Ristirannalle ja Paukkerille Respectan stipendi

Ristirannalle ja Paukkerille Respectan stipendi

Ratakelaajat Niko Ristiranta ja Sini Paukkeri ja saivat Respectalta 1000 euron stipendin. Se on tarkoitettu huipulle pyrkivän urheilijan harjoittelun, valmennuksen, leirien tai kisamatkojen rahoitukseen.

Respectan stipendin sai kuusi paraurheilijaa. Stipendin hakijoita oli 22.

– Kiitämme kaikkia hakemuksen lähettäneitä. Saimme kuulla hienoja tarinoita ja tutustua lahjakkaisiin ja määrätietoisiin urheilijoihin, jotka asettavat tavoitteet korkealle ja ovat valmiita tekemään töitä tavoitteidensa eteen. Stipendiohjelmalla haluamme tukea urheilijoita, jotka eivät muuten kuulu tukien tai sponsoroinnin piiriin, sanoo Respectan toimitusjohtaja Sasu Leskelä. 

Paukkeri on 15-vuotias luokan T54 ratakelaaja Kempeleestä. Hän on voittanut useita Suomen mestaruuksia ja tulevaisuuden haaveena välkkyvät Tokion 2020 paralympialaiset.

Ristiranta on T54-luokan ratakelaaja Kuusankoskelta. Tokion 2020 paralympialaisiin tähtäävällä Nikolla on jo useita SM-mitaleita sekä 4. sija nuorten MM-kisoista.

Tarina jatkuu blogeissa ja facebookissa

Paukkerin ja Ristirannan ohella stipendin saivat kouluratsastaja Jessica Kerttunen, uimari Jessika Markkanen, maastohiihtäjä Inkki Inola sekä käsipyöräilijä Mika Arte. Hakemusten joukosta nousi esiin myös apuvälinetarpeita, joita Respecta alkaa ratkoa asiantuntijoidensa johdolla.

Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski kuvasi stipendiohjelmaa hienoksi, konkreettiseksi eleeksi vammaisurheilijoiden polkujen tukemiseksi.

– Moni nuori vammaisurheilija pohtii arjessaan, miten saada oma taloudellinen tilanne niin hyväksi, että keskittyminen urheiluun on mahdollista. Melko kohtuullisillakin panostuksilla voidaan merkittävästi auttaa yksittäistä vammaisurheilijaa, Kuorikoski muistutti. 

Stipendin saajia oli valitsemassa asiantuntijoita Respectasta, Suomen Urheiluliitosta ja Paralympiakomiteasta.

Urheilijoiden kuulumisia voi seurata Respectan blogissa respecta.fi ja Facebookissa Respecta – Vapaus liikkua.

Respecta tarjoaa palveluita ja apuvälineitä, jotka auttavat ihmisiä säilyttämään ja ylläpitämään liikunta- ja toimintakykyä sekä itsenäisyyttä. Respecta on Suomen johtava apuvälinealan toimija, jolla on 14 omaa klinikkaa sekä vastaanotot yli 70 sairaalassa, terveyskeskuksessa ja kuntoutuslaitoksessa ympäri Suomen. Meillä on noin 200 työntekijää ja liikevaihtomme on noin 35 miljoonaa euroa.

Respecta on osa Ottobock HealthCaren globaalia klinikka- ja palveluverkostoa. Ottobock Group työllistää 7 600 työntekijää yli 50 maassa. Saksalaisen perheyhtiön liikevaihto on noin 1,03 miljardia.