Rinteen ennätysjuoksu ja Kuiviston kiri säväyttivät – Murto ja Hurske loistovireessä – Kemppinen palasi kilparadoille

Joonas Rinne sytytti Lahden sateisen Motonet GP:n yleisön. Rinne pinkoi 800 metrin ennätyksensä 1.45,96 ja oli toinen. Edellinen suomalaisjuoksija, joka oli juossut matkan Rinnetta paremmin oli Wilson Kirwa vuonna 2000.

Saarijärven Pullistusta edustava Rinne juoksi taktisesti mainion kilpailun. Hän roikkui avauskierroksen 50,78:aan juosseen britti Ben Greenwoodin imussa ja onnistui toisella kierroksella ottamaan itsestään kaiken irti. Rinteen kierrosajat olivat 51,3 ja 54,7.

– Koetin miettiä, mikä olisi optimaalinen rakenne juoksuun. Ajattelin, että se on jänis, yksi kaveri siihen väliin ja minä. Nyt se meni just silleen, kun Marokon Nabil Oussama oli välissä, Rinne kertoi.

Greenwood veti 600 metriä 1.17,71. Runteen väliaika oli erittäin kova 1.18,0. Sen jälkeen alkoi kiritaisto, jossa britti Thomas Randolph nousi voittoon ennätyksellään 1.44,98 ja Rinne oli toinen.

– Sen verran olin taktiikkaa miettinyt, että kolmannelle 200-metriselle pitää painaa kaasua. Muttei pohjaan vaan vaihdetaan vain pikkuisen isompaa vaihdetta sisään.

Valittiinko määrä matka, jolla tähdättiin olympiakisoihin?

Rinne on tällä kaudella juossut vain kolme 800 metrin starttia. Niistä kaksi on päätynyt omaan ennätykseen. Parannus on ollut huima, sillä kauden alussa ennätys oli 1.47,87.

– Valittiinkohan väärä matka, jolla tähdättiin olympialaisiin. Tuntuu, että 800 metrillä on ollut hyvä kulku jokaisessa kilpailussa, Rinne mietiskeli.

Juoksussa iso joukko juoksijoita teki ennätyksensä, mukaan lukien Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen, joka paransi kesän mittaan ennätystään toista kertaa. Uusi ennätys 1.47,45 riitti kuudenteen sijaan.

Kuivisto: ”Se oli tosi positiivinen veto”

Yleisöön menevä oli Sara Kuiviston 800 metrin voitto. Loppuaika vahvan loppukirin ryydittämänä oli 2.01,38. Beninin Noélie Yarigo oli toinen ajalla 2.02,77.

– Se oli tosi positiivinen veto. Tässä on ollut pari päivää semmoinen väsähtynyt olo. Läksin vaan tänne juoksemaan ja kun pyssy paukahti ei siinä ollut mitään ongelmaa. Tuntui juoksu ihan sikahyvältä, Kuivisto sanoi.

Kuiviston kausi jatkuu ensi viikolla Timanttiliigan Lausannen kilpailussa.

– Se on minun urani ensimmäinen Timanttiliigan kisa. Odotan sitä innolla. Tämä antoi hyvän fiiliksen lähteä Lausanneen.

Hyvän ajan 2.03,81 juoksi myös neljänneksi sijoittunut Turun Urheiluliiton Viola Westling. Hänen uusi ennätyksensä sijoittuu 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi.

Murto hätyytteli Suomen ennätystä

Wilma Murto voitti seiväshypyn ylitettyään 463, joka on Suomen kaikkien aikojen paras ulkoratatulos. Hallissa Murto itse on viisi vuotta sitten ylittänyt 471.

Kilpailu käytiin sadekuurojen keskellä, mutta Murto halusin voiton varmistettua kokeilla SE-korkeutta 472. Kolmesta yrityksestä toinen oli hyvä ja vihjaisi, että Kalevan kisoissa sään ollessa myöten, se voisi ylittyä.

– Toinen hyppy 472:sta oli paras. Vähän siinä arvailtiin, riittääkö seiväs tuohon korkeuteen ja otettiin riski ja vaihdettiin, Murto viittasi kolmanteen yritykseen, joka ei tuonut toivottua tulosta.

Salon Vilpasta edustavan Murron mukaan Lahden kilpailu lupaa hyvää ensi viikon Kalevan kisoihin.

– Sitä ei ole ollut juuri koskaan, että on tullut tosi paljon tuollaisia 460:n hyppyjä. Olisi ihan kiva, jos Ratinassa vain tuuli olisi myötäinen. Siellä voisi päästä ennätystä naputtelemaan, Murto sanoi.

Hyvässä vireessä koleassa sadekelissä oli myös toiseksi 445:n ylityksellä hypännyt Oulun Pyrinnön Elina Lampela.

Esbo IF:n Saga Andersson oli kolmas tuloksella 425 ja Nurmijärven Yleisurheilun Maria Kytölä neljäs ennätyksellään 405.

Hurske pinkoi 13,10 – Keskitalo juoksi kaksi ennätystä

Reetta Hurske voitti naisten 100 metrin aitajuoksun finaalin mainiolla ajalla 13,01 juostuaan alkuerissä 13,15. Lämpötila juoksun aikana oli 13 astetta.

– Itseäni vähän harmittaa. Tuollainen juoksu olisi tarvittu, kun oli 20 astetta lämpimämpää. Silloin se ei vaan irronnut, Hurske viittasi Tokion olympiakisoihin.

– Loppukesälle ei ole muita paineita kuin voittaa Suomen mestaruus Tampereella. kertoi Tampereen Pyrintöä edustava Hurske.

Helsingin Kisa-Veikkojen Anni Siirtola oli finaalissa toinen hyvällä ajalla 13,28

– Minulla oli heinäkuun toisella viikolla angiina. Se vei paljon aikaa pois treeneistä. Nyt olen ihan tyytyväinen, että olen saanut kaiken taas kasaan. On ollut tosi hyviä treenejä. Kyllä se siitä vielä lähtee menemään, Siirtola sanoi.

Espoon Tapioiden Saara Keskitalo pudotti alkuerissä ennätyksensä 13,36:een ja oli finaalissa kolmas ennätyksellään 13,30, jolla hän menee 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston seitsemänneksi.

– Nyt tekniikka napsahti paremmin, mitä on se on kulkenut. Viime viikko oli vähän vaikea. Kiva, että meni kaksi juoksua noin hyvin, Keskitalo iloitsi.

Kemppinen haki kilpailutuntumaa

Jalan jännevamman kuntouttanut HIFK:n Lotta Kemppinen haki Lahdesta kilpailutuntumaa ja juoksi 100 metrin alkuerissä 2,0 sekuntimetrin myötäiseen 11,60 ja finaalissa vastatuuleen 11,63.

Toiseksi finaalissa pinkoi Kemppisen seuratoveri Nea Mattila ajalla 11,92 juostuaan ensimmäisessä lähdössä ennätyksensä 11,74. Ennätystään paransi myös kolmanneksi ajalla 11,82 sijoittunut LUM:n Merituuli Jääskeläinen.

– Tarkoitus oli ottaa treenivedot, mutta kisatilanteessa. Tämä oli oikein hyvä siihen nähden.

– Eka juoksussa ei teknisesti tapahtunut mitään. En saanut sellaista napautusta radasta ja oli vaikea tehdä hyvä juoksu. Kun vamma oli jänteessä, juoksusta puuttui vielä elastisuus. Toiseen juoksuun panostin ja sain vähän paremmin lähdön. Tuohon tuuleen 11,63 oli hyvä, Kemppinen sanoi.

Miesten 100 metrillä hiljattain 9,86 juossut kenialainen Ferdinand Omurwa voitti sekä alkuerän että finaalin samalla ajalla 10,09. Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson oli juoksuissa toinen ajoin 10,35 ja 10,33.

– Se on nyt ollut tuollaista, Kalevan kisoihin tilastokärkenä lähtevä Samuelsson sanoi.

Toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat suomalaiset koleudessa olivat Porvoon Akilleen kaksoset Viktor ja William Thor ajoin 10,54 ja 10,65.

Richardsson palasi kovassa kunnossa – 12 parhaasta 11 juoksi ennätyksensä

Iltaa kohti tyyntynyt sää ja sateen jäljiltä raikas ilma tarjosivat kestävyysjuoksijoille loistavat olosuhteet Lahden stadionilla. Olympiakisoista kieltäytymään joutunut Camilla Richardsson on kuntoutunut vaivoistaan ja juoksi neljänneksi uransa toiseksi parhaalla ajalla 9.05,89.

Loppukirin voitti erityisluvalla vailla kansallista edustusoikeutta kilpaileva Svetlana Aplatshkina ennätyksellään 8.56,58.

Vasa Iddrottssällskapia edustava Richardsson ei uskaltautunut vielä kärkikolmikon vauhtiin, mutta kiristi loppua kohden. Hänen kilometrinsä veivät aikaa 3.02 – 3.03 – 3.00.

Toiseksi paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Nina Chydenius Viipurin Urheilijoista. Hän juoksi suurimman osan matkasta yksin omaa vauhtiaan ilman muiden vetoapua. Omaa ennätystään Chydenius paransi valtavasti 12,08 sekuntia aikaan 9.15,37.

Richardssonin tavoin myös Chydenius alitti junioreiden Euroopan mestari Ilona Monosen nimissä olleen kauden aiemman kotimaisen kärkituloksen.

Kilpailu oli omalla tavallaan historiallinen, sillä 12 parhaasta juoksijasta 11 juoksi ennätyksensä ja 16 parhaasta peräti 14.

Kolmanneksi paras suomalainen oli järjestävän seuran Lahden Ahkeran 20-vuotias Emma Katajalaakso ajalla 9.31,18.

Yhdeksäntenä maaliin ehti Jyväskylän Kenttäurheiliijoiden Sara-Elise Ruokonen, jonka aika 9.44,80 alitti kuurojen Suomen ennätyksen. Kuurojen maailmanennätyskään ei ole enää kaukana. Se on 9.40,1, jonka juoksi Venäjän Olga Jakubovskaja vuonna 2008.

– Seuraava tavoitteeni on menestyä Kalevan kisoissa Tampereella, missä osallistun 3000 metrin estejuoksuun ja 5000 metrille, Ruokonen kertoi.

Helander paransi omaa ennätystään, mutta Raitanen keskeytti

Miesten 3000 metrin kärkikaksikko juoksi loistoajat. Loppusuoralla Norjan Narve Gilje Nordås kiri voittoon ajalla 7.41,31. Pitkään vetänyt Anders Almgren oli toinen ja rikkoi Dan Glansin 42 vuotta vanhan Ruotsin ennätyksen ajalla 7.41,72.

Paras suomalainen oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 20-vuotias Eemil Helander, joka sijoittui kuudenneksi ennätyksellään 8.00,94.

Helanderia nopeammin ovat samanikäisenä juosseet suomalaisista vain Ari Paunonen 1970-luvulla ja Samuli Vasala 1990-luvulla.

Topi Raitanen keskeytti kilpailun 1800 metrin kohdalla, jolloin hän ja Helander olivat juuri pudonneet kärkijoukosta noin kahden sekunnin päähän.

Helander kamppaili viimeisen kilometrin yksin ilman vetoapua. Hänen kilometrinsä veivät aikaa lopussa hieman kangistuen 2.39 – 2.38 – 2.44.

Toiseksi paras suomalainen oli Helanderin 22-vuotias seuratoveri Otto Kaario, joka jätti taakseen puolentusinaa maajoukkuemiestä ennätyksellään 8.13,77.

Yhteensä 11 juoksijaa paransi ennätyksiään, mm. tuore 16-vuotiaiden Suomen mestari Luukas Kontro aikaan 8.44,21. Hänkin edustaa Helanderin ja Kaarion tavoin Jyväskylän Kenttäurheilijoita.

Etelätalon kuudes kiskaisu ratkaisi taas keihäspaikalla

Joensuun Katajan Lassi Etelätalon viimeistä suoritusta ovat kanssakilpailijat oppineet kunnioittamaan. Tälläkin kerralla Etelätalo karjaisi kuudennelle kierroksella voittoheiton arvoisesti. Voittotulos oli 81,95.

Lähes koko kilpailun ajan johdossa ollut Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen oli toinen tuloksella 78,60.

Naisten keihäänheiton parhaat suomalaiset olivat viime vuoden Kalevan kisojen kärkikaksikko Sanne Erkkola ja Jatta-Mari Jääskeläinen Turun Urheiluliitosta tuloksin 54,91 ja 54,00. Kumpikin heitti parhaan tuloksensa liukkaalta heittoradalta viidennellä kierroksella.

Miesten pituushypyn voitti haasteellisissa olosuhteissa 767 hypännyt norjalainen Ingar Kiplesund. LUM:n kolmiloikkamestari Simo Lipsanen avasi pituushyppykautensa vastatuuleen tuloksella 756 ja Joensuun Katajan Kalle Salminen palasi lähes kolmen kuukauden loukkaantumistauolta tuloksella 737.

Naisten pituushypyn paras suomalainen oli kolmanneksi tuloksella 611 ponnistanut Turun Weikkojen Taika Koilahti. Virolaisen Tähti Alverin voittotulos oli 633.

Järjestävän seuran Lahden Ahkeran Heta Tuuri voitti naisten korkeushypyn. Hän ylitti viimeisellä yrityksellään ilmavasti 185, vaikka pohkeet hieman pielessä olleen ajoituksen vuoksi olivat pudottaa riman jo nousuvaiheessa.

Piispanen kelasi kovaa koleassakin säässä

Toni Piispasen valmistautuminen Tokion paralympiakisoihin on sujunut erinomaisesti ja kunto on säilynyt kovana koko kesän. Lahdessa luokan 51 hallitseva maailmanmestari voitti 100 metriä ajalla 20,46 ja 200 metriä ajalla 38,84.

Ilmatieteen laitoksen virallinen lämpötila oli alkuillastakin vain 14 astetta. Erityisesti kelaajille kolea sää aiheutti merkittävän lisähaasteen.

Espoon Tapioita edustava Piispanen on suotuisammissa sääolosuhteissa tänä vuonna kelannut 100 metrin Suomen ennätyksen 19,86 ja 200 metrin maailmanennätyksen 36,35.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Tuomas Manni voitti luokan 34 keihäänheiton tuloksella 25,13. Manni on tänä kesänä jo neljästi parantanut luokkansa SE:tä, joka nykyisin on 27,28.

LAHTI 19.8.2021 SUL:n GP-kilpailut 6/6

Miehet,

100 m (0,6 m/s): 1) Ferdinand Omurwa Kenia 10,09, 2) Samuli Samuelsson IkaalU 10,33, 3) Viktor Thor BorgåAk 10,54, 4) William Thor BorgåAk 10,65, 5) Erno Mehtonen SavRi 10,69, 6) Aleksi Lehto SeinäjSU 10,72, 7) Viljami Hietaharju JoKa 10,74, 8) Jonathan Brace BorgåAk 10,89.

  1. alkuerä (1,8): 1) Ferdinand Omurwa Kenia 10,09, 2) Samuli Samuelsson IkaalU 10,35, 3) William Thor BorgåAk 10,69, 4) Erno Mehtonen SavRi 10,72, 5) Viljami Hietaharju JoKa 10,75, 6) Rasmus Vehmaa LUM 10,85.
  2. alkuerä (-0,5): 1) Viktor Thor BorgåAk 10,65, 2) Aleksi Lehto SeinäjsU 10,80, 3) Jonathan Brace BorgåAk 10,90, 4) Ville Myllymäki KanksLei 10,99, 5) Eetu Pohjonen LUM 11,58.

100 m kelaus, luokka 53 (0,0 m/s): 1) Toni Piispanen EspTa 20,46.

100 m kelaus, luokka 53 (0,0 m/s): 1) Henry Sundblom TuUL 21,11.

100 m kelaus, luokka 54 (0,0 m/s): 1) Tuomo Himanka OP 15,78, 2) Niko Ristikangas KuusankKi 16,89.

200 m kelaus, luokka 53 (1,0 m/s): 1) Toni Piispanen EspTa 38,84.

200 m kelaus, luokka 53 (1,0 m/s): 1) Henry Sundblom TuUL 44,94.

200 m kelaus, luokka 54 (1,0 m/s): 1) Tuomo Himanka OP 28,59, 2) Niko Ristikangas KuusankKi 29,73.

800 m: 1) Thomas Randolph Britannia 1.44,98, 2) Joonas Rinne SaarijPu 1.45,96 (kkk & ka-9), 3) Konstantin Holmogorov vailla kansallista edustusoikeutta 1.46,09, 4) Nabil Oussama Marokko 1.46,32, 5) Alexander Lundskog Ruotsi 1.46,33, 6) Ville Lampinen KU-58 1.47,45, 7) Tobias Grønstad Norja 1.47,70, 8) Alex Rauhala VasaIS 1.50,90, 9) Niko Viljola HKV 1.51,28, 10) Joni Virkkala GamlakarlIF 1.52,00, 11) Daniel Lundmark HIFK 1.52,72, Ben Greenwood Britannia keskeytti (jänis).

B-erä: 1) Panu Jantunen HKV 1.54,20, 2) Olli Ahlgren LA 1.54,48, 3) Lauri Hassi OrivPo 1.54,64, 4) Samu Heikkonen LUM 1.54,94, 5) Atte Nevala KU-58 1.54,99, 6) Tuure Haapanen TuUL 1.55,09, 7) Janne Kanerva LA 1.55,97, 8) Tuomas Puputti IFRaseb 1.56,61, 9) Matias Mononen LA 1.57,06.

3000 m: 1) Narve Gilje Nordås Norja 7.41,31, 2) Andreas Almgren Ruotsi 7.41,72, 3) Simon Debognies Belgia 7.46,24, 4) Alex George Britannia 7.51,06, 5) Suldan Hassan Ruotsi 7.59,71, 6) Eemil Helander JKU 8.00,94, 7) Otto Kaario JKU 8.13,77, 8) Hannu Granberg LA 8.14,41, 9) Eero Saleva HKV 8.15,56, 10) Ossi Kekki LA 8.16,89, 11) Konsta Hämäläinen JoKa 8.19,50, 12) Antti Ihamäki AlajAn 8.21,31, 13) Miika Tenhunen NivalU 8.24,38, 14) Aki Nummela HKV 8.41,63, 15) Luukas Kontro JKU 8.44,21, 16) Niko Putkinen KarhKa 8.51,61, 17) Sami Saku JomalaIK (Åland) 8.53,12, 18) Karlos Kemppaala VU 8.57,62, 19) Jussi Eskola JKU 9.01,14, 20) Walte Hautala LA 9.14,03, Mounir Akbache Ranska (jänis) & Topi Raitanen HKV keskeyttivät.

Pituus: 1) Ingar Kiplesund Norja 767, 2) Simo Lipsanen LUM 756, 3) Kalle Salminen JoKa 737, 4) Pyry Keränen KarkkPo 709, 5) Joska Tommola TuWe 709, 6) Karim Echahid LA 682, 7) Konsta Kauppinen OrimJy 675, 8) Eelis Snåre LA 663.

Keihäs: 1) Lassi Etelätalo JoKa 81,95, 2) Jami Kinnunen ÄänekU 78,60, 3) Gatis Cakšs Latvia 75,71, 4) Jarmo Marttila KälvTa 75,59, 5) Teo Takala IFRaseb 74,03, 6) Rolands Štrobinders Latvia 73,93, 7) Taneli Juutinen KuopRe 66,65.

Keihäs, luokka 34 (600 g): 1) Tuomas Manni LUU 25,13.

Keihäs, luokka 56 (600 g): 1) Eemeli Ruusunen TuUL 18,56.

Keihäs, luokka 57 (600 g): 1) Pasi Heikkilä TuUL 24,03.

Naiset,

100 m (-0,4 m/s): 1) Lotta Kemppinen HIFK 11,63, 2) Nea Mattila HIFK 11,92 (myös 11,74), 3) Merituuli Jääskeläinen LUM 11,95 (myös 11,82), 4) Anna Julin IFNykarl 12,08 (myös 11,96), 5) Sanni Mahonen JKU 12,14 (myös 12,09), 6) Kerttu Latvala KUYU 12,23, 7) Meeri Riiali ImatrU 12,45 (myös 12,36), 8) Nelli Anttonen ImatrU 12,50.

100 m, esikilpailu (2,0 m/s): 1) Lotta Kemppinen HIFK 11,60, 2) Nea Mattila HIFK 11,74, 3) Merituuli Jääskeläinen LUM 11,82, 4) Anna Julin IFNyknarl 11,96, 5) Sanni Mahonen JKU 12,09, 6) Kerttu Latvala KUYU 12,23, 7) Meeri Riiali ImatrU 12,36, 8) Nelli Anttonen ImatrU 12,55.

100 m kelaus, luokka 54 (0,0 m/s): 1) Sini Paukkeri PudasjU 18,66.

200 m kelaus, luokka 54 (1,0 m/s): 1) Sini Paukkeri PudasjU 36,07.

800 m: 1) Sara Kuivisto BorgåAk 2.01,38, 2) Noélie Yarigo Benin 2.02,77, 3) Katie Kirk Irlanti 2.02,96, 4) Viola Westling TuUL 2.03,81, 5) Olga Rodioshkina vailla kansallista edustusoikeutta 2.03,89, 6) Svetlana Uloga vailla kansallista edustusoikeutta 2.04,63, 7) Heini Ikonen JKU 2.08,35, 8) Helmi Vuorimaa LA 2.08,79, 9) Kaisa Honkaharju KälvTa 2.08,92, 10) Kiia Keinonen TP 2.09,20, 11) Veera Perälä LA 2.09,75, Sarah Calvert Britannia keskeytti (jänis).

B-erä: 1) Reetta Joronen SavRi 2.10,48, 2) Erika Utriainen VeitsilKV 2.10,58, 3) Lotta-Maria Maine TuUL 2.11,40, 4) Emilia Jousimaa LA 2.11,59, 5) Roosa Lahtinen YlöjU 2.14,83, 6) Rauha Buchwald HKV 2.16,41, 7) Nora Kytäjä LempKi 2.17,44, Sini Rajaniemi LA keskeytti (jänis).

C-erä: 1) Veera Mattila VammSV 2.12,07, 2) Katja Blunden HKV 2.15,30, 3) Elina Mettälä HKV 2.15,65, 4) Anni Korhonen LA 2.20,53, 5) Lotta Mäkinen JKU 2.20,92.

3000 m: 1) Svetlana Aplatshkina vailla kansallista edustusoikeutta 8.56,58, 2) Sarah Healy Irlanti 8.57,04, 3) Izzy Fry Britannia 9.03,96, 4) Camilla Richardsson EsboIF 9.05,89 (kkk), 5) Nina Chydenius GamlakarlIF 9.15,37, 6) Emma Katajalaakso LA 9.31,18, 7) Nerea Abrego HeJu (Espanja) 9.43,23, 8) Nelli Nordlund EurajVe 9.44,14, 9) Sara-Elise Ruokonen JKU 9.44,80 (kuurojen SE), 10) Mona Jäppinen HKV 9.48,64, 11) Anne-Marika Partanen KuopRe 9.53,43, 12) Anne Rajaniemi LA 9.54,31, 13) Suvi Miettinen HKV 9.54,79, 14) Nelli Viskari LUM 9.56,13, 15) Edith Eikkinen KU-58 9.57,40, 16) Aino Niemi TuUL 9.59,25, 17) Sofie Lövdahl VasaIS 10.05,75, 18) Salla Laukkanen LA 10.10,69, 19) Inka Peltola LA 10.14,59, 20) Johanna Sällinen TuUL 10.32,01, Moona Korkealaakso LUM & Sarah Calvert Britannia (jänis) keskeyttivät.

100 m aj (1,3 m/s): 1) Reetta Hurske TP 13,01, 2) Anni Siirtola HKV 13,28, 3) Saara Keskitalo EspTa 13,30, 4) Diana Suumann Viro 13,46, 5) Grit Šadeiko Viro 13,50 (ae. 13,28), 6) Thea Haahr Tanska 13,51, 7-8) Nora-Julia Isoluoma JKU & Janika Pulkkinen SavRi 14,18.

  1. alkuerä (1,0): 1) Reetta Hurske TP 13,15, 2) Grit Šadeiko Viro 13,28, 3) Saara Keskitalo EspTa 13,36, 4) Nora-Julia Isoluoma JKU 14,26, 5) Niina Karttunen SavRi 14,60.
  2. alkuerä (1,4): 1) Anni Siirtola HKV 13,33, 2) Thea Haahr Tanska 13,51, 3) Diana Suumann Viro 13,66, 4) Janika Pulkkinen SavRi 14,53, 5) Hertta Heikkinen JoKa 14,61, 6) Reetta Hämäläinen LA 14,70.

Korkeus: 1) Heta Tuuri LA 185, 2) Tatyana Jermatshenkova vailla kansallista edustusoikeutta 182, 3) Sini Lällä JKU 179, 4) Miia Lindholm HIFK 172, 5) Viivi Voutilainen TuUL 172.

Seiväs: 1) Wilma Murto SalVil 463 (kkk & Suomen kaikkien aikojen paras ulkoratatulos & Suomen kaikkien aikojen 2. paras tulos), 2) Elina Lampela OP 445, 3) Saga Andersson EsboIF 425, 4) Maria Kytölä NurmijYU 405, 5) Silja Andersson EsboIF 390, Laura Ollikainen VarkKV ilman tulosta (360).

Pituus: 1) Tähti Alver Viro 633, 2) Malin Otterling Marmbrandt Ruotsi 632, 3) Taika Koilahti TuWe 611, 4) Sini Sanaslahti KaipVi 597, 5) Roosa Mähönen JKU 594, 6) Anne-Mari Lehtiö KU-58 594, 7) Kira Kytölä EsboIF 586, 8) Paula Vihtalahti NoormNo 579, 9) Katja Kangas PohjanKo 548.

Keihäs: 1) Sanne Erkkola TuUL 54,91, 2) Jatta-Mari Jääskeläinen TuUL 54,00, 3) Saara Lipsanen LUM 53,42, 4) Julia Valtanen RaumU 50,99, 5) Siiri Elomaa TP 50,28, 6) Laura Pesola ReisjPi 48,08, 7) Minna Hollanti GamlakarlIF 46,93, 8) Minka Nurro VantSa 45,82, 9) Sofia Pölkky SeinäjSU 45,33, 10) Jutta Heikkinen JoKa 41,26.