Röhler kukisti Vetterin: Mahtavaa, muttei helppoa, Essa Barshim 240, Ta Lou 10,85

Röhler kukisti Vetterin: Mahtavaa

Keihäänheiton supertähdet Thomas Röhler ja Johannes Vetter eivät pettäneet yleisön odotuksia Timanttiliigan avauksessa Dohassa. Vetter heitti heti ensimmäisellään 91,56. Se riitti toiseen sijaan, kun Röhler voitti heitettyään toisellaan 91,78.

– Se oli mahtavaa, muttei helppoa. Aina on varaa parantaa. Tiesin harjoitusten perusteella, että pystyn heittämään näin pitkälle. Pystyin jopa ottamaan pieniä riskejä, kun fyysinen kunto on niin hyvä, Röhler kertaili.

Röhlerin sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 85,70, kun Vetterin toiseksi paras kaarsi lukemiin 89,74. Vetterille Dohan kilpailu on kauden neljäs ja kolmas perättäinen, jossa hän on heittänyt yli 90 metriä. Hän sivalsi Etelä-Afrikan Potcefstroomissa helmikuussa 91,22 ja Leiriassa Portugalissa maaliskuussa 92,70.

– En mielestäni saanut nappiheittoa tässä kilpailussa, mutta se tulee sitten tulevaisuudessa, aivan lähitulevaisuudessa, Vetter tuumi.

Saksalaisten kolmoisvoiton Dohassa sinetöi Andreas Hofmann tuloksella 90,08.

– Ihan hyvä tunne jäi, mutta toiveena oli heittää pidemmälle. Toivon mukaan pystyn rikkomaan ennätykseni jo seuraavassa kilpailussa, Hofmann tuumi. Hänen ennätyksensä on viime kesänä Taipein Universiadeissa heitetty 91,07.

Neljäs kovatasoisessa kilpailussa oli intialainen Neeraj Chopra. Owe Hohnin valmentama 20-vuotias heittäjä kiskaisi toisellaan kotimaansa ennätyksen 87,43.

Gardiner ja Haroun huippuvauhdissa

Hallitseva 100 metrin junioreiden maailmamestari, 20-vuotias Noah Lyles pudotti 200 metrillä ennätyksensä lukemiin 19,83. Amerikkalaisjuoksijan aiempi ennätys oli 19,90. Kisa juostiin 1,3 metriä sekunnissa puhkuneessa myötäisessa. Trinidadin Jereem Richards oli toinen (19,99) ja matkan hallitseva maailmanmestari Turkin Ramil Guliyev kolmas (20,11)

Bahaman Steven Gardiner sivusi 400 metrillä omissaan nimissään olevaa kotimaansa ennätystä 43,89. Viime kesän 400 metrin MM-hopeamitalisti juoksi aiemmin keväällä 200 metrillä ennätyksensä 19,75, joten 400 metrin kauden kärkitulos ja ylivoimainen voitto Dohassa ei ollut yllätys.

Qatarin Abdalleleh Haroun oli toinen ajalla 44,50 ja Botswanan Isaac Makwala kolmas(44,92).

Qatarin Abderrahmane Samba voitti 400 metrin aidat huippuajalla 47,57. Viime kesän MM-kisoissa Lontoossa seitsemänneksi sijoittunut, alkujaan saudi-arabialaisjuoksija lohkaisi ennätyksestään 0,33 sekuntia. Tulos on kauden kärki maailmassa.

Samba on ollut läpi kevään hyvässä vireessä. Hän pinkaisi kolme viikkoa sitten 400 metrin sileän ennätyksekseen 45,47. Dohassa Samba oli täysin omaa luokkaansa. Amerikkalaiskonkari Bershawn Jackson oli 400 metrin aidoissa toinen ajalla 49,08.

Etiopian Chala Beyo voitti 3000 metrin esteet ajalla 8.13,71 ja hänen maanmiehensä Taresa Tolosa 1500 metriä (3.35,07).


mutaz_essa_barshim.jpg

,

Essa Barshim ja Pichardo vireessä

Vuoden 2017 yleisurheilija -tittelin vienyt korkeushyppääjä Mutaz Essa Barshim helli kotiyleisöään ylittämällä kauden kärkituloksen 240. Qatarilaishyppääjä on ylittänyt vähintään 240 vuodesta 2013 lähtien joka vuosi. Dohassa 240 meni ensimmäisellä, mutta yritykset 242:stä eivät tuottaneet tulosta.

Viime kaudella Essa Barshim voitti kaikki 11 kilpailuaan mukaan lukien MM-tittelin Lontoossa. Viime kesän MM-pronssimitalisti Syyrian Majd Eddin Ghazal oli Dohassa toinen ylitettyään 233.

Miesten kolmiloikassa Kuuban Pedro Pablo Pichardo ja Yhdysvaltain Christian Taylor ottivat yhteen liki yhtä komein tuloksin kuin samassa paikassa kolme vuotta sitten. Silloin Pichardo loikki voiton kahden sentin turvin tuloksella 18,06. Nyt hän vei voiton tuloksin 17,95-17,81.

Pichardolle tulos on hänen parhaansa sitten vuoden 2015. Mies edustaa seuratasolla portugalilaisseuraa ja haluaa edustaa Portugalia jossain vaiheessa myös arvokisoissa.

Ta Lou ja Semenyä loistovauhdissa

Naisten 100 metrillä Norsunluurannikon Marie Josee Ta Lou pinkoi kauden kärkituloksen ja sadasosan päähän ennätyksestään ajalla 10,85. Tulos syntyi tasapainoisella juoksulla ja 1,5 metriä sekunnissa puhaltaneen myötätuulen tukemana.

Ta Lou , 29, oli viime kesänä Lontoon MM-kisoissa 100 ja 200 metrin hopeamitalisti. Toiseksi Dohassa juoksi Nigerian Blessing Okagbare ajalla 10,90. Jamaikalainen olympiavoittaja Elaine Thompson oli kolmas (10,93). Hollannin sprintteritähti Dafne Schippers oli ulkoratakauden avauksessaan kuudes ajalla 11,03.

Amerikkalainen olympiavoittaja Brianna McNeal oli tukevasti kiinni naisten 100 metrin aitojen voitossa juoksun loppuhetkille asti. Hän kuitenkin kolhi lopussa aitaa ja hiipui toiseksi. Voittoon nousi juoksun suosikki Keni Harrisson ajoin 12,53-12,58. Kisa juostiin kevyessä (+0,5 m/s) myötätuulessa.

Caster Semenya ei anna ympärillään pyörivän keskustelun vaikuttaa vauhtiin radalla. Hän pinkoi Dohassa samaa tahtia, joka toi hänelle hiljattain Kansainyhteisön kisoissa 800 ja 1500 mestaruudet, ja voitti 1500 metriä kotimaansa ennätyksellä 3.59,92. Se oli hänelle uran ensimmäinen neljän minuutin alitus.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti hiljattain, että naiset, joilla on luonnostaan poikkeuksellisen korkea testosteronitaso, joutuvat laskemaan testosteronitasoaan lääkkein. Päätöksen katsotaan vaikuttavan juuri Semenyaan. Etelä-Afrikan yleisurheiluliitto harkitsee päätöksen viemistä Urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen CASin käsittelyyn.

– Sain sen mitä tavoittelin. Haluan säilyttää tämän vireen läpi kauden ja pysyä terveenä. Seuraavaksi pitää katsoa kisa uudelleen videolta ja miettiä, missä voisi parantaa, Semenya sanoi.

,


perkovic_sandra.jpg

,

Perkovic: Uskomattomat olosuhteet

Yhdysvaltain Sandi Morris voitti naisten seiväshypyn ylitettyään 484. Hän yritti kisan päätteeksi 501:stä, kuten Drake Relays kilpailussa hiljattain. Nyt yritykset eivät olleet lähellä onnistua.

Maaliskuussa MM-halleissa mestaruuden voittanut Morris oli kilpailussa ylivoimainen. Kaksi viimeistä korkeuttaan 474 ja 484 hän meni kolmannella yrityksellä. Britti Holly Bradshaw oli toinen 464:n ylityksellä.

Bradshawn kanssa saman tuloksen ylitti kaikkiaan viisi hyppääjää mukaan lukien neljänneksi sijoittunut hallitseva ulkoratojen maailmanmestari Kreikan Katerina Stefanidi.

Kaksinkertainen MM- ja olympiavoittaja Sandra Perkovic on ollut kuutena vuonna peräkkäin Timanttiliigan paras naiskiekonheittäjä. Kakkossijaan hän ei tyytyne tänäkään vuonna. Dohassa liiga-avauksessa hän heitti voittoon uransa toiseksi parhaalla tuloksella 71,38.

Kiekonheiton kroatialaisen supertähden voittoheitto on Timanttiliigan ennätys ja kauden kärkitulos. Omasta ennätyksestään Perkovic jäi vain kolme senttiä. Sarjan toiseksi paras heitto kantoi 67,41.

– Olosuhteet täällä ovat uskomattomat, Perkovic hehkutti.

Kuuban Yaime Perez oli toinen sivallettuaan 66,82 toisellaan.

Naisten 3000 metrillä Kenia otti Caroline Kipiruin johdolla kolmoisvoiton. Kipkirui kiri voiton kauden kärkiajalla 8.29,05

Live-tulokset