Rioon tähtäävä Heffernan odottaa Lontoon mitalia

Rioon tähtäävä Heffernan odottaa Lontoon mitalia

Konkarikävelijä Rob Heffernan toivoo, että postiluukusta kolahtaa pian tieto, että hän on Lontoon olympialaisten 50 kilometrin kävelyn pronssimitalisti.

Tulee kirjettä tai ei, hän aikoo olla ensi vuonna Rio de Janeiron olympialaisissa. Jos tavoite täyttyy, hän on kotimaansa Irlannin ensimmäinen viisissä olympialaisissa kilpaillut yleisurheilija.

Heffernan oli Lontoon olympiakisojen 50 kilometrillä neljäs edellään Venäjän Sergei Kirdjapkin, Australian Jared Tallent ja Kiinan Si Tianfeng. Seitsemän kuukautta sitten Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) päätti, että kilpailun voittajan Kirdjapkinin tulokset mitätöidään kävelijän biologiseen passiin perustuen dopingin takia

Venäjän antidopingviranomainen katsoi kuitenkin, että kielto yltää vain vuoden 2009 kesäkuusta vuoden 2012 kesäkuuhun, ja jatkuu taas lokakuusta 2012 alkaen. Näin Lontoon olympialaiset jäivät pannan ulkopuolelle.

IAAF ei päätöstä hyväksynyt ja vei asian Urheilun vetoomusoikeuden CASin käsittelyyn. CASin odotetaan päättävän asian IAAF:n hyväksi.

– En ole kuullut mitään IAAF:ltä. Olen saanut tietoa vain muilta kävelijöiltä, kuten Tallentilta. Hänellä on paljon pelissä, koska hänestä tulee olympiavoittaja, ja hänen mukaansa tässä on kyse muodollisuudesta, Heffernan sanoo Irish Timesille.

– Minä todella toivon, että asia on valmis ennen kuin vuosi vaihtuu. Olympiamitali on aina olympiamitali, tulee se miten vaan.

Heffernan, 37, käveli toissa vuonna Moskovassa 50 kilometrin maailmanmestariksi. Sen jälkeen Zürichin EM-kisoissa hän keskeytti ja oli Pekingin MM-kisoissa viides.

Elokuisten MM-kisojen sijotuksen taustalla tosin oli loukkaantumisten kiusaama harjoituskausi.

– Aiemmin tänä vuonna oli jakso, jolloin mietin, että pystynkö vielä tähän. Marian (vaimo) kannusti, kuten aina ja sitten Peking osoitti, että intohimo (menestyä) on yhä kova, kokenut kävelijä sanoo.

– Tässä ollaan yhä mukana jahtaamassa menestystä. Katson, että Peking oli minulta niin hyvä kilpailu kuin mitä ylipäätään olen kävellyt. Pohjalla olisi vaan pitänyt olla muutama kilpailu enemmän ja pikkuisen enemmän harjoittelua.