Röhler aikoo uusia Kuortaneen voiton: Pitkälle pitää heittää

Röhler aikoo uusia Kuortaneen voiton: Pitkälle pitää heittää

Saksan nopsajalkainen keihäänheittäjätähti Thomas Röhler tavoittelee toista perättäistä voittoa Kuortaneen Eliittikisoista lauantaina.

Vuosi sitten Röhler kuorrutti voiton ennätyksellään 89,27. Nyt kuluvan kesän maailmantilaston kärkimies ei puhu metreistä.

– En lupaa 90 metrin heittoa, mutta pitkälle pitää heittää, kun kilpailussa on näin hyvä taso, Röhler totesi Kuortaneella.

Tällä kaudella 89,30 heittäneen Röhlerin ohella Kuortaneella kilpailevat muiden muassa maailmantilaston kakkonen ja kahdesti Röhlerin tänä kesänä voittanut Egyptin Ihab Abdelrahman sekä Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen ja muut kotimaiset kärkinimet.

Pitkämäelle ja Ruuskaselle Kuortaneen kilpailu on ensi kerta tällä kaudella, kun he kohtaavat kesän maailmantilaston kärkiheittäjät.

– Tasokas kilpailu. Vastaa täysin Timanttiliigan kilpailua, joita en ole itse tänä kesänä heittänyt, Pitkämäki sanoo Kuortaneen kilpailusta.

Röhler: Alkukausi lupaa hyvää

Röhler on kesän mittaan heittänyt seitsemän kilpailua ja voittanut niistä viisi. Timanttiliigan Oslon kilpailussa hän kohensi viime kesänä Kuortaneella heittämäänsä ennätystä kolme senttiä. Viimeisin kilpailu toi hänelle Kasselissa uran viidennen Saksan mestaruuden tuloksella 86,91. 

Kuortaneelle Röhler palasi intoa hehkuen.

– Onhan tämä minulle todella erityinen kilpailu viime kesän jälleen. Tykkään Kuortaneen kentän heittopaikasta ja kisan tunnelmasta, Röhler sanoo.

Vuosi sitten Röhler jäi Pekingin MM-kisoissa neljänneksi huipputuloksella 87,41. Alkukesän heittojen perusteella, hän on yksi Amsterdamin EM-kisojen ja Rion olympiakisojen suosikkeja. Alkukesän kovan heittovarmuuden taustalla ei saksalaisen mukaan ole mitään erityistä.

– Onnistunut treenikausi ja se, että olen pysynyt terveenä, Röhler sanoo.  

– Olen itse ollut tosi tyytyväinen alkukauden kisoihin. Ne lupaavat hyvää jatkoa ajatellen.

Pitkämäki hakee varmuutta

Toukokuussa reiden lähentäjäoperaatiossa käynyt Tero Pitkämäki avasi kilpailukauden Lapinlahdella heittämällä 84,24. Tuossa kilpailussa into heittää pitkälle otti ylivallan heti avausheiton jälkeen ja tekniikka tökki.

– Nyt tavoittelen heittoon varmuutta, että se pysyisi paremmin hallinnassa Tavoite on heittää pitkälle ja ottaa mittaa kesän kärkinimistä, Pitkämäki sanoo.

Joel Sippola