Röhler odottaa yli 81 metrin heittoa Leiriassa

Röhler vastasi Vetterille ja heitti 89

Keihäänheittäjä Thomas Röhlerin mielestä heittolajien talvinen Euroopan cup on oiva paikka katsoa mitä harjoituskausi on poikinut. Viime kesän Timanttiliigan lajivoittaja kilpailee ainoana saksalaisena lajinsa miesten kilpailussa Portugalin Leiriassa viikonvaihteessa.

– Tämä on hyvä paikka ottaa vähän tuntumaa lajin eurooppalaisiin kärkinimiin ilman isoja paineita, Röhler sanoo Saksan liiton haastattelussa.

Pitkien heittojen talvinen cup-kisa oli saksalaisen ohjelmassa myös viime ja toissa vuonna. Hän kiskaisi viime vuonna 81,17 ja sijoittui toiseksi Latvian Zigismunds Sirmaisin jälkeen. Sirmais vei voiton heitettyään 81,60.

.Viime kesänä 87,63 heittäneen Röhlerin mukaan harjoituskausi on sujunut hyvin. Leiriassa hän kilpailee kuitenkin ilman suuria tulosodotuksia.

– Ehkä keihäs lentää yli 81 metriä kuten parina viime vuonna, Röhler sanoo.

Röhler ja viime kesänä 86,81 heittänyt 22-vuotias Sirmais ovat etukäteen Leirian miesten sunnuntaisen kilpailun kärkinimiä. Suomen ja Tshekin parhaat sekä Venäjän Dmimitri Tarabin puuttuvat kilpailusta.

Viime kesän Euroopan tilaston kärkipään nimistä Röhleriä ovat haastamassa muiden muassa 84,83 heittänyt Slovakian Patrik Zenuch ja Helsingin EM-kisojen kakkonen Venäjän Valeri Iordan. Hän heitti jo helmikuussa 80,59.

 

Saksan ainoa edustaja

 

Röhler on hitusen harmissaan, että jää miesten sarjan keihäänheittokilpailussa Saksan ainoaksi edustajaksi. Röhlerin mukaan täyden heittäjäjoukkueen mukana olo puhaltaisi kilpailemiseen joukkuehenkeä.

– Puhuin asiasta heittojen päävalmentajan Jürgen Schultin ja keihäänheiton lajivalmentajan Boris Henryn kanssa. Se on vähän harmi, että olen yksin vastuussa Saksan menestyksestä miesten kilpailussa, Röhler sanoo.

Röhlerin mukaan Schult piti paikkoja auki muillekin heittäjille, mutta heidän suunnitelmiinsa talvinen kilpailu ei istunut.

Lisätietoja Leirian kilpailusta: http://www.european-athletics.org/competitions/european-cup-winter-throwing