Richardsson valmis MM-rajan kaatoon Joensuussa

Vaasa ehdolla maajoukkueiden EM-kisojen ykkösliigan isännäksi 2017
Kestävyysjuoksija Camilla Richardssonin askel on ollut kevyt viime päivien harjoituksissa. Vaasalaisen mukaan Tallinnan 22-vuotiaiden EM-kilpailujen ennätysjuoksut eivät enää paina jaloissa.

– Harjoituksissa on ollut tosi hyvä tunne. Ne kisat toivat kivasti lisää ”boostia”, Richardsson sanoo.

Pientä ekstrasykettä Richardsson tarvitseekin käydessään torstaina Joensuussa Loiste Eliittikisojen 3000 metrin estejuoksussa Pekingin MM-rajan 9.44,00 kimppuun.

– Tallinnassa jäin rajasta hieman reilut kaksi sekuntia. Nyt harjoituksissa on kulkenut hyvin. Kyse on vain siitä, että uskallan lähteä Joensuussa riittävän kovaan alkuvauhtiin, Richardsson sanoo.

Tallinnassa Richardsson oli estematkalla neljäs ennätyksellään 9.46,34. Samoissa kisoissa hän viiletti myös 5000 metrillä yhdeksänneksi niin ikään ennätyksellään 15.57,95.

– Palautuminen kisoista meni tosin hyvin. Olen tehnyt sen jälkeen jo pari kovempaa treeniä, huippukunto on säilynyt, juoksija sanoo.

Joensuussa haetaan MM-rajan alittavaa aikaa tasaisella vauhdinjaolla. Juoksun jäniksenä eli vauhdittajanaletkaa vetää ukrainalainen Maria Shatalova.

Richardssonin kanssa hyvää aikaa tavoittelee kansainvälinen kilpailijajoukko, jonka ennätykseltään kovin juoksija on amerikkalainen Jamie Cheever. Hänen ennätyksensä on 9.29,13 ja kuluvan kesän paras aika on reilu viikko sitten juostu 9:40,99.

Kuluvan kauden tilastojen perusteella juoksun kärkinimi on australialainen Victoria Mitchell. Hän juoksi matkan kevättalvella ajassa 9.39,78 ja on parhaimmillaan pinkonut sen aikaan 9.30,84.

 

Neziri, Ruuskanen, Wirkkala ja tshekit tähtinä

Lapinlahdella 100 metrin aitajuoksun kauden kotimaisen kärkituloksen 13,20 juossut Nooralotta Neziri hamuaa Joensuussa lähemmäksi 13 sekunnin rajaa. Hänen kirittäjinään ovat ainakin Venäjän Nina Morozova (12,82 tällä kaudella) ja Yhdysvaltain Sirena Alise (13,16).

Miesten keihäänheitossa tshekit Vítězslav Veselý ja Jakub Vadlejch haastavat kilpakentille pieneltä tauolta palaavan Antti Ruuskasen sekä Teemu Wirkkalan, joka hakee jatkoa Lapinlahden kisan ykköspaikalle. Lapinlahden voitto nosti Wirkkalan kärkeen Eliittikisasarjan yhteispisteissä.

Mukana on myös Pekingin MM-rajaa jahtaava Latvian Zigismunds Sirmais, joka toissakesänä Tampereella voitti 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.

Kuulantyöntäjä Arttu Kankaan tekniikka rullaa taas, joten kauden kotimainen kärkitulos 19,79 saattaa hyvinkin mennä uusiksi. Tänä kesänä 793 ponkaissut Henri Väyrynen on hyvässä kunnossa ja hakee pitkää hyppyä.

JOENSUU 23.7.2015 Loiste Eliittikisat 3/5


teemu_wirkkala.jpg

,

Wirkkala kiinni 10 000 euron potissa

Yleisurheilun Loiste Eliittikisojen pistekilpailun 10 000 euron pääpotissa on kahden kilpailun jälkeen vahvimmin kiinni Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala. Hän johtaa pistekilpailua 36 pisteen potilla.

Toisen pistetaistossa on Orimattilan Jymyn kolmiloikkaaja Kristiina Mäkela 32 pisteellä.

Kankaanpään Seudun Leiskun kuulantyöntäjä Arttu Kangas on kolmas (28 pistettä) ja Vilppulan Veikkojen korkeushyppääjä Laura Rautanen neljäs (24).

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat myös korkeushyppääjä Sini Lällä Oriveden Ponnistuksesta (24), HIFK:n aituri Matilda Bogdanoff 23, Mikkelin Kilpa-Veikkojen aituri Viivi Avikainen Mikkelin Kilpa-Veikot (21), Laitilan Jyskeen aitajuoksija Joni Vainio-Kaila (21), Tampereen Pyrinnön aituri Reetta Hurske (21) ja Turun Toverien pikajuoksija Milja Thureson (21).

Viiden kilpailun sarjan kolme parasta urheilijaa palkitaan kauden päätteeksi 10 000, 3000 ja 2000 euron rahapalkinnoilla.