Röhler heitti 85,71: Se oli hyvä, tasainen kauden avaus

Röhler vastasi Vetterille ja heitti 89

Jos kauden avaustuloksesta voi vetää johtopäätöksiä, Thomas Röhler on menossa kohti hyvää EM- ja olympiakesää. Saksalainen voitti Shanghaissa Timanttiliigan keihäänheiton tuloksella 85,71. Se syntyi heti kilpailun ensimmäisellä heitolla.

Vuosi sitten Röhler avasi kilpailukauden Dohassa heittämällä 82,79. Nyt Shanghaissa heitot olivat eri luokkaa. Sarjan toiseksi paras heitto kantoi 84,01 ja syntyi viimeisellä kierroksella.

– Se oli minulta hyvä ja varma kauden avaus varsinkin noissa olosuhteissa. Tuuli teki heittämisen vaikeaksi, mutta kaikkiaan ihan asiallinen suoritus. Voittoheiton mitta ei ollut yllätys lämmittelyheittojen perusteella, Röhler summasi kilpailua.

Jakub Vadlejch oli Shanghaissa toinen heitettyään 84,77. Tshekki on ollut läpi kevään hyvässä vireessä. Hän kiskaisi hiljattain Japanissa kauden kärkituloksen 86,76.

Vitezslav Vesely oli Shanghaissa kolmas heitettyään 83,81.

Perkovic taas yli 70 metriä

Naisten kiekkoringissä olympia- ja MM-voittaja Sandra Perkovic heitti myös kauden toisessa kilpailussaan yli 70 metriä. Kroatialainen avasi olympiakesän heittämällä 70,59 Splitissä.

Shanghaissa hän pyörähteli voittoon kauden kärkituloksella 70,88. Hänen ennätyksensä on toissa vuonna tehty 71,08.

– Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Siksi olen vähän vihainen itselleni, etten heittänyt pidemmälle. Ensimmäistä kertaa vuosiin olen terve. Ei ole polvi- tai selkävaivoja kiusaamassa, Perkovic totesi.

Toiseksi Shanghaissa sijoittui 67,77 heittänyt Australian Dani Samuels.

McLeodin hermo kesti

Juoksuradalla Yhdysvaltain Justin Gatlin pinkaisi vaivattoman näköisen voiton 100 metrillä ajalla 9,94. Tulos syntyi tuulettomassa säässä. Ex-nigerialainen, nykyisin Qataria edustava Femi Ogunnode oli toinen ajalla 10,07.

– Talven nilkkavamma vähän vaikeutti valmistautumista kauteen, mutta nämä Timanttiliigan kilpailujen voitot ovat tärkeitä, Gatlin kertaili.

Omar McLeod piti suosikin asemansa 110 metrin aidoissa ajalla 12,98. Jamaikalaisen keskittyminen ei häiriintynyt, vaikka matkaan päästiin vasta kahden vilppilähdön jälkeen. Radan sivuun vilppilähdön takia siirrettiin muun muassa Yhdysvaltain Aries Merritt.

Kärkiaikoja ratajuoksuissa

Naisten 3000 metrin esteissä hallitseva maailmanmestari, Kenian Hyvin Jepkemoi viiletti voittoon kauden kärkiajalla 9.07,42. Naisten 1500 metrillä viime kesän kenialainen MM-hopeamitalisti Faith Kipyegon pudotti kauden kärkituloksen lukemiin 3.58,82.

Kevään kärkitulos meni uusiin puihin myös miesten 5000 metrillä, kun viime vuoden MM-maastojen mitalisti, Etiopian Muktar Edris juoksi voittoon ajalla 12.59,96.

Miesten seiväshypyssä Yhdysvaltain Sam Kendricks sai makoisan revanssin tappiostaan Renaud Lavillenielle MM-halleissa hiljattain. Kendricks voitti Shanghain kilpailun ylitettyään 588 kolmannellaan. Lavillenie oli toinen 583:n ylityksellä. Lavillenie pudotti kahdesti korkeudesta 588 ja kerran korkeudesta 593.

Pituushypyssä käytiin tasainen taisto voitosta. Viime kesän MM-kisojen nelonen, kiinalainen Xinglong Gao ponnisti lopulta voittajaksi samalla tuloksella 814 kuin toiseksi sijoittunut Etelä-Afrikan Ruswai Samaai. Voittajan toiseksi paras kantoi 809 ja Samaain 807.