Rinne pinkoi ennätyksensä ja taisteli finaalipaikasta

Joonas Rinne ei ujostellut 800 metrin välierissä Istanbulin EM-hallissa. Rohkea juoksu toi ennätyksen 1.47,96, jolla Rinne vajaa puoli sekuntia finaalipaikasta. Viimeisen aikavertailupaikan vei Rinteen edellä erän viidentenä maaliin tullut britti Guy Learmont ajalla 1.47,50. Rinne oli erässään kuudes.

– Ajatuksena oli aloittaa terävästi, että pääsisin lähelle kärkeä eikä tarvitsisi yrittää tulla sitten taka-alalta. Ja se onnistui, avauskierroksella neljäntenä ollut Rinne sanoi.

– Se mikä ei onnistunut niin hyvin oli, että toinen 200-metrinen oli pakko vähän rentouttaa. Piti valita puolustanko hyvää paikkaa vai rentoutan, ja se oli pakko tehdä, muuten olisi tummunut viimeisellä 200 metrillä aika pahasti.

Rinne juoksi ensimmäisen 400 metriä aikaan 53,92 ja taisteli sitten juoksun toisella puolikkaalla viidennestä sijasta, joka karkasi häneltä vasta viimeisellä 200 metrillä.

Hallikauteen löytyi toimiva sapluuna

Juoksussa Rinne teki roiman ennätysparannuksen. Aiempi oli 1.48,32. Nyt juostulla ennätyksellään Rinne pitää paikkansa Suomen kaikkien aikojen hallitilaston nelosena.

– Ennätykseen olen tyytyväinen, mutta olisin toivonut, että olisin tuossa juoksussa pystynyt taistelemaan paremmista sijoista, Rinne sanoi.

– Hallikausi jätti hyvän tunteen. Hallikisat ovat rankingpisteiden kannalta tärkeitä esimerkiksi Pariisin olympialaisia ajatellen. Hallikauden tavoite oli löytää sellainen hyvä sapluuna, jolla hallikausi juostaan ja sellainen löytyi.

Välierin nopein oli Espanjan Adrian Ben 1.46,82. Myös Ruotsin Andreas Kramer pääsi finaaliin.