Ruoka-apuun tuhat terveyskassia Turun seudun kotitalouksille PNG:n, Orkla Caren ja Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän yhteistyöllä­

Tuhat terveyskassia lähti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniayksiköiden ruoka-apuun maanantaina. Kassit lahjoittivat Paavo Nurmi Games ja Orkla Care. Kassien pakkaamisesta huolehtivat kotimaiset yleisurheilun kärkinimet. Terveyskasseja lahjoitettiin ruoka-apuun jo kolmatta kertaa.

Vuosina 2020-2022 ruoka-apuun luovutetut 3000 terveyskassia ovat tuoneet helpotusta yli 2500 kotitalouteen.

– Koronakriisi osoitti, että ruoka-avulla ja muulla tuella on iso merkitys taloudellisen epävarmuuden kasvaessa, kiitteli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonia- ja sielunhoidon johtaja Teemu Hälli.

Tapahtuman operatiivisen johtajan Veera Sahlbergin mukaan Paavo Nurmi Games haluaa olla vastuullisesti läsnä kotipaikkansa ihmisten arjessa.

– Paavo Nurmi toimi juoksu-uransa jälkeen hyväntekijänä. Me haluamme jatkaa Paavon jalanjäljissä. Olemme ylpeitä yhteistyöstä Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän kanssa ja kiitollisia, että voimme omalla panoksellamme auttaa vähävaraisia kotitalouksia, Sahlberg sanoo.

PN Turku Oy:n tiloissa terveyskassit pakkasivat moukarinheittäjä Silja Kosonen, korkeushyppääjä Heta Tuuri, kolmiloikkaaja Topias Koukkula, seiväshyppääjä Tommi Holttinen, pituushyppääjä Taika Koilahti, keihäänheittäjät Sanne Erkkola, Jatta-Mari Jääskeläinen ja Elina Kinnunen sekä juoksijat Oskari Mörö, Milja Thureson, Johanna Kylmänen ja Tuomas Lehtonen.

Terveyskasseja täyttävämässä Jatta-Mari Jääskeläinen, Sanne Erkkola, Milja Thureson ja Slja Kosonen. Kuva: Rami Nummelin

Orkla Caren tuotteet ovat vahvasti läsnä suomalaisten arjessa

Orkla Caren lahjoittamissa terveyskasseissa on hygienia- ja terveystuotteita, joista on apua perheiden ja ihmisten arkeen. Terveyskassit sisältävät muun muassa vitamiineja, ihonhoitotuotteita ja kodinpuhdistusaineita.

– Orkla Caren tuotteet ovat vahvasti läsnä suomalaisten arjessa, niin kodin siivouksessa, henkilökohtaisessa hygieniassa kuin terveystuotteissa. Pyykinpesuaineiden, ihonhoitotuotteiden ja vitamiinien hankkiminen voi olla iso taloudellinen panostus, mihin kaikissa elämäntilanteissa ei ole mahdollisuutta. Siksi haluamme tukea näillä tärkeillä arjen tuotteilla vähävaraisia perheitä ja kotitalouksia, Orkla Care Oy:n markkinointijohtaja Marita Hanhineva sanoo.

– Orkla Carella on vahva arvopohja, jossa korostuu yhteiskunnasta välittäminen ja ihmisten hyvinvointi. Liikunta ja urheilu ovat tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia ja olemme halunneet tukea erityisesti lasten ja nuorten liikkumiseen liittyviä hankkeita.

Orkla Care järjestää yhdessä Paavo Nurmi Festivalin kanssa Paavo Nurmi koulukiertuetta sekä maksuttoman lasten ja nuorten liikuntatapahtuman, Paavon Sporttipäivän 11. kesäkuuta.

Näin se kassit täyttyy. Työn touhussa Johanna Kylmänen, Heta Tuuri, Oskari Mörö ja Elina Kinnunen.

 Yli 150 000 eurolla rahaa ja tuotteita hyväntekeväisyyteen

Terveyskassien lahjoitus on keskeinen osa Paavo Nurmi Festivaalin Liikuttava Lahja ja Charity-ohjelmaa, jonka tavoite on innostaa ja liikuttaa ihmisiä eri taustoista ja elämäntilanteista riippumatta. Paavo Nurmi Games ja Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2017.

–  Voimat yhdistämällä on pystytty luomaan toivoa epävarmuuden keskelle mahdollistamalla lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja välittämällä tarvitseville arjen perustarvikkeita. Urheilijoiden pakkaamat lahjoituskassit toivat näkyväksi urheilijoiden välittämisen kaikkien hyvinvoinnista, Hälli sanoo.

Liikuttava lahja -hyväntekeväisyystyö sai alkunsa syksyllä 2019, kun Paavo Nurmi Games ja Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä keräsivät yhdessä varoja tukea tarvitsevien perheiden lasten liikuntaan ja urheiluharrastuksiin.

Liikuttava Lahja -toiminnalla on kerätty vuosina 2019-2022 yli 150.000 euroa rahaa ja tuotteita Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymän diakoniatyöhön.

Vuoden 2022 Liikuttava Lahja huipentuu Turun Tuomiokirkossa järjestettävään hyväntekeväisyys joululaulukonserttiin 7. joulukuuta. Vuosina 2019-2022 Liikuttava Lahja joulukeräyksellä on pystytty tukemaan yli 300 perheen liikuntaharrastuksia.

Talkoolaiset Tommi Holttinen, Tuomas Lehtonen, Topias Koukkula ja Taika Koilahti.