Röhlerin keihäskoulun kiinnostus ylitti odotukset

Röhlerin keihäskoulun kiinnostus ylitti odotukset

Keihäänheiton olympiavoittajan ja hallitsevan Euroopan mestarin Thomas Röhlerin opit kiinnostavat. Tanhuvaaran urheiluopiston Röhlerin keihäskoulu -tapahtumaan Savonlinnaan on tulossa kaikkiaan noin 150 henkeä.

Keihäskoulu järjestetään 7.-9. joulukuuta, ja paikalla on myös Röhlerin valmentaja Harro Schwuchow.

– Näköjään Röhlerin taidot keihäänheiton opettajana on noteerattu. Hän on käynyt kahdesti Suomessa puhumassa harjoittelustaan. Nyt hän pitää kaikille avoimen yleisöluennon, mutta keskittyy opettamaan. Kiinnostus on ylittänyt odotukset, mutta mukaan mahtuu vielä, kertoo Tanhuvaaran valmennuskeskuspäällikkö Jarmo Hirvonen.

– Kaksipäiväisessä tapahtumassa heitetään mahdollisimman paljon. Thomas on valmentajansa kanssa treeneissä koko ajan mukana. Teemoina ovat välineen hallinta ja tukijalan käyttö.

Röhlerin apuna kouluttajina on keihäänheiton kotimaisia osaajia, kuten Olavi Parjanen, Esa Utriainen, Matti Närhi, Mauri Auvinen, Mika Parviainen ja Markku Niinimäki. 

Röhler: ”Tekniikka keskiössä”

Saksalaisen huippuheittäjän keihäskoulu on avoin kaikenikäisille kahdeksanvuotiaista aikuisiin. Koulussa on ryhmä myös parakeihäänheittäjille.

– Jokaiselle nuorelle pitää löytää oma tapa lähestyä keihäänheittoa. Siihen tulemme keihäskoulussa keskittymään, Röhler sanoo.

– Toinen keskeinen asia on tekniikka. Varsinkin 14-16 ikävuoden haarukassa tekemisen keskiössä pitäisi olla tekniikka, ei mikään muu.

Tanhuvaaran keihäskoulussa on paikalla myös keihäänheiton kotimaisia kärkinimiä kuten Oliver Helander.

Keihäskoulun järjestää Tanhuvaaran urheiluopisto yhteistyössä Etelä-Savon Liikunnan, Etelä-Savon yleisurheilun ja Olympiakomitean kanssa.

Leirin ohjelma:

http://www.tanhuvaara.fi/urheilijat/leirit-ja-kurssit/thomas-röhlerin-keihäskoulu-7.-9.12.2018

Lisätietoja:

Jarmo Hirvonen

Valmennuskeskuspäällikkö, valmentaja/opettaja

040 766 1782

jarmo.hirvonen@tanhuvaara.fi