Röhler vastasi Vetterille ja heitti 89,30, Schippers 21,93

Röhler vastasi Vetterille ja heitti 89

Saksan Thomas Röhler oli heti valmis vastaamaan, kun maajoukkuetoveri Johannes Vetter heitti Oslossa Timanttiliigan keihäskisan avauksellaan 87,11. Röhler pyyhkäisi toisellaan kauden kärkituloksen 89,30.

Oslon voittotulos paransi kolmella sentillä Röhlerin viime kesänä Kuortaneella heittämää omaa ennätystä. Röhlerin kertoi saaneensa Andread Thorkildsenilta keihään jolla ennätys syntyi. Thorkildsen oli paikalla Bisletin stadionilla. Hänen hiljattain päättynyttä uraansa muisteltiin Oslon kilpailun alla.

Omaan kilpailuunsa Röhler oli tyytyväinen.

– Eipä voi paljon muuta pyytää, ehkä 90-metrisen, mutta tässä ollaan valmistautumassa Rion kisoihin. Aion pysyä omassa kilpailusuunnitelmassani. Seuraavaksi Tukholman kisa (16.6.) Myös Amsterdam (EM) on suunnitelmissa, Röhler tuumi.

Ennätystään kohensi Oslossa myös Vetter, jonka avausheitto 87,11 toi toisen sijan ja 1,71 metrin kohennuksen omaan ennätykseen.

Vetter nousi kesän maailmantilastossa kolmanneksi. Hän oli viime vuoden MM-kisoissa seitsemäs ja 22-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa neljäs.

Trinidadilainen olympiavoittaja Keshorn Walcott heitti Oslossa kesän kolmannen kilpailunsa ja kauden parhaansa 86,35, joka toi kolmannen sijan.

Lajin kärkinimistä viime kesän maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti Julius Yego ja Ihab Abdelrahman putosivat kolmelta viimeiseltä kierrokselta tuloksin 80,90 ja 81,94.

Kumpikaan ei saanut ei saanut heittoaan teknisesti jengoilleen. Yego oli seitsemäs ja Abdelrahman viides.

Schipper 21,93, Bukowiecki työnsi ME:n

Kisojen yleisön suosikiksi kiihdytti Hollannin Dafne Schippers, joka voitti 200 metriä kauden kärkiajalla 21,93. Matkan hallitseva maailmanmestari oli koleassa säässä täysin ylivoimainen. Toisena maaliin ehti Jamaikan Elaine Thompson ajalla 22,64. Kisa juostiin myötätuulessa (+0,7 m/s).

– Alle 22 sekunnin aika näissä oloissa on minulle todella kova juttu. Kaarre tällä radalla on aivan mahtava, mutta pakko myöntää, että viimeiset 50 metriä olivat todella raskaita, Schippers tuumi.

– Nyt täytyy treenata ja sitten levätä vähän ennen EM-kisoja.

Puolan Konrad Bukowiecki kohensi hänen omissa nimissä olleen junioreiden kuulantyönnön ME:n lukemiin 21,14. Edellisen ME:n 21,01 hän työnsi Ostravassa toukokuussa. Oslossa Bukowieckin, 19, sarja oli mainio. Hänen toiseksi ja kolmanneksi parhaat työnnöt kantoivat 20,77 ja 20,70.

– Pidän kilpailemisesta. Minulla on kilpailu joka kolmas päivän. Olen mukana myös kaikissa kauden arvokisoissa Amsterdamissa (EM), Bydgoszczissa (junioreiden MM) ja Riossa, Bukowieck sanoi.

Voittoon Oslossa pyörähteli Joe Kocaks. Lajin hallitseva maailmanmestari syttyi hitaasti ja työnsi parhaansa 22,01 viimeisellään ja sitä edellisellä 21,54.

Kovacks ylitti 22 metrin toisessa perättäisessä kilpailussa. Edellisessä kilpailussa Eugenessa syntyi kauden kärkitulos 22,13.

Collins teloi jalkansa

Miesten 100 metrillä nähtiin draamaa, kun tänä vuonna 9,93 juossut 40-vuotias Kim Collins teloi jalkansa olleessa kilpailussa selkeässä johdossa. Hän keskeytti ja jäi radan varteen. Voittoon pinkoi viime kesän kanadalainen MM-mitalisti Andre de Grasse ajalla 10,07.

Yhdysvaltain Mike Rodgers oli toinen juostuaan 10,09. Kisa käytiin myötätuuleen (+0,6 m/s).

Naisten 100 metrin aidoissa Yhdysvaltain Brianna Rollins tikkasi koleassa säässä ja vastatuuleen mainion ajan 12,56 (-0,4 m/s). Amerikkalaiskonkari Dawn Harper-Nelson oli toinen ajalla 12,75.

Miesten 400 metrin aidoissa Turkin Yasmani Copello voitti matkan kauden parhaallaan 48,46. Viime kesän MM-kuutosen taakse jäivät muun muassa toiseksi ja kolmanneksi juosseet Puerto Ricon Javier Culson (48,99) ja Yhdysvaltain Michael Tinsley (49,02).

Seiväshypyssä Renaud Lavillenie meni aloituskorkeutensa 565 kolmannellaan ja voitti kilpailun 580:n ylityksellä. Kanadan Shawn Barber ylitti 573 ja oli toinen.

– Oli aika rankkaa näissä oloissa, mutta onnistuin voittamaan. Kun ylitin 565, tuli rento olo. Kilpailu meni sen jälkeen hyvin ja yritykset korkeudesta 587 olivat lupaavia. Käytin kilpailussa vain 16 askeleen vauhtia näiden olojen takia, Lavillenie viittasi koleaan säähän.

Kiprop ja Kipeygon kärkiaikoihin

Oslon perinteisellä mailin matkalla Kenian Asbel Kiprop juoksi kauden kärkiajan 3.51,48. Olympia- ja MM-voittajan maanmies Alijah Manangoi oli toinen ennätyksellään 3.52,04.

Naisten mailin vei Kenian Faith Kipyegon kauden kärkiajalla 4.18,60. Britti Laura Muir oli toinen (4.19,12)

Miesten 5000 metrillä Etiopian Hagos Gebrhiwet johti etiopialaiset kolmoisvoittoon ajalla 13.07,70. Matkan kaksinkertaisen MM-mitalistin vanavedessä toiseksi juoksi Muktar Edris (13.08,11).

Naisten estejuoksun hallitseva maailmanmestari Hyvin Jepkemoi juoksi mielimatkallaan ylivoimaisen voito. Se irtosi soolojuoksulla ajassa 9.09,57.