Naisten pika-aidoissa kolmoisvoitto, Pulli 810, Raitanen ja Mörö voittoihin – Ruotsi voitti molemmat maaottelut

Kiekonheittäjä Daniel Ståhl ja keihäänheittäjä Kim Amb johdattivat lajivoitoillaan Ruotsin miesten joukkueen 47 pisteen maaotteluvoittoon Tukholman Ruotsi-ottelussa lukemin 228–181. Seiväshyppääjä Angelica Bengtsson ja kestävyysjuoksija Yolanda Ngarambe olivat Ruotsin naisjoukkueen sunnuntain tähdet.  Ruotsi vei naisten maaottelun 217,5–192,5.

Aiturit Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske sekä pituushyppääjä Kristian Pulli olivat Suomen joukkueen sunnuntain kärkinimet. Korte voitti 100 metrin aidat loistoajalla 12,85 ja johti suomalaiset kolmoisvoittoon.

Pulli voitti pituushypyn ponkaistuaan 3,6 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa 810 ja ennätyskelpoisessa tuulessa 805. Topi Raitanen juoksi vakuuttavan voiton 3000 metrin esteissä ja Oskari Mörö 400 metrin aidoissa. Löysävauhtisessa kilpailussa Raitasen voittoaika oli 8.46,97. Mörö oli Raitasen tapaan ylivoimainen ajalla 50,26.

– Me olimme hyviä lauantaina, parempia kuin mitä tilastot antoivat odottaa.  Sunnuntaina Ruotsi oli erittäin hyvä. He pitivät asemansa etukäteen vahvoissa lajeissaan ja ottivat lisäksi hyvin pisteitä muista lajeista, Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola arvioi.

– Maaottelu oli tavallaan kuin koko yleisurheilukausi pienoiskoossa. Täällä näki, missä lajeissa olemme Euroopan tasolla ja kansainvälisellä tasolla ja missä meillä on kuoppia. Kolmimiehisjoukkuein käyttävässä maaottelussa 6–16 -tappiota lajeissa ei kärsi montaa ottaa.

MM-valinta ratkesi Lassin eduksi

Dohan MM-kisajoukkuetta ajatellen Tukholmassa heitettiin tärkeä keihäskilpailu, jossa Lassi Etelätalo oli toinen heitettyään 82,15. Tukholmassa kivuliaaksi äityneen olkapäävaivan kanssa tuskaillut Oliver Helander oli kolmas tuloksella 80,66 ja Etelätalon kanssa kolmannesta MM-kisapaikasta taistellut Toni Kuusela neljäs heitettyään 79,38. Helander ja Antti Ruuskanen ovat jo valittu MM-kisoihin.

– Keihäsvalinnan tämä ratkaisi Lassin eduksi, Niemi-Nikkola sanoi.

Helanderin olkapäävaivan suhteen Niemi-Nikkola jää odottelemaan tutkimusten tuloksia. Käytännössä Kuusela on tarjolla MM-kisoihin, jos Helanderin kisamatka estyisi.

– Nyt täytyy katsoa Oliverin olkapään tilanne kehittyy, Niemi-Nikkola sanoi.

Laji lajilta:

N 400 m aj:

Suomalaisten taisteluvoitto pistein 12–10. Ruotsin Hanna Palmqvist oli vahvin, mutta ennätystään 0,63 sekuntia 58,41:een parantanut Kristiina Halonen hävisi hänelle vain 0,12 sekuntia.

– Olisin halunnut juosta alle 58 ja voittaa tuon ruotsalaisen. Sikäli harmittaa. Minusta juoksu meni vähän konkkelehtimiseksi, Halonen tuumi. Hänelle juoksu oli vasta kauden toinen startti 400 metrin aidoissa. Edellisessä kilpailussaan Espoossa syntyi aiempi ennätys 59,04.

Eveliina Määttänen oli kolmas ja Nea Mattila vain sadasosasekunnin päässä Määttäsestä neljäs.

M 400 m aj:

Suomen aiturit venyivät odottamattomaan suoritukseen ja voittivat pistein 14 – 8. Oskari Mörö oli ylivoimainen ajalla 50,26.

– Hyvä voitto ja tärkeät pisteet, vaikka juoksu meni vähän loikkimiseksi. Se on EM- ja olympiakesää ajatelleen tärkeää, että olen päässyt takaisin 50 sekunnin tuntumaan ja alle sen, Mörö tuumi.

Tuomas Lehtonen saapui toisena loppusuoralle, takelteli viimeisellä aidalla, mutta oli silti kolmas ajalla 51,85. Varaedustajaksi kutsuttu Jonni Blomqvist yllätti lyömällä kaksi ruotsalaista.

 

Topi Raitanen

M 3000 m ej:

Topi Raitasen kaksi terävää nykäystä erehdyttivät kaksi parhaaksi arvioitua ruotsalaista heille liian kovaan vauhtiin. Raitanen voitti ylivoimaisesti ajalla 8.46,97.

– Ihan normaali maaottelujuoksu. Alkumatka mentiin porukassa ja sitten tuossa viimeisellä tuhannella metrillä juostiin vähän reippaammin. Siinä vauhdissa oli helpompi ottaa esteet, Raitanen tuumi.

Raitasen kausi jatkuu syyskuun alussa Zagrebissa, jossa hän juoksee kovavauhtisen 3000 metrin esteet. Sitä ennen on edessä harjoittelua ja Liikuntakeskus Pajulahdessa, jossa hän voi hyödyntää alppimajaa.

Maaottelussa tuplaaminen, eli myös 1500 metrin juokseminen ei Raitasen mukaan ollut nyt mahdollista, kun fokus on lokakuisissa MM-kisoissa.

– Jos tämä olisi ollut kauden viimeinen kisa, olisi voinut juosta 1500 metriä. Nyt estejuoksu oli hyvä harjoitus.

Ruotsin joukkueen varaedustaja Leo Magnusson nousi maaottelutaistossa lopussa toiseksi. Miika Tenhunen oli viides ja vesiesteellä kaatunut ensikertalainen Emil Helander kuudes. Pisteet Ruotsille 12 – 10.

– Se lauantainen 5000 metriä tuntui jaloissa tuossa juoksun lopussa. Ilman sitä olisi pystynyt paremmin tappelemaan sijoituksista, Tenhunen sanoi.

– Lopussa alkoi painaa jaloissa. Ehkä se kaatuminen vesiesteellä sotki juoksua vaikka kaatumisen jälkeen tuntui, että oli hyvin voimia. Kaikkiaan ihan hyvä, vaikkei tuollaisia kaatumisia saisi tulla, Helander ruoti.

M Keihäs:

Ruotsin Kim Amb paransi avausheitollaan kuusi vuotta vanhaa ennätystään loistotulokseen 85,89 ja se oli suomalaisille liikaa. Lassi Etelätalo oli toinen viimeisellä heitollaan 82,15. Oliver Helander heitti 80,66 ja Toni Kuusela 79,38, mikä takasi pisteet Suomelle 12 – 10. Helander jätti kolme viimeistä yritystään käyttämättä.

N 3-loikka:

Senni Salminen saavutti ensimmäisen maaotteluvoittonsa mainiolla tuloksella 13,85, vaikka kaksi parasta ruotsalaista paransi ennätyksiään. Salmisen kaksi lähinnä pisintä hyppyäkin kantoivat 13,81 ja 13,77.

– Hyppäsin elämäni parhaan sarjan. Siinä oli hyviä hyppyjä, eikä tullut yliastuttuja, vaikka välillä hyppääminen meni vähän yliyrittämiseksi. Kisa osoitti, ettei se Espoon 13,85 ollut mikään onnenkantamoinen, Salminen sanoi.

Emma Pullola oli kolmas tuloksella 13,41 ja Kira Kytölä viides tuloksella 13,21. Kytölä harmitteli, että nilkkakipu syö pohjan kunnon tuloksilta,

– Juoksemaan pystyy, mutta hypyissä sattuu. Nilkka täytyy nyt tutkia, Kytölä sanoi.

Pullola tuumi, että kontaktit eivät osuneet kohdalleen.

– Juoksu kulki, mutta loikissa kontaktit olivat liian ajoissa tai myöhässä, Pullola harmitteli.

Pisteet Suomelle 13 – 9.

N 5000 m:

Camilla Richardsson veti hyvää vauhtia 4800 metriin asti, mutta 29-vuotias Samrawit Mengsteab oli kirissä vahvempi ajoin 15.50,41 – 15.51,31. Nuoruudessaan Mengsteab juoksi Eritrealle pronssimitalin nuoriso-olympiakisoissa.

– Harmitti totta kai, että hävisin. Oli kuitenkin pakko vetää, muuten Mengsteabin lisäksi muutkin ruotsalaiset olisivat pysyneet mukana. Nyt takana on aika paljon kisoja. Kiva aloittaa treenijakso ja päästä juoksemaan soralle, Richardsson sanoi.

17-vuotias Moona Korkealaakso oli neljäs ja Katarina Skräddar viides kummankin juostessa aivan ennätyksensä tuntumaan 16.48,03 ja 16.50,95. Pisteet Ruotsille 12 – 10.

M 200 m:

Kaikki suomalaiset juoksivat 2,2 sekuntimetrin myötätuuleen erittäin hyvät tulokset. Riku Illukka 0,33 sekuntia alle ennätyksensä 20,98, Roope Saarinen 21,05 ja Eljas Aalto 0,19 sekuntia alle ennätyksensä 21,18. Pisteiden sijasta se tuotti vain kunniaa, sillä 20,54 juosseen Henrik Larssonin johdolla Ruotsin loistava trio juoksi kolmoisvoiton pistein 16 – 6.

N 200 m:

Miesten kilpailun toisinto. Pisteet Ruotsille 16 – 6. Satasen voittaja Irene Ekelund voitti ajalla 23,50 ja vain sadasosasekunnin hävisi 400 metrin voittaja Moa Hjelmer. Lotta Kemppinen nousi loppumatkasta parhaaksi suomalaiseksi ja oli neljäs ajalla 23,93. Anniina Kortetmaa alitti hänkin 24 sekuntia. Maajoukkueen kapteeni Hanna-Maari Latvala ei flunssan takia juossut, vaan hänet korvasi Jeanine Nygård.

N Kuula:

Ruotsin Fanny Roos voitti maaottelussa jo viidennen kerran peräkkäin. Voittotulos oli tasan 18 metriä. Senja Mäkitörmä ylsi kolmanneksi tuloksella 16,17. Eveliina Rouvali ja Suvi Helin jäivät kahdeksi viimeiseksi tuloksin 15,29 ja 14,66. Pisteet Ruotsille 15 – 7.

M Korkeus:

Kaikki suomalaiset hyppäsivät saman tuloksen 210. Samuli Eriksson oli kolmas, Mika Hietaniemi neljäs ja viime vuoden maaotteluvoittaja Arttu Mattila viides. Hietaniemi hyppäsi parhaan tuloksensa kolmeen vuoteen. Voittaja oli polvivammastaan toipunut Fabian Delryd tuloksella 216. Pisteet Ruotsille 13 – 9.

N Moukari:

Erittäin tasaisessa kilpailussa Krista Tervo oli ilman tulosta vielä neljän kierroksen jälkeen ja viimeisenä viiden kierroksen jälkeen, mutta voimakkaan huudon saattelemana viimeisen kierroksen heitto 65,12 nosti hänet toiseksi. Ruotsin Ida Stormin voittotulos oli 65,62. Suvi Koskinen ja Inga Linna olivat neljäs ja viides tuloksin 63,44 ja 63,36. Pisteet Ruotsille 12 – 10.

M 10000 m:

Ruotsi vei ylivoimaisen kolmoisvoiton pistein 16 – 6. Kaikki suomalaiset Eero Saleva, Antti Ihamäki ja Aki Nummela ohitettiin kierroksella ja viipyivät radalla yli 31 minuutin. Loppukirissä 42-vuotias Eritreasta muuttanut Abraha Adhanom löi 40-vuotiaan Mustafa Mohammedin ajalla 29.21,37.

N 100 m aj:

Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske juoksivat kolmoisvoiton loistavin ajoin 12,85, 12,92 ja 13,09.  Pisteet Suomelle 16 – 6. Tuulen voimakkuus oli vain 0,1 metriä sekunnissa.

Korte johti kilpailua alusta asti. Hän kokeili kisaa ennen muuttaa normaalia verryttelyään juoksemalla kovempi ja aitaveto noin tunti ennen kisaa.

– Ajatuksena on, että kun yleensä toinen juoksu on aina yksi tai kaksi kymmenystä parempi, että tuo veto oliii vähän niin kuin se ensimmäinen juoksu. Kokeilin tätä myös MM-kisoja ajatellen, koska siellä ei voi etukäteen olla varma, että pääsee juoksemaan toisen kerran, Korte sanoi.

Kortteella on menossa napakka harjoitusjakso, jonka keskellä hän juoksi maaottelun.

– Eilenkin oli vielä harjoitus, Korte sanoi.

Juoksuunsa Korte oli koko lailla tyytyväinen.

– Tekniikka pysyi kasassa, Korte tuumi.

Neziri oli tyytyväinen siihen, että maaottelujuoksu toi hänet takaisin samalle tasolle, jolla hän oli ennen kuin heinäkuussa alkaneet kantapäävaivat pakottivat hölläämään harjoittelua.

– Nyt pääsen aloittamaan siihen mihin silloin jäin, Neziri viittasi MM-kisoihin tähtäävään viimeisten viikkojen harjoitteluun.

– Jos nyt kaikki pysyy tässä mallissa ja pääsen tekemään aitavetoja ja pitkä aitavetoja, niin hyvä tulee.

Hurske oli kisaa edeltäneen viikon liki harjoittelematta Espoossa kaatumisessa tulleen kyynärpäävaiva ja polviin tulleiden ruhjeiden takia. Kilpailussa kipuja ei ollut.

– Nyt juostaan syyskuun alussa Berliinissä ja sitten aletaan harjoitella MM-kisoja varten.

Trion suoritusta voi kokonaisuudessaan arvioida parhaaksi suomalaiseksi pikajuoksusuoritukseksi Suomi – Ruotsi-maaottelun historiassa!

M Pituus:

Kristian Pulli löi kovat ruotsalaiset tuloksella 810, jonka hän hyppäsi 3,6 sekuntimetrin myötätuuleen. Pullin toiseksi pisin hyppykin kantoi 805. Ainoa suomalainen Tukholman olympiastadionilla kahdeksan metriä ennen tätä hypännyt kilpailija oli Pertti Pousi tasan 50 vuotta sitten.

Pulli kiitteli, että lämpö ja myötätuuli loivat loisto-olot tuloksen tekoon. Se hyppääjää jäi harmittamaan, että 810, joka ylitti kolmella sentillä hänen ennätyksensä ja olisi vienyt MM-rankingin kautta kiinni kisapaikkaan, syntyi liian kovassa myötäisessä.

– Toisaalta siinä oli kuusi yritystä aikaa tehdä tulosta. 805:n hyppykin oli aika hyvä. Koko kisan ajan loppujuoksu alkoi tulla paremmin. Tuntui, että se tuli kuin tyhjää vaan, Pulli sanoi.

Roni Ollikainen ja Kalle Salminen olivat kaksi viimeistä, mutta hyppäsivät hekin kelpo tulokset 771 ja 767. Pisteet Ruotsille 12 – 10.

– Oli vähän pehmeää tekemistä. Olisi pitänyt olla aktiivisempi hypyn lopussa, Ollikainen sanoi.

– Juoksu tuntui hyvältä. Ensimmäisessä ponnistus vähän petti polvesta ja lopussa alkoivat paukut vähän loppua, Salminen kertasi omaa kisaansa.

M 4×400 m:

Eljas Aalto toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon johdossa ajalla 48,2, mutta toisella osuudella 800 metrin voittaja Erik Martinsson karkasi ja Ruotsi meni menojaan. Voittoaika oli 3.09,66 ja Suomen aika 3.11,65. Ville Aarnivala juoksi osuutensa 48,1, Ville Lampinen 47,6 ja Erik Back 47,7. Pisteet Ruotsille 5 – 2.

N 4×400 m:

Tasaväkisessä viestissä Moa Hjelmer ankkuroi Ruotsin voittoon ajalla 3.38,40, mutta Suomen joukkue kamppaili alusta loppuun kunniakkaasti. Ida Ravaska juoksi avausosuuden 55,3, Amira Chokairy toisen osuuden 54,9, Kristiina Halonen kolmannen 55,0 ja Jeanine Nygård ankkuriosuuden 53,8. Pisteet Ruotsille 5 – 2.

N Seiväs:

Ruotsin Angelica Bengtsson rikkoi Minna Nikkasen maaotteluennätyksen ylittämällä 461. Wilma Murto oli kolmas ja ensikertalainen Laura Ollikainen neljäs hänen kanssaan samalla tuloksella 424.

– Jäi vähän kaksijakoiset tunnelmat. Hypyt olivat parempia kuin pitkään aikaan. Viimeinen yritys 436:sta oli paras, mutta meni vähän läpi. Tein asioita paremmin kuin pitkään aikana, mutta silti tulos oli taas sama, Murto tuumi.

Ollikainen oli tyytyväinen, että loppukesän kisoihin on löytynyt hyvä vire.

– EM-kisojen jälkeen oli vaikeampaa, mutta nyt hyppääminen sujuu rennosti. On sellainen fiilis, että sen kuin hyppää, eli itsevarmuus on taas löytynyt, Ollikainen sanoi

Saga Andersson oli kilpailussa kuudes tuloksella 384. Hän harmitteli, että tekniikka oli hakusessa, eikä hyppy siksi kulkenut. Pisteet Ruotsille 14 – 8.

M Kiekko:

Ruotsinsuomalainen Daniel Ståhl heitti avauskierroksella loistavan maaotteluennätyksen 69,42 ja toisella kierroksella lähes yhtä pitkälle 69,39. Ståhlin pisin yliastuttu heitto kantoi noin 71½ metriä. Muutkin ruotsalaiset heittivät pitkälti yli 60 metrin. Paras suomalainen oli Ville Kivioja tuloksella 55,73. Oskari Perälampi oli viides ja 43-vuotiaana ensi kerran maajoukkueessa kilpaillut Juha Lahdenranta kuudes. Pisteet Ruotsille 16 – 6.

N 800 m:

Viola Westling karkasi avauskierroksella kymmenen metrin karkumatkalle ja ohitti 400 metriä ajassa 60,88. Toisella kierroksella Sara Kuivisto kamppaili yksin ruotsalaisia vastaan, mutta hävisi lauantain tapaan niukasti Yolanda Ngarambelle ajoin 2.02,98 – 2.03,27.

– Taktiikkana oli, että Viola avaa kovaa, mutta hän meni niin kovaa, etten pysynyt perässä, eikä nyt ollut ihan kaikkein paras olo, Kuivisto tuumi. Hänelle kilpailu oli neljäs 800 tai 1500 metrin kilpailu viikon sisään.

Nathalie Blomqvist oli viides ajalla 2.07,95 ja ”jäniksenä” toiminut Westling kuudes.

– Nyt oli vähän yskää, eikä paras fiilis, mutta parhaani tein, Blomqvist totesi.

Pisteet Ruotsille 14 – 8.

M 1500 m:

Miesten maaottelu päättyi Ruotsin kestävyysjuoksijoiden juhlaan. Andreas Almgren juoksi kolmen miehen vuorovedolla 3.41,20. Joonas Rinne kamppaili kolmanneksi ajalla 3.45,19, Tuomo Salonen juoksi viidenneksi ajalla 3.48,45 ja Hannu Granberg toi varaedustajana Suomen joukkueelle yhden pisteen. Pisteet Ruotsille 15 – 7.

 

TUKHOLMA (SWE) Ruotsi–Suomi-maaottelu 24.-25.8.2019

2. päivä 25.8.

Miehet,

Pisteet: Ruotsi 228 – Suomi 181.

200 m (2,2 m/s): 1) Henrik Larsson R 20,54, 2) Felix Svensson R 20,94, 3) Kasper Kadestål R 20,96, 4) Riku Illukka S 20,98, 5) Roope Saarinen S 21,05, 6) Eljas Aalto S 21,18.

1500 m: 1) Andreas Almgren R 3.41,20, 2) Suldan Hassan R 3.43,19, 3) Joonas Rinne S 3.45,16, 4) Emil Danielsson R 3.47,69, 5) Tuomo Salonen S 3.48,45, 6) Hannu Granberg S 3.57,40.

10000 m: 1) Abraha Adhanom R 29.21,37, 2) Mustafa Mohamed R 29.22,66, 3) Robel Fshia R 29.56,23, 4) Eero Saleva S 31.06,43, 5) Antti Ihamäki S 31.16,87, 6) Aki Nummela S 31.51,65.

3000 m ej: 1) Topi Raitanen S 8.46,97, 2) Leo Magnusson R 8.58,72, 3) Vidar Johansson R 9.00,91, 4) Emil Blomberg R 9.01,87, 5) Miika Tenhunen S 9.02,89, 6) Eemil Helander S 9.05,60 (kaatui).

400 m aj: 1) Oskari Mörö S 50,26, 2) Hampus Widlund R 51,51, 3) Tuomas Lehtonen S 51,85, 4) Janni Blomqvist S 52,61, 5) Isak Andersson R 52,84, 6) Johan Claeson R 53,23.

Korkeus: 1) Fabian Delryd R 216, 2) Oskar Lundqvist R 212, 3) Samuli Eriksson S 210, 4) Mika Hietaniemi S 210, 5) Arttu Mattila S 210, 6) Simon Wiklund R 210.

Pituus: 1) Kristian Pulli S 810 (3,6) – myös 805, 2) Thobias Montler R 799 (0,4), 3) Andreas Carlsson R 784 (2,5) – myös 779, 4) Michel Tornéus R 778 (1,7), 5) Roni Ollikainen S 771 (2,3) – myös 758, 6) Kalle Salminen S 767 (2,6) – myös 762.

Kiekko: 1) Daniel Ståhl R 69,42 (maaotteluennätys), 2) Simon Pettersson R 63,29, 3) Niklas Arrhenius R 61,05, 4) Ville Kivioja S 55,73, 5) Oskari Perälampi S 54,79, 6) Juha Lahdenranta S 53,04.

Keihäs: 1) Kim Amb R 85,89, 2) Lassi Etelätalo S 82,15, 3) Oliver Helander S 80,66, 4) Toni Kuusela S 79,38, 5) Jakob Samuelsson R 75,03, 6) Sebastian Törngren R 72,39.

4×400 m: 1) Ruotsi 3.09,66 (Felix Francois, Erik Martinsson, Anton Sigurdsson, Nick Ekelund-Arenander), 2) Suomi 3.11,65 (Eljas Aalto, Ville Aarnivala, Ville Lampinen, Erik Back).

Naiset,

Pisteet: Ruotsi 217½ – Suomi 192½.

200 m (1,4): 1) Irene Ekelund R 23,50, 2) Moa Hjelmer R 23,51, 3) Lisa Lilja R 23,68, 4) Lotta Kemppinen S 23,93, 5) Anniina Kortetmaa S 23,99, 6) Jeanine Nygård S 24,66.

800 m: 1) Yolanda Ngarambe R 2.02,98, 2) Sara Kuivisto S 2.03,27, 3) Hanna Hermansson R 2.03,85, 4) Lovisa Lindh R 2.06,97, 5) Nathalie Blomqvist S 2.07,95, 6) Viola Westling S 2.16,24.

5000 m: 1) Samrawit Mengsteab R 15.50,41, 2) Camilla Richardsson S 15.51,31, 3) Sara Christiansson R 15.52,46, 4) Moona Korkealaakso S 16.48,03, 5) Katarina Skräddar S 16.50,95, 6) Sanna Mustonen R 17.19,76.

100 m aj (0,1): 1) Annimari Korte S 12,85, 2) Nooralotta Neziri S 12,92, 3) Reetta Hurske S 13,09, 4) Emma Tuvesson R 13,61, 5) Malin Skogström R 13,93, 6) Josefin Sandelius R 14,34.

Seiväs: 1) Angelica Bengtsson R 461 maaotteluennätys), 2) Michaela Meijer R 446, 3) Wilma Murto S 424, 4) Laura Ollikainen S 424, 5) Linnea Jönsson R 408, 6) Saga Andersson S 384.

3-loikka: 1) Senni Salminen S 13,83 (1,7), 2) Emelie Nyman Wänseth R 13,53 (0,9), 3) Emma Pullola S 13,41 (0,3), 4) Rebecka Abrahamsson R 13,32 (1,2), 5) Kira Kytölä S 13,21 (0,8), 6) Fatima Koné R 12,95 (1,5).

Kuula: 1) Fanny Roos R 18,00, 2) Frida Åkerström R 17,06, 3) Senja Mäkitörmä S 16,17, 4) Sara Lennman R 15,76, 5) Eveliina Rouvali S 15,29, 6) Suvi Helin S 14,66.

Moukari: 1) Ida Storm R 65,62, 2) Krista Tervo S 65,12, 3) Tracey Andersson R 63,58, 4) Suvi Koskinen S 63,44, 5) Inga Linna S 63,36, 6) Grete Ahlberg R 62,66.

4×400 m: 1) Ruotsi 3.38,39 (Sandra Knezevic, Linnea Killander, Marie Kimumba, Moa Hjelmer), 2) Suomi 3.39,10 (Ida Ravaska, Amira Chokairy, Kristiina Halonen, Jeanine Nygård).