Richardsson tähyää ennätystä 5000 metriltä – Määttänen hakee välieräpaikkaa 800 metriltä

Camilla Richardsson juoksee torstain vastaisena yönä Suomen aikaa 5000 metrin alkuerissä. Kilpailu juostaan kahdessa erässä ja jatkoon etenee erien viisi parasta ja viisi aikojen perusteella.

Richardssonilta finaalipaikka vaatinee omaa ennätystä. Siihen hänellä on alkukesän hyvän kilpailukauden ja sen jatkoksı juostun, onnistuneen Sankt Moritzin vuoristoleirin perusteella mahdollisuudet.

– Pitää tehdä oma juoksu ja katsoa, mihin se riittää, Richardsson sanoi joukkueen mediatilaisuudessa.

MM-kisoissa 5000 metrillä finaalipaikan raja on ollut 15 minuutin pinnassa. Richardssonin ennätys on Oulun rankingkilpailussa kesäkuun lopulla juostu 15.30,08.

– Saa juosta rohkeasti, muttei tarvitse juosta tyhmästi. Mukaan vaan, jos vauhti on sopiva, mutta jos mennään erittäin kovaa, pitää tehdä oma juoksu, Richardsson arvioi vaihtoehtoja.

Pieni lisäkiihoke MM-kisojen alkuerässä Richardssonille on Münchenin EM-kisojen tulosraja 15,25

– Se oli lähellä jo Oulussa. Uskon, että voi mennä, jos on sopiva vauhdinjako, Richardsson sanoo.

Vauhtia Richardssonin erästä ei puutu. Mukana on neljä reilusti alle 15 minuutin tällä kaudella juossutta huippunimeä, kuten Eugenen MM-kisoissa jo 1500 metrillä hopeaa juossut Etiopian Gudaf Tsegay, Eritrean Rahel Daniel, joka oli Eugenessa 10 000 metrillä viides ja matkan tällä kaudella 14.25,84 juossut Etiopian Dawit Seyaum.

Määttänen: Koen, että minulla on mahdollisuuksia, millaisessa juoksussa tahansa

Eveliina Määttänen pääsee ensi kertaa urallaan radalle MM-areenalla varhain lauantaina Suomen aikaa 800 metrin alkuerissä. Tavoite on välieräpaikka, jonne vaadittaneen 2.01-2.02:n aika.

– Aika paljon riippuu erästä, onko se taktisempi vai vauhdikkaampi juoksu, mutta koen, että minulla on mahdollisuuksia, millaisessa juoksussa tahansa, Määttänen totesi joukkueen mediatilaisuudessa.

– Sillä lailla pitää olla varovainen, ettei lähde keulimaan alkuvauhtia äärettömän kovaksi. Mutta kovavauhtisempikin juoksu sopii minulle.

Määttänen on kohentanut kauden mittaan ennätystään viidesti. Nyt se on Timanttiliigan Tukholman kilpailussa juostu 2.01,14.

Alun perin Määttänen oli suunnitellut valmentajansa Jan Petracin kanssa näille sydänkesän hetkille muita kisoja, mutta alkukesän hyvien juoksujen ansiosta päätyikin suunnittelemaan, Määttäsen MM-kisavireen viimeistelyä, joka tuntuu onnistuneen.

– Uskon, että valmistautuminen on mennyt ihan hyvin. Kaikki tehty, että ollaan kilpailussa iskussa, Määttänen sanoo.

https://www.worldathletics.org/competitions/world-athletics-championships/oregon22/timetable