotias ensikertalainen Jessica Miettinen ei tahtonut saada askelta osumaan lankulle ja joutui – vielä tällä kerralla – jäämään viimeiseksi tuloksella 12,11. Ruotsin etumatka naisten maaottelussa Suomeen nähden kasvoi jo 26 pisteeseen.

 

Rautanen ja Smolander ylittivät 183

Naisten korkeushypyn voitti Ruotsin Sofie Skoog. Korkeudessa 186 oli mukana vielä neljä kilpailijaa, jotka tekivät tästä korkeudesta 12 yritystä, joista 11 oli pudotuksia, kunnes Skoog viimeisellä yrityksellään meni yli.

Olympiavoittaja Dietmar Mögenburgin tytär Norjan Katarina Mögenburg sekä Suomen Laura Rautanen ja Elina Smolander ylittivät 183 viimeisellä yrityksellään. Aiempien korkeuksien vertailussa heidän keskinäiseksi järjestykseen tuli edellämainittu. Rautanen ja Smolander ylsivät sentin päähän Eleriin Haasin nimissä olevasta kauden kotimaisesta kärkituloksesta.

 

Tanskalaisvoitto miesten korkeushypyssä

Vain 175 sentin pituinen Tanskan Janick Klausen voitti miesten korkeushypyn tuloksella 221. Hänet on aiemmin palkittu hopeamitalilla sekä 17-vuotiaiden MM-kilpailuissa että 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa.

Kymmenottelun Suomen mestari Mauri Kaattari kohensi kauden kärkitulokseksi 214 ja Richard Östman paransi omaa halliennätystään kolmella sentillä 210:een. He sijoittuivat viidenneksi ja kuudenneksi häviten kummallekin Ruotsin edustajalle.

Ruotsi karkasi korkeushypyn ansiosta jo 12½ pistettä Suomen edelle ja Tanskan-Islannin joukkuekin 5½ pistettä Suomen edelle.

 

Otterling löi suomalaiset

Andreas Otterling löi suomalaiset miesten pituushypyssä, niin kuin viime syksyn Ruotsi-ottelussakin. Hänen voittotuloksensa nopealla ja usealle hyppääjälle vaikeaksi osoittautuneella juoksualustalla oli 763.

Kristian Pulli sijoittui toiseksi häviten Otterlingille vain kolme senttiä. Arttu Halmela oli tasaisen kilpailun neljäs tuloksella 750. Ruotsi ja Suomi päätyivät pituushypyssä tasapisteisiin ja Ruotsi säilytti miesten maaottelussa 12½ pisteen etumatkansa.

 

Salomäki ylitti kauden kärkituloksen

Toissakesäinen 19-vuotiaiden Euroopan mestari Norjan Eirik Greibrokk Dolve voitti miesten seiväshypyn uudella ennätyksellään 545. Eemeli Salomäki sijoittui toiseksi kauden kotimaisella kärkituloksella 535, mutta 18-vuotiaan ensikertalaisen Niko Koskisen oli tyytyminen seitsemänteen tilaan hänen ylitettyään vain 480.

Suomi ja Ruotsi päätyivät tässäkin lajissa tasapisteisiin ja tämä lopullisesti ratkaisi maaotteluvoiton jo Ruotsin eduksi. Tanskan-Islannin joukkuekin lähti viimeiseen lajiin 4×200 metrin viestinjuoksuun vain puoli pistettä Suomea jäljessä.

 

Miesten viestijoukkue juoksi Suomen ennätyksen!

Suomen joukkue Eetu Rantala Pudasjärven Urheilijoista, Ville Myllymäki Kankaanpään seudun Leiskusta, Petteri Monni Jyväskylän Kenttäurheilijoista ja Jonathan Åstrand Närpiön Kraftista rikkoi 4×200 metrin viestinjuoksun Suomen ennätyksen. Entinen 14 vuotta vanha SE parani 0,60 sekuntia aikaan 1.25,61.

– Toisessa vaihdossa Petterillä oli hankala paikka, mutta hän onnistui taitavasti väistämään ruuhkassa. Ja kyllähän ankkuriosuudella Jonathan juoksi loistavasti. Tuli kaukaa takaa kolmannelta sijalta Ruotsin ohi toiseksi, kertoi Suomen joukkueen johtaja Jorma Kemppainen.

– Naistenkin 4×200 metrin viestissä meillä oli täällä Suomen ennätysporukka, mutta ensimmäinen vaihto Anniina Kortetmaan ja Milja Thuresonin välillä meni pommiin ja matka jäi siihen.

Miesten viestin yllätysvoittaja oli Tanskan joukkue ajalla 1.25,01. Norja voitti naisten viestin ajalla 1.37,07. Tanskan yllätysvoitto johti lopulta siihen, että Suomi putosi miesten maaottelun yhteispisteissä kolmanneksi.

(Mikko Nieminen.)

 

BÆRUM (NOR) 14.2.2015 Pohjoismainen hallimaaottelu

Miehet,

Pisteet: Ruotsi 125½ – Tanska/Islanti 118½ – Suomi 117 – Norja 99.

60 m: 1) Erik Hagberg SWE 6,66, 2) Morten D. Madsen DEN 6,72, 3) Ville Myllymäki FIN 6,73 (kkk), 4) Salumu Ageze Kashafali NOR 6,77, 5) Thomas Wiborg NOR 6,80, 6) Eetu Rantala FIN 6,83, 7) Festus Asante DEN 6,92, 8) Patrik Andersson SWE 7,02.

200 m: 1) Jonathan Åstrand FIN 21,10 (kkk), 2) Nil de Oliveira SWE 21,22, 3) Eetu Rantala FIN 21,32, 4) Johan Wissman SWE 21,39, 5) Jonas Grønnhaug NOR 21,66, 6) Carl Emil Kåshagen NOR 21,83, 7) Emil Strøm DEN 21,86, 8) Alexander Guidje DEN 22,49. – (De Oliveira, Rantala, Grønnhaug ja Guidje juoksivat B-erässä.)

400 m: 1) Karsten Warholm NOR 47,25, 2) Nick Ekelund-Arenander DEN 47,56, 3) Kolbeinn Hööur Gunnarson ISL 48,30, 4) Jani Koskela FIN 48,31, 5) Alexander Nordkvist SWE 48,54, 6) Mauritz Kåshagen NOR 48,73, 7) Erik Martinsson SWE 48,76, 8) Gustav Klingstedt FIN 49,25. – (Gunnarson, Nordkvist, Kåshagen ja Klingstedt juoksivat B-erässä.)

800 m: 1) Andreas Almgren SWE 1.48,39, 2) Nick R. Jensen DEN 1.49,79, 3) Emil Oustad NOR 1.50,73, 4) Ville Lampinen FIN 1.51,09 (kkk & 20-v. kautta aikain 2:nen), 5) Johan Rogestedt SWE 1.51,66, 6) Håkon Mushom NOR 1.51,67, 7) Kristinn Thor Kristinsson ISL 1.51,74, 8) Jaakko Laakso FIN 1.52,81. Maaott. ulkop. Abdi Guleed NOR keskeytti.

1500 m: 1) Andreas Bueno DEN 3.44,70, 2) Erik Udø Pedersen NOR 3.45,73, 3) Staffan Ek SWE 3.46,10, 4) Johan Walldén SWE 3.46,53, 5) Sindre Løchting NOR 3.47,71, 6) Tuomo Salonen FIN 3.48,40 (kkk), 7) Ilari Piiponen FIN 3.50,55, 8) Andreas Lommer DEN 3.55,97.

3000 m: 1) Thijs Nijhuis DEN 8.02,35, 2) Marius Vedvik NOR 8.05,35, 3) Hans Kristian Fløystad NOR 8.08,55, 4) David Nilsson SWE 8.11,52, 5) Riku Marttinen FIN 8.15,12 (kkk), 6) Arttu Vattulainen FIN 8.17,73, 7) Robin Rohlén SWE 8.21,09, 8) Jeppe Harboe DEN 8.31,60. Maaott. ulkop. Okubamichael M. Fissehatsion NOR & Senay A. Fissehatsion NOR keskeyttivät.

60 m aj: 1) Andreas Martinsen DEN 7,87, 2) Elmo Lakka FIN 7,88 (kkk), 3) Joona-Ville Heinä FIN 7,93, 4) Anton Levin SWE 7,96, 5) Filip Lööv SWE 8,08, 6) Karsten Warholm NOR 8,14, 7) Henrik Holmberg NOR 8,22, 8) Alexander Guidje DEN 8,61.

Korkeus: 1) Janick Klausen DEN 221, 2) Andreas Carlsson SWE 218, 3-4) Jonas Kløjgård DEN & Emil Svensson SWE 214, 5) Mauri Kaattari FIN 214 (kkk), 6) Richard Östman FIN 210, 7) Henrik Holmberg NOR 200, 8) Sindre Gelius Eikje NOR 195.

Seiväs: 1) Eirik Greibrokk Dolve NOR 545, 2) Eemeli Salomäki FIN 535 (kkk), 3) Rasmus W. Jørgensen DEN 525, 4) Oscar Janson SWE 515, 5) Carl Stenson SWE 515, 6) Odd Eiken NOR 495, 7) Niko Koskinen FIN 480, 8) Andreas Rønning DEN 465.

Pituus: 1) Andreas Otterling SWE 763, 2) Kristian Pulli FIN 760, 3) Benjamin Gabrielsen DEN 754, 4) Arttu Halmela FIN 750, 5) Ingar Kiplesund NOR 739, 6) Thobias Nilsson Montler SWE 739, 7) Porsteinn Ingvarsson ISL 702, 8) Jonas Mögenburg NOR 700.

3-loikka: 1) Peder P. Nielsen DEN 16,13, 2) Mathias Ström SWE 15,87, 3) Vetle Utsi Onstad NOR 15,76, 4) Aleksi Tammentie FIN 15,75, 5) Erik Ehrlin SWE 15,67, 6) Tuomas Kaukolahti FIN 15,46, 7) Jannick Bagge DEN 14,72, 8) Jonathan Varela Byrkjenes NOR 13,99.

Kuula: 1) Arttu Kangas FIN 19,52 (kkk & Prahan EM-raja), 2) Daniel Ståhl SWE 18,37, 3) Timo Kööpikkä FIN 17,75, 4) Jonas Meyer SWE 16,94, 5) Kenneth Mertz DEN 16,66, 6) Lasse Larsen DEN 16,50, 7) Sven Martin Skagestad NOR 16,47, 8) Ola Stunes Isene NOR 16,07,

4×200 m: 1) DEN 1.25,10 (Morten D. Madsen, Andreas Martinsen, Emil Strøm, Nick Ekelund-Arenander), 2) FIN 1.25,61 (SE, ent. 1.26,21 v. 2001), (Eetu Rantala, Ville Myllymäki, Petteri Monni, Jonathan Åstrand), 3) NOR 1.25,77 (Jonas Grønnhaug, Carl Emil Kåshagen, Håkon Morken, Karsten Warholm), 4) SWE 1.25,81 (Joel Groth, Nil de Oliveira, Alexander Nordkvist, Thomas Yamane).

Naiset,

Pisteet: Ruotsi 146 – Suomi 115 – Norja 106 – Tanska/Islanti 86.

60 m: 1) Ezinne Okparaebo NOR 7,31, 2) Hanna-Maari Latvala FIN 7,34, 3) Elin Östlund SWE 7,42, 4) Caroline Larsson SWE 7,50, 5) Milja Thureson FIN 7,57, 6) Astrid Mangen Cederkvist NOR 7,57, 7) Hrafnhild Eir Hermodsdóttir ISL 7,59, 8) Frida Sångren DEN 7,72.

200 m: 1) Hanna-Maari Latvala FIN 23,70, 2) Jonna Berghem FIN 23,89, 3) Astrid Mangen Cederkvist NOR 23,94, 4) Ida Bakke Hansen NOR 24,46, 5) Pernilla Tornemark SWE 24,80, 6) Anna Thestrup Andersen DEN 25,33, 7) Emma Beiter Bomme DEN 25,38. Moa Hjelmer SWE ei osallistunut. – (Berghem, Hansen, Tornemark ja Andersen juoksivat B-erässä.)

400 m: 1) Sara Slott Petersen DEN 52,83, 2) Line Kloster NOR 53,44, 3) Elise Malmberg SWE 54,02, 4) Mathilda Hellquist SWE 55,08, 5) Hilla Uusimäki FIN 56,03, 6) Anne Sofie Kirkegaard DEN 56,37, 7) Kirsi Pekkanen FIN 56,39, Sara Dorthea Jensen NOR hylättiin. – (Hellqvist, Kirkegaard, Pekkanen ja Jensen juoksivat B-erässä.)

800 m: 1) Anna Silvander SWE 2.04,07, 2) Stina Troest DEN 2.04,17, 3) Hedda Hynne NOR 2.05,61, 4) Lovisa Lindh SWE 2.05,85, 5) Trine Mjåland NOR 2.06,47, 6) Karin Storbacka FIN 2.08,37 (kkk), 7) Joseffa Keidser DEN 2.10,06, 8) Zenitha Eriksson FIN 2.10,10. Maaott. ulkop. Yngvild Elvemo NOR keskeytti.

1500 m: 1) Linn Nilsson SWE 4.22,07, 2) Ida Fillingsnes NOR 4.22,43, 3) Maria Larsen DEN 4.22,61, 4) Sara Kuivisto FIN 4.26,72, 5) Tova Euren SWE 4.26,92, 6) Christina Toogood NOR 4.28,63, 7) Karin Storbacka FIN 4.30,98, 8) Josefine Rytter DEN 4.34,44. Maaott. ulkop. Charlotta Fougberg SWE keskeytti.

3000 m: 1) Charlotta Fougberg SWE 9.13,78, 2) Oona Kettunen FIN 9.25,50, 3) Klara Bodinson SWE 9.29,08, 4) Camilla Richardsson FIN 9.31,57, 5) Line K. Schultz DEN 9.46,35, 6) Heidi Hestmark NOR 9.56,30, 7) Josephine Thestrup DEN 10.07,83. Norjalla oli vain yksi edustaja.

60 m aj: 1) Isabelle Pedersen NOR 8,01, 2) Nooralotta Neziri FIN 8,04, 3) Reetta Hurske FIN 8,32 (20-v. kautta aikain 3:s), 4) Adriana Janic SWE 8,60, 5) Malin Eriksson SWE 8,67, 6) Lene Secher Myrmel NOR 8,70, 7) Marie C. Vermund DEN 8,89, 8) Mathilde U. Kramer DEN 8,92.

Korkeus: 1) Sofie Skoog SWE 186, 2) Katarina Mögenburg NOR 183, 3) Laura Rautanen FIN 183, 4) Elina Smolander FIN 183, 5) Sandra B. Christensen DEN 177, 6) Caroline Fleischer NOR 174, 7) Evelina Erlandsson SWE 174, 8) Tine Bach Ejlersen DEN 160.

Seiväs: 1) Michaela Meijer SWE 450, 2) Wilma Murto FIN 430, 3) Malin Dahlström SWE 430, 4) Minna Nikkanen FIN 410, 5) Iben Høgh-Pedersen DEN 400, 6) Lene Retzius NOR 400, 7) Ida Beate Østhus NOR 400, 8) Line Rene Jensen DEN 390.

Pituus: 1) Khaddi Sagnia SWE 640, 2) Nadia Akpana Assa NOR 626, 3) Malin Olsson SWE 609, 4) Emmi Mäkinen FIN 600, 5) Tilda Lipasti FIN 573, 6) Synnøve Bjørgo Adam NOR 572, 7) Tine Bach Ejlersen DEN 551, 8) Laura Talløse DEN 548

3-loikka: 1) Janne Nielsen DEN 13,14, 2) Sanna Nygård FIN 13,01, 3) Malin Marmbrandt SWE 12,68, 4) Jasmin Sabir SWE 12,59, 5) Jessie Ipsen DEN 12,31, 6) Mari Sellevåg Aarø NOR 12,29, 7) Ingrid Bøthun Leganger NOR 12,12, 8) Jessica Miettinen FIN 12,11.

Kuula: 1) Trine Mulbjerg DEN 16.40, 2) Fanny Roos SWE 16.38, 3) Maria Sløk Hansen DEN 15.48, 4) Agnes Larsson SWE 15.05, 5) Katri Hirvonen FIN 14.68, 6) Kristin Sundsteigen NOR 14.19, 7) Kaisa Kymäläinen FIN 14.09, 8) Camilla Rønning NOR 13.09.

4×200 m: 1) NOR 1.37,07 (Astrid Mangen Cederkvist, Sara Dorthea Jensen, Ida Bakke Hansen, Line Kloster), 2) SWE 1.37,80 (Adriana Janic, Pernilla Tornemark, Elise Malmberg, Mathilda Hellquist), FIN keskeytti (Milja Thureson, Anniina Kortetmaa, Jonna Berghem, Hanna-Maari Latvala), DEN keskeytti (Sara Slott Petersen, Anna Thestrup Andersen, Emma Beiter Bomme, Anne Sofie Kirkegaard).