Rosa Havumäki aloitti SUL:n hallintopäällikkönä – Taipale opintovapaalle

Rosa Havumäki on aloittanut työt Suomen Urheiluliiton hallintopäällikkönä. Tehtävässä Havumäki sijaistaa Tanja Taipaletta, joka on opintovapaalla toukokuun loppuun asti.

Havumäki, 26, on helsinkiläinen ja koulutukseltaan liikunnan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän omaa työkokemusta Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n ja Paralympiakomitean Special Olympic -joukkueiden tehtävistä.

– Olen tykännyt tästä työstä tosi paljon. Hyvän perehdytyksen ansiosta olen oppinut paljon, mutta paljon on vielä opittavaa, Havumäki arvioi työsarkaansa parin viikon kokemuksella.

SUL:n hallintopäällikkö on urheilun järjestöasioiden moniottelija. Työpöydällä on talousasioiden ohella moninaisia järjestöelämään, liiton tapahtumiin ja SUL:n toimiston arkeen liittyvien käytännön asioita sekä liiton hallituksen ja liittovaltuuston kokousmateriaalit ja huomionosoitukset.

– Ammattilaiseksi tässä tullaan vain tekemällä, Havumäki sanoo.

”Minua innostaa kaikenlainen liikunta”

Havumäki siirtyi SUL:n palvelukseen Suekin testausassistentin tehtävistä.

– Tykkäsin työstäni Suekissa, mutta kun sain hiljattain tämän alan opinnot päätökseen ja tällainen tehtävä tuli auki, minua houkutteli mahdollisuus saada kokemusta urheilujärjestön hallinto- ja taloustehtävistä, Havumäki sanoo.

Havumäellä on liikuntataustaa tanssin ja joukkuevoimistelun parista. Opintoja ja työelämään sijoittumista on ohjannut halu toimia liikunnan ja urheilun parissa.

– Minua innostaa kaikenlainen liikunta. Kilpailin itse tanssissa junioritasolla ja olen sittemmin harrastanut kaikkea mahdollista. Nykyisin tykkään kuntonyrkkeilystä, joogasta ja talvella käyn laskettelemassa, Havumäki sanoo.

– Ihmisenä olen helposti innostuva ja sosiaalinen, mutta samalla tavoitteellinen ja järjestelmällinen. Haluan hoitaa tehtävät hyvin, Havumäki sanoo.

Ruotsi-ottelusta tuntumaa tapahtumatyöhön

Parin viikon mittaisen työhön perehdytysjakson aikana Havumäki oli mukana rakentamassa Ruotsi-ottelun paluuta Olympiastadionille. Työ jätti mieluisan muistijäljen.

– Ruotsi-ottelussa oli tosi hyvä fiilis ja itse tykkään olla tapahtumia tekemässä. Niissä on selkeä alku ja loppu ja työtä tehdessä pääsee heittäytymään projektiin, Havumäki sanoo.