Richardsson vailla vastusta, sıkotauti sotki Mäen harjoittelua

Richardsson vailla vastusta

Vasa IS:n Camilla Richardssonin kiristi vaivatta karkuun haastajiltaan naisten 6 kilometrin kilpailussa. Lahden Ahkeran Kristiina Mäki oli toinen 36 sekunnin erolla. Forssan Samala Janica Rauma oli kolmas 49 sekunnin erolla.

Kärkikolmikko oli täsmälleen sama kuin vuosi sitten Vierumäellä.

– Alku oli rentoa ja kovaa juoksua, ja kun ei ollut ongelmia, ajattelin mennä vähän reippaammin ja katsoa, tuleeko Kristiina mukana. Hän jäi vähän ja kiristin lisää, kun en halunnut jättää ratkaisua kiriin, koska Kristiina on minua nopeampi, Richardsson kertaili.

Hiljattain Yhdysvalloissa 10 000 metrin ennätyksensä 32.39,01 juossut vaasalainen on mainiossa kunnossa. Siitä kielivät kilpailuvauhdin ohella harjoitukset.

– Juoksin torstaina 3 x 2 kilometrin treenin ja yllätyin, kuinka se hyvin se kulki. Kaksitonniset ja tonnin juoksut menevät nyt paljon reippaammin kuin ennen, Richardsson sanoi.

Richardsson avaa ratakautensa toukokuun lopussa Helsingissä ja juoksee ensi kertaa päämatkansa 3000 metrin esteet Espoossa 13. kesäkuuta.

 


richardsson_camilla_sm-maastot_2.jpg

Camilla Richarsson ja Kristiina Mäki pitävät vauhtia. Kannoilla Johanna Peiponen.

,

Mäki toipui sikotaudista, Peiponen rasituvammoista

Tshekissä asuva Mäki sairasti talvella sikotaudin Kenian-harjoitusleirin jälkeen talvella. Se toi harjoitteluun viikkojen tauon.

–  Kun menin lääkäriin, sanottiin, että minulla on sydänlihastulehdus. Menin sitten kuvaukseen, jossa todettiin, ettei tulehdusta ole, mutta veriarvoissa oli ongelmia, Mäki kertoo.

– Sikotautiin ei ole muuta lääkettä, että maata kotona. Siinä meni kolme viikkoa juoksematta. Sitten kävin rasitus-EKG:ssä, kaikki oli kunnossa joten sain luvan juosta. Kesällä keskityn 1500 metrille ja vasta ensi kesänä 5000 metrille.

Rauma aikoo keskittyä estejuoksuun ja oli tyytyväinen taktiikkaansa.

– Maastojuoksussa pitää lähteä sellaista vauhtia, että jaksaa hyvin maaliin. Ylikovaa ei voi aloittaa niin kuin joskus ratajuoksussa. Oma taktiikka onnistui, Rauma sanoi.

Toissa vuoden maastomestari Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen oli kuudes reilun minuutin kärjelle jääneenä. Hänelle kilpailu oli ensimmäinen vuoteen,

– Juoksu ei tuntunut hyvältä, kun ei ole vuoteen kilpaillut. Se on hyvä, että pystyn taas harjoittelemaan normaalisti ja olen pystynyt helmikuun jälkeen, jalan rasitusvaivoista toipunut juoksija sanoi.

tuloksia