Riikka Pakarinen hakee jatkoa Suomen Urheiluliiton puheenjohtajana

Riikka Pakarinen tavoittelee jatkoa Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana. Pakarinen kertoi päätöksestään lauantaina medialle lähettämässään tiedotteessa. Pakarinen on toiminut SUL:n vt. puheenjohtajana syksystä 2022 alkaen. SUL:n puheenjohtajan valitsee 15.4. kokoontuva liittovaltuusto.

Ennen SUL:n vt. puheenjohtajan tehtävää Pakarinen on toiminut SUL:n varapuheenjohtajana vuodesta 2019 ja hallituksen jäsenenä vuodesta 2018.

Tiedotteessaan Pakarinen korostaa huippu-urheilun yhteiskunnallista merkitystä ja haluaan turvata urheilijoiden ammattilaisena toimimisen edellytyksiä.

– Tasapainossa oleva talous on edellytys pitkän tähtäimen menestykselliselle toiminnalle. Toimintaedellytysten turvaamiseksi tarvitaan yksityinen sektori mukaan ja valtion budjettiin kaksi selkeää painopistettä: seurat ja nousevat huiput. Kaikki lähtee seuroista, Pakarinen toteaa tiedotteessaan.

– Huippu-urheilun lisäksi tulen panostamaan seuroihin. Jos tulen valituksi puheenjohtajaksi aloitan hommat kiertämällä jokaisen piirin. Käyn keskustelun niiden ihmisten kanssa, jotka tekevät tätä työtä ruohonjuuritasolla ja mahdollistavat tulevat reeta, topit, kristiinat, lassit  ja wilmat.

Pakarisella on johtajakokemusta elinkeinoelämästä ja laajat verkostot politiikassa. Pakarinen näkee, että urheilujärjestöjen on sekä osallistuttava yhteiskunnalliseen keskusteluun oman toimintansa näkökulmasta että myös toimittava itse vastuullisesti.

– Puheenjohtajana olen ottanut ja tulen ottamaan vahvasti kantaa. Näen, että urheilutoiminta ei voi olla irrallinen saareke muusta yhteiskunnasta, Pakarinen sanoo.

Vahva urheilutausta

Pakarinen korostaa yleisurheilun roolia lasten ja nuorten liikkumisen mahdollistajana ja kohtuuhintaisena harrastuksena. Ruohonjuuritason seuratoiminta on keskeistä. Varkaudesta kotoisin olevalla Pakarisella on itsellään vahva urheilutausta. Hän on osallistunut viimeisen kerran Kalevan kisoihin vuonna 2007.

– Olen saanut hirveästi yleisurheilusta ja se on monessa asiassa henkireikä. Vanhempani tekivät talkoita ja oma lapsuusajan valmentaja ei saanut työstään rahallista korvausta, vaikka kiersimme viikonloppuisin kisoja. Minulle olisi kunnia-asia antaa lajille jotain takaisin.

– Yleisurheilu voi olla suunnannäyttäjä lasten ja nuorten liikkumisen mahdollistajana ja yhteisöllisyyden rakentajana. Yleisurheilu on matalan kynnyksen edullinen ja tasa-arvoinen laji. Urheilukenttiä on kaikkialla Suomessa.

”Tarvitsemme laajaa keskustelua yleisurheilun ympärillä”

Pakarinen toivon, että puheenjohtajakisaan löytyy vahvan joukon ehdokkaita.

– Tarvitsemme laajaa keskustelua yleisurheilun ympärillä, Pakarinen näkee.

Riikka Pakarinen on koulutukseltaan kauppatieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri, Start Up-yhteisön toimitusjohtaja, Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja ja Suomen Keskustan varapuheenjohtaja. Hänellä on vahva johtajakokemus mm. Panimo-ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana, Metsäteollisuus ry:n johtoryhmän jäsenenä sekä Euroopan parlamentin jäsenenä. Tekeillä on väitöskirja EU:n puolustuspolitiikasta.

Lisätiedot:
Riikka Pakarinen, puh. 040 5800 833
Twitter @RiikkaPakarinen // FaceBook riikkaepakarinen // Instagram pakarinenriikka 

Yleisurheilu.fi -sivusto julkaisee SUL:n puheenjohtajaehdokkaiksi lähteviltä yhden ehdokkaan oman tiedotteen.