Ronja Oja kipaisi 200 metrin Suomen ennätyksen Leppävirralla

Toinenkin kilpailupäivä Leppävirralla paraurheilijoiden SM-kilpailuissa saatiin viettää auringonpaisteessa. Päivän Suomen ennätyksestä vastasi Helsingin Kisa-Veikkojen Ronja Oja näkövammaisten 200 metrin juoksussa. Naisten ennätys kirjataan nyt lukemin 29,38. Tulos sijoittuu sokeain maailmantilastossa 13:nneksi ja Euroopan tilastossa kolmanneksi.

Kansainvälisesti kovia tuloksia syntyi muitakin. Tuoliheittäjien arvokisamitalistit Marjaana Heikkinen Siilinjärven Ponnistuksesta ja Aleksi Kirjonen Espoon Tapioista kiskaisivat keihään pitkälle. Heikkisen tulos luokassa 34 oli 16,92, mikä jäi maailman kärkituloksesta vain 91 senttiä. Kirjosen keihäskaarelle luokassa 56 tuli mittaa 30,74 ja kiekkokin lensi mukaviin lukemiin 26,35.

Kävelevien luokassa 37 Tampereen Pyrinnön kokenut Timo Mustikkamaa tavoitteli 40 metrin rajaa kiekonheitossa. Raja ei aivan rikkoontunut, mutta tulos oli komea 36,31. Sarjan kakkosmieskin Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden nuori Iiro Kokkonen heitti kansainvälisille lukemille tuloksellaan 34,60.

Espoon Tapioiden Esa-Pekka Mattila kelasi 200 metriä 29,16 luokassa 54. Samassa luokassa 19-vuotiaiden juniorimestaruuden voittanut Kuusankosken Kisan Niko Ristiranta antoi tiukan vastuksen ajallansa 29,34.

Kisojen menestynein urheilija oli seitsemän mestaruutta voittanut Oulun Pyrinnön Esa Koljonen, joka kehitysvammaisten luokassa toisena päivänä voitti kolme kestävyysjuoksujen mestaruutta. 1500 metrin voittoaika oli 5.33,08, 3000 metrin 15.52,45 ja 5000 metriä päätti raskaan urakan aikaan 24.17,42. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Noora Koponen juoksi kehitysvammaisten 200 metriä 30,82.

Näkövammaisten juoksumatkoja hallitsi Lappeen Riennon Juha Hanhimäki viidellä mestaruudella. Sunnuntaina Hanhimäki voitti 200 metriä ajalla 30,74 ja 1500 metriä kulki 6.08,00. Petteri Peitso Seinäjoen Seudun Urheilijoista voitti näkövammaisten miesten kiekonheiton kelpo tuloksella 33,65.

Keihästä pisimmän kaaren viskasi Hankasalmen Hangan Jani Tissari, jonka kädestä kehitysvammaisten luokassa miesten olympiakeihäs kaarsi 43,16. Elinsiirtourheilijoiden luokassa Leppävirran Urheilijoiden Jari Mustonen antoi olympiakiekolle kyytiä 35,87 metriin. Järjestävä seura Leppävirran Urheilijat onnistui hyvin ja monen kilpailijan toiveena oli ensi vuoden kisapaikaksikin Leppävirta.