Robin Ryynänen rikkinäisestä harjoituskaudestaan huolimatta lupaavassa kevätkunnossa

Robin Ryynänen rikkinäisestä harjoituskaudestaan huolimatta lupaavassa kevätkunnossa

Kestävyysjuoksija Robin Ryynänen on reilu viikko ennen kilpailukauden avaustaan luottavainen, vaikka harjoituskausi on sujunut suurelta osin muuta kuin suunnitellusti.

Turun Urheiluliiton 21-vuotias juoksija vietti viime vuoden loppupuolella edellisvuoden tapaan Keniassa, jossa hän harjoitteli Itenissä ja Eldoretissa. Kolmeksi kuukaudeksi suunniteltu pätkä typistyi kuitenkin kuukauteen, sillä rasitusosteopatia häpyluussa vei juoksijan tauolle ja kotimaahan.

– Keniassa oli tosi rikkonaista harjoittelua, välillä pystyin vähän hölkkäämään, ja sitten löytyikin syy. Aika rikkinäinen harjoituskausi on ollut. Kuntopyörällä ja crosstrainerilla harjoittelin, kun en pystynyt juoksemaan, Ryynänen kertoo.

Ryynänen on parhaimmillaan juossut 10 000 metriä aikaan 29.55,86, nyt tähtäimessä on EM-raja 28.55. Sitä hän yrittää ensimmäisen kerran Lontoossa 19. toukokuuta 10 000 metrin Euroopan cupissa.

– Joulukuussa olin siinä kunnossa, että EM-raja olisi mennyt, Ryynänen sanoo.

Rasitusvamman jälkeen Ryynänen palasi perusharjoitteluun ja pääsi itseään ilahduttavaan kuntoon. Hän on parhaillaan Yhdysvalloissa Flagstaffissa, jossa on vierähtänyt pari kuukautta. Harjoitusseurana on ollut viime ajat Joonas Rinne.

– Pidemmät vedot ovat näyttäneet, että olen mennyt huomattavasti kovempaa kuin viime vuonna. Eka ratatreeni oli sellainen, etten olisi itse uskonut pystyväni vetämään niin kovaa radalla. Se näytti, että kunto alkaa löytyä.

Ryynänen palaa Suomeen 13. toukokuuta. Hän on aina sopeutunut korkealta merenpinnan tasolle hyvin, joten senkin suhteen hän on luottavainen, että jo Lontoossa voisi olla hyvää vauhtia odotettavissa.

– Seuraavasta kisasta sen jälkeen ei ole vielä tietoa. Riippuu, miten se kisa menee, Ryynänen sanoo.