#RoadtoTampere2018: Elina Kinnunen erilaisen vuoden jälkeen innolla nuorten MM-kesän tavoitteidensa kimppuun

#RoadtoTampere2018: Elina Kinnunen erilaisen vuoden jälkeen innolla nuorten MM-kesän tavoitteidensa kimppuun

Keihäänheittäjä Elina Kinnusella on ollut erilainen harjoituskausi, sillä neljän aineen ylioppilaskirjoitukset veivät oman osansa talvella ja treenejä muokattiin sen mukaan. Kirjoitusten jälkeen hän palasi normaaliin treeniarkeen ja odottaa innolla nuorten MM-kesää.

– Syksyllä lisättiin treenimäärää ja treenit menivät hyvin. Kun tuli ylioppilaskirjoitukset, rupesin vähän väsymään, joten keskityin sen ajan kouluun ja vähän vähennettiin treeneihin. Kun kirjoitukset olivat ohi, aloin taas treenata kunnolla. Se oli varmasti hyvä ratkaisu, Kinnunen kertoo.

Ylioppilaskirjoitusurakkaa seurasi pääsykokeisiin valmistautuminen, mutta se etenee urheilun ohella.

– Hiukan olen lukenut, mutten ole ottanut painetta niistä, Turkuun kauppakorkeaan ja ammattikorkeakouluun tradenomiopintoihin hakenut Kinnunen sanoo.

Harjoituskauden tavoite oli nostaa määrää, ja siinä on onnistuttu.

– Tasaisesti on nostettu tasoa ja tasaisesti on lisätty perustekemistä. Ehkä tämän vuoden teema on ollut se, että treenimääriä on lisätty. Voimaakin on tullut lisää. Monipuolisesti, Kinnunen kiteyttää kehittymistään.

Onnistuneeseen kevääseen on kuulunut hyvä leiri Kyproksella. Kinnunen sanoo olevansa nyt sillä tasolla, mihin he valmentajansa Tuomas Laaksosen kanssa halusivatkin.

– Leirillä tein neljä heittotreeniä ja kaikki olivat hyviä. Nyt keskiviikkona tein heittotreenin, sekin tuntui hyvältä. On hyvä lähteä kisoihin.

Alkukauden tavoitteena teknisesti hyviä heittoja ja tasaista tasonnostoa

Kinnunen avaa kautensa lauantaina Kultaisessa Keihäässä. Kinnunen on heittänyt parhaimmillaan 54,30, joten nuorten MM-rajan 50,00 ei pitäisi tuottaa suuria vaikeuksia.

– En ole asettanut itselleni alkukauteen metritavoitteita. Tietysti oisi mahdollisimman nopeasti hyvä tehdä kisaraja MM:iin. Kyllä se luultavasti menee, kun viime vuonna heitin 54,30, hän miettii.

– Kunhan saisin teknisesti hyviä heittoja ja tasaisesti saisin koko ajan nostettua tasoa. On pyritty, että huippukunto olisi kesä-heinäkuussa. Sinne odotetaan ennätyslukemia taas. Viime vuona meni aika lähelle 55 metriä, joten olisi se hienoa puhkaista. Jos yli 55 metriä menisi, olisin tyytyväinen.

Nuorempana Kinnusen harrastusvalikoimaan ovat kuuluneet uinti, sulkapallo, hiihto ja yleisurheilu. Keihäänheitosta tuli hänen päälajinsa 2013. Uudenkaupugin Kenttäkarhujen urheilija on heittänyt pronssille alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa 2016 ja viime vuonna alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa samoin. Hän on viihtynyt arvokisoissa, joista janoaa lisää kokemuksia Tampereella heinäkuussa.

– Tosi innolla odotan kisoja. Meillä on aika paljon tyttöjä, jotka yrittävät kisoihin päästä, joten varmasti tulee hyviä kisoja jo alkukaudesta.

Aiemmista arvokisakokemuksista hänelle nousee vahvimpana mieleen yhteisöllisyys:

– Kun lähdetään joukkueena kisoihin, vaikka ollaan yksilölajissa. Joukkueen sisällä yhteishenki, kaikki kannustaa ja tsemppaa kaikkia. Tunnelma tosi hieno, jos itse onnistuu omassa lajissa, se lisää hienoutta matkassa, Kinnunen tunnelmoi.

Juttusarja esittelee Tampereella 10.-15. heinäkuuta käytävien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen suomalaisia menestyjäehdokkaita. Joukkue valitaan 25. kesäkuuta.