Rollins 12,34: Nyt voin keskittyä Rioon, Merritt 19,74

Rollins 12

Kolmen vuoden takainen maailmanmestari Brianna Rollins vei voiton Yhdysvaltain olympiakarsintojen 100 metrin aidoissa. Finaali juostiin hyvissä tuulissa (+1,2 m/s) ja mestaruus heltisi huippuajalla 12,34.

Tällä kaudella 12,24 juossut Keni Harrison koki karun kohtalon. Hän hiipui finaalissa kuudenneksi ajalla 12,62.

– En tiedä mitä siinä tapahtui. Ei ole selityksiä. Näitä asioita tapahtuu aitajuoksussa, Harrison tuumi.

Rollins, 24, sen sijaan on vertymässä samaan iskuun kuin kesällä 2013. Silloin hän juoksi hulppean ennätyksensä 12,26. Vuosi sitten hän oli MM-kisoissa neljäs ja viime talven MM-hallien 60 metrin aidoissa toinen.

– Kun pääsin maaliin ja tajusin, että olin ykkönen, se oli mahtava tunne. Nyt pystyn viimein rentoutumaan ja keskittymään Rion kisoihin valmistautumiseen, Rollins tuumi.

Rollinsin kanssa naisten 100 metrin aitojen joukkueeseen nousivat 28-vuotias Kristi Castlin ja kahdesti urallaan 60 metrin MM-tittelin voittanut Nia Ali, 27.

Castlin oli finaalissa toinen ennätyksellään 12,50 ja Ali kolmas kauden parhaallaan 12,55. Kovatasoisessa kilpailussa Queen Harrison oli neljäs (12,57) ja Sharika Nelvis viides (12,60).

Rollins olli nopein jo välierissä, jotka juostiin vastatuuleen. Rollins voitti eränsä ajalla 12,50. Tulos syntyi metrin verran sekunnissa hönkineeseen vastatuuleen.

Ali juoksi välierissä 12,68 ja oli toiseksi nopein.

Merritt tykitti, Gatlin varmisteli

Varttimaileri LaShawn Merritt ei säästellyt 200 metrin välierässä. Hän voitti eränsä kauden kärkiajalla ja ennätyksellään 19,74. Tulos syntyi ennätyskelpoisessa 1,4 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa

Merritt on lajinsa kesän tilastoykkönen jo keväällä juoksemallaan edellisellä ennätysajallaan 19,78. Eugenessa välierien toiseksi nopeimman ajan teki Merrittin kanssa samassa erässä toiseksi tullut Ameer Webb. Hänen aikansa oli 19,97

Konkari Justin Gatlin otti varman päälle. Hän eteni suoraan loppukilpailuun eränsä kakkosena ajalla 20,23. Tuon erän voitti 20,21 juossut Michael Norman ja erä juostiin vastatuuleen (-1,1 m/s).

Toinen konkari, Tyson Gay eteni finaalin ajalla 20,16, mutta vasta aikavertailusta. Hän oli Merrittin voittamassa erässä kolmas.

Jager otti omansa

Miesten 3000 metrin esteissä Evan Jager vei mestaruuden ajalla 8,22,48. Kahdesti MM-kisoissa kuuden joukkoon juossut Jager on tällä kaudella pinkonut matkan ajassa 8.15,26. Hän on kesän maailmantilaston kymmenen parhaan joukossa ainoa ei-kenialaislähtöinen juoksija.

Hillary Bor oli Eugenessa toinen ajalla 8.24,10 ja Donn Cabral kolmas (8.26,37).

Naisten 400 metrin aitojen välierien nopein oli Daliah Muhammad. Kolmen vuoden takaisten Moskovan MM-kisojen kakkonen voitti eränsä ajalla 54,14.

Miesten 400 metrin aitojen välierissä Michael Tinsley piti parasta vauhtia ajalla 49,15.

Mason Finley voitti miesten kiekonheiton tuloksella 63,42.