Richardsson puolustaa titteliään, SM-maastojen ilmoittautuminen päättymässä

Richardsson puolustaa titteliään

Maastojuoksun SM-kisojen ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina. Hallitsevista yleisen sarjan mestareista Perniön Melassuon maastoissa toukokuun alussa juoksevat Jarkko Järvenpää ja Camilla Richardsson, joka on löytänyt nopeasti toimivan konseptin uuden valmentajansa Jukka Keskisalon kanssa.

– Kaikki mennyt niin hyvin kuin mennä voi. Jukka ymmärsi nopeasti, miten minä toimin, Richardsson kuvailee syksyllä alkanutta yhteistyötä. 

Richardsson, 24, kohensi talvella halliennätyksiään 1500 ja 3000 metrillä. Hiljattain Los Angelesin kupeessa Torrancessa juostu 10 000 metrin ennätys 32.39,01 vahvisti, että kesälle on väkevät pohjat juosta ennätykset 3000 metrin esteissä sekä 1500 ja 5000 metrillä.

– Harjoittelussa ei ole niin paljon muutoksia viime kauteen. Määrää on tehty paljon ja harjoitteet ovat samat. Viikossa on viime vuoden tapaan kolme kovaa harjoitusta, mutta niiden tehossa on ollut aiempaa enemmän vaihtelua, Richardsson sanoo.

– Viime vuonna kovat harjoitukset olivat kaikki yhtä kovia. Nyt yksi niistä on todella kova, yksi eräänlainen sekatreeni, ja yksi helppo kova treeni.

Keskisalo: Kevyet kevyitä ja kovat kovia

Richardssonin mukaan oma tuntuma kesän korvalla on hyvä.

– Viime keväänä oli vähän sellainen olo, että olin väsynyt jo ennen kauden alkua. Nyt on tosi hyvä fiilis, Richardsson sanoo.

Vaasalaisjuoksija arvioi, että teho -ja kevyiden harjoitusten intensiteetin hienosäätö on tuonut tulosta. Erityisen tarkkaa vauhtien säätely on ollut korkeanpaikan leireillä, jossa palautuminen on hitaampaa kuin merenpinnan tasolla. Talvena aikana Richardsson on harjoitellut vuoristossa yhteensä 12 viikkoa.

– Jukan kanssa on pidetty huolta siitä, että palauttavien lenkkien vauhti on ollut tarpeeksi hidas. Viime vuonna juoksin ne ehkä liian kovaa, Richardsson sanoo.

Keskisalo näkee asian samoin.

– Ajatuksena on rytmittää viikkoa niin, että kun yhdestä harjoituksesta on selvitty, tehdään kaikki mahdollinen, että ollaan valmiina seuraavaan. En ajattele niin, että joka treenissä pitää olla paine päällä. Kevyet harjoitukset ovat kevyitä ja kovat kovia, Keskisalo sanoo.


richardsson_camilla_flagstaff.jpg

,

Mäki haastajana Perniössä, miesten mestari vaihtuu

Kesän ensimmäisen 3000 metrin estekisan Richardsson juoksee 13. kesäkuuta Espoossa. Kevään ensimmäinen kotimainen kilpailustartti on SM-maastoissa Salon Perniössä. Siellä Richardssonin haastajien joukossa on viime vuoden SM-mittelön naisten 6 kilometrin kakkonen, Tshekissä asuva Kristiina Mäki.

– Kristiinalla oli viime vuonna ongelmia. Luullakseni hän on nyt paremmassa kunnossa, mikä on hieno asia. Luvassa on kova kisa, Richardsson ennustaa.

– SM-maastot ovat hyvää treeniä ja hauska kisa. Minä viihdyn maastossa, jos ei ole paljon mäkiä ja nyt kierroksella on vain yksi pitkä mäki, joten se voisi olla minulle hyvä kisa.

Maantiejuoksun SM-kisojen tuore mestari Jarkko Järvenpää puolustaa miesten 12 kilometrin mestaruutta. Vuosi sitten hän osallistui myös 4 kilometrillä ja oli Topi Raitasen ja Samu Mikkosen jälkeen kolmas. Nyt juoksijan mukaan ajatuksissa on lähinnä 12 kilometriä.

Miesten 4 kilometrillä mestari vaihtuu, sillä Raitanen ei puolusta titteliään. Hän on samaan aikaan suunnistuksen EM-kisoissa Sveitsissä. 

SM-maastot juostaan 5.-6. toukokuuta Melassuon maastoissa kahden kilometrin kivituhkapohjaisella reitillä. Kilpailujen järjestelyistä vastaava seurayhtymä Salon Vilpas ja Perniön Urheilijat.

Lisätietoja ja aikataulut:  tästä linkistä