Richardssonin mainio sadesään juoksu säväytti

Richardssonin mainio sadesään juoksu säväytti

Camilla Richardsson mainio alkueräjuoksu naisten 3000 metrin esteissä Tallinnan 22-vuotiaiden EM-kisoissa vihjaisi, että vaasalainen taistelee lauantain finaalissa hyvistä sijoituksista.

Ravakan sateen säestyksellä juostussa toisessa erässä Richardsson oli viides kauden kotimaisella kärkiajalla 9.59,76 ja meni suoraan loppukilpailuun.

– Kuin olisi juossut vesiesteiden läpi koko kilpailun ajan, Richardsson huokaili.

Vaasalainen taittoi matkaa kärkijoukon takana ja aloitti sitten puolitoista kierrosta ennen maalia kirin, jolla nousi vaivatta viidenneksi.

Erän voitti venäläinen Jekaterina Ivonina ajalla 9.58,13.

– Se oli minulta fiksu juoksu. Ajattelin, että juoksen kärkiporukan takana, mutta en liian kaukana, että pystyn sitten nousemaan noin 500 metriä ennen maalia, Richardsson sanoi.

Vaasalaisen toiveissa on napata finaalista hyvä sijoitus ja rikkoa MM-kisojen tulosraja 9.44,00.

– Rajan juokseminen tuntuu enemmän realistiselta nyt kun tuli alle 10 minuutin aika, ja se tuntui helpolta, Richardsson totesi.

Minttu Hukka oli pettynyt jäätyään omassa 3000 metrin esteiden alkuerässään kymmenenneksi ajalla 10.26,39.

– Olisi pitänyt päästä lähemmäksi 10 minuutin aikaa. Siinä vauhdissa olinkin alussa, mutta lopussa en vaan jaksanut ja sitten juoksin vielä päin toiseksi viimeistä kuivaestettä, juoksija kertaili.

Hukka totesi miettivänsä jatkokauden ohjelmaa, kun kilpailussa ei pääse sille tasolle mille kunto harjoitusten perusteella edellyttäisi.

– Tuntuu turhauttavalta. Pitää miettiä jätänkö kauden tähän ja alanko harjoitella syksyn maastojuoksukauteen, Yhdysvalloissa opiskeleva juoksija totesi.

Seitsenottelijat ennätysvauhdissa

Seitsenottelijat Miia Sillman, Jutta ja Hertta Heikkinen ovat kilpailun avauspäivän jälkeen tukevasti omassa ennätysvauhdissa ja sijoilla seitsemän, kahdeksan ja kymmenen.

– Sillmanilla on avauspäivän jälkeen koossa 3336 pistettä, Jutta Heikkisellä 3324 ja Hertta Heikkisella 3254 pistettä.

Sillman juoksi 100 metrin aidat 14,60, oli korkeushypyssä toinen ylitettyään 176, työnsi kuulaa 12,49 ja pinkoi 200 metriä 25,75.

– Aidoissa juoksu oli huono, mutta aika ei. Vähän lopussa kadotin rytmin. Korkeushyppy oli ok, vaikka vauhdinjuoksun kanssa oli ongelmia. Kuulassa sain malttia mukaan työntöön vasta kolmannella, Sillman summasi.

– 200 metriä oli sellainen hampaat irvessä runttaus.

Jutta Heikkisen sarja oli 14,45 (100 m:n aj), 173 (korkeus) 11,83 (kuula) ja 25,22 (200m).

– Aidat tuntui ja meni hyvin. Ennätys parani viisi sadasosaa ja vastatuuleen. Korkeudessa tuli ennätys, ja 176 oli lähellä. Kuulassa jäin kauden parhaasta, ja 200 metrin aika oli ennätys sallitussa tuulessa, Heikkinen summasi.

Hertta Heikkinen oli hänkin tyytyväinen tulossarjaansa 14,38-167-11,95 ja 25,37.

– Aidat meni ennätyksen pintaan,  ja korkeus, jota jännitin etukäteen, oli kahdeksan senttiä parempi kuin ennätyssarjassa. Kuulassa tuli ennätys ja samoin 200 metrillä sallitussa tuulessa, Heikkinen sanoi.

Torstain finaaleissa Turkkia edustava alkujaan kenialainen Ali Kaya pudotti 10 000 metrin 22-vuotiaiden EM-kisaennätysen lukemiin 27.53,38. Viime talvena EM-halleissa 3000 metriä voittaneen juoksijan voitto oli musertavan ylivoimainen. Toiseksi sijoittui venäläinen Mihail Strelkov ajalla 28.53,94. Naisten kuulan voitti Valko-Venäjän Viktoria Kolb, joka työnsi 17,47.

Karsinnoissa sadetta ja tekniikkamurheita

Tallinnan 22-vuotiaiden EM-kisojen korkeushypyn karsinnassa Samuli Eriksson ylitti 210 ensimmäisellään, mutta 215 jäi ylittymättä. Hiljattain ennätyksekseen 217 ponkaissut hyppääjä harmitteli, ettei saanut kuntonsa mukaista tulosta irti.

– En saanut 215.stä edes kunnon hyppyä, kun ei tullut ponnistusta, Eriksson harmitteli juoksun lopun tekniikkavirhettä.

Karsinnan voitti kreikkalainen Dimitri Kroyter, joka ylitti 218, kuten yhteensä 11 hyppääjää koko karsinnassa.

Raju sadekuuro keskeytti miesten seiväshypyn karsintakilpailun parinkymmenen minuutin ajaksi. Sen jälkeen hyppäämisen jatkaminen ei ollut helppoa. Aleksi Saarelainen ehti ylittää aloituskorkeutensa 480 ennen sateen alkua. Kun kilpailu jatkui, viisi metriä ei enää ylittynyt, vaikka hypyt nousivat korkealla.

– Kunnossa ei ole mitään vikaa. Hyppy ei vaan toimi vielä täydellä vauhdilla, Saarelainen totesi.

Finaaliin karsinnasta mentiin viiden metrin ylityksellä. Karsinnan voitti Hollannin Menno Vloon, joka taivutti 520.

Miesten kiekonheiton karsinnassa Sami Aartolahti heitti 49,91, joka ei riittänyt finaaliin. Sinne vaadittiin 54,91.

– Tekeminen tuntui ihan ok:lta. Varmaan oli tekniikassa jotakin vikaa, kun tulos oli tuollainen. Jännitti ennen kilpailua, muttei kilpailun aikana, Aartolahti kertasi.

Naisten keihäänheiton karsintakilpailussa Saara Lipsanen oli 16:s heitettyään 47,15. Jannette Lepistö ei saanut heittoaan kuosiin kovan vesisateen sävyttämässä karsintaryhmässä, ja tulokseksi jäi 42,54, ja sijoitus oli 23:s.

– Meni yliyrittämisen puolelle. Sade ei yleensä haittaa minua, mutta nyt ehkä jännitin liikaa, Lepistö totesi.

Jatkoon karsinnasta vei tulos 49,37.

LIVE-Tulospalvelu:


miia_sillman20150709_0076.jpg

Seitsenottelija Miia Sillman on avauspäivän jälkeen ottelussa seitsemäs pistein 3336 ja omassa ennätysvauhdissa.