Richardssonin kausi alkaa Växjöstä, Mäkelä ja Murto maajoukkueen tähdet

Richardssonin kausi alkaa Växjöstä

Mikä on seiväshypyn junioreiden ME-naisen Wilma Murron kunto, rikkooko Kristiina Mäkelä kolmiloikan halli-SE:n, entä mihin pystyvät juoksijat? Lauantaina Växjössä Ruotsissa kilpailtavassa Pohjoismaisessa hallimaaottelussa riittää suomalaisittain mitä odottaa.

Yksi mielenkiinnon kohteista on viime kesänä loistojuoksuja tehneen Camilla Richardsson kauden avaus. Richardsson jätti jalkavaivan takia viime viikon Botnia Gamesin väliin, mutta nyt kaikki on kunnossa.

– En oikein tiedä, mikä siinä oli. Vasemman jalan akillesjänteen tuntumassa oli kengät jalassa kipua. En juossut neljään päivään, vaan tein korvaavaa harjoittelua, kuten poljin kuntopyörää ja nyt jalka kunnossa, Richardsson kertoo.

– Minä en ole tottunut polkemaan pyörää, joten se tuntui jaloissa. Tiistainen harjoitus oli vielä surkea. Torstain treeni oli jo ihan ok. Toivottavasti lauantaina juoksu kulkee jo hyvin.

Richardsson on viime vuosina tavannut juosta 3000 metrin halliennätyksen heti talvikauden alussa Botniahallin pitkällä radalla. Växjön kisassa lienee lauantaina tarjolla mahdollisuus hyvään vauhtiin, kun vastassa on muiden muassa Ruotsi-ottelusta tuttu Charlotta Fougberg.

– Olen kuullut, että hän on hyvässä kunnossa. Olin itsekin tosi hyvässä kunnossa talven Portugalin leirin jälkeen. Nyt täytyy katsoa miten juoksu kulkee, Richardsson sanoo.

Ruotsi miesten ja naisten suosikki

Naisten maajoukkue kärsi muutaman kestävyysjuoksijan kuten Karin Storbackan ja Sari Kuiviston sairastumisesta, mutta on tilastojen perusteella taistelemassa toisesta sijasta. Ruotsi on miesten ja naisten kisojen suosikki. Miesten kisassa asetelmat Ruotsin jälkeen ovat varsin tasaiset.

Pohjoismaisissa maaotteluissa lähtökohtana on aina tavoitella voittoa. Tässä maaottelussa on kuitenkin ripaus enemmän yhden päivän kansainvälisen kilpailun tunnelmaa, eikä ihan niin tiukkaa maaotteluasetelmaa kuin Ruotsi-ottelussa, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Växjössä kohtaavat Ruotsi, Suomi, Norja sekä Islannin ja Tanskan yhdistetty joukkue. Kilpailuareena on varsinkin juoksijoiden mieleen, sillä radan kaarteet ovat halliradaksi erinomaisen hyviä juosta ja tunnelmaakin riittää. Kisajärjestäjien mukaan halli on loppuunmyyty.

Mitkä ovat Kemppaisen tärpit?

Millaisia tärppejä valmennusjohtaja Kemppainen lauantain kisasta nostaa.

– Tuossa jo mainittujen Murron, Mäkelän ja Richarssonin ohella on mielenkiintoista nähdä esimerkiksi kuinka hyvin talven kilpailut aloittaneiden Samuli Samuelssonin (200 metriä), Katri Mustolan (400 metriä), Simo Lipsasen (kolmiloikka), Timo Kööpikän  (kuula)  ja Anna Hämäläisen (200 metriä) kausi jatkuu, Kemppainen sanoo.

– Naisten kolmiloikassa Mäkelällä ja Sanna Nygårdilla on saumat kaksoisvoittoon. Myös Jonna Berghem (200 metriä) mainiossa kunnossa ja miesten seiväskisasta voi tulla erittäin tasainen, joten siinäkin on kaikki mahdollista.

Starttilistat

Videostreemi