Richardsson palasi väkevästi jalkavamman tuomalta kilpailutauolta: Se oli helppo juoksu

Richardsson palasi väkevästi jalkavamman tuomalta kilpailutauolta: Se oli helppo juoksu

Vasa IS:n Camilla Richardsson palasi väkevästi kilparadoille pitkän tauon jälkeen. Hän voitti 10 000 metriä Mt. Sac Relays -kilpailussa Torrancessa Kaliforniassa kevään kotimaisella kärkiajalla 33.08,26. Hänen ennätyksensä on samassa kilpailussa vuosi sitten juostu 32.39,01.

– Se oli helppo juoksu. Tosi hyvin kulki, vaikka viimeinen kilometri oli aika rankka. Olen tosi iloinen. Edellisestä kilpailusta on niin kauan ja tämä vuosi on ollut rankka, Richardsson sanoi.

Richardssonille, 25, kilpailu oli ensimmäinen sitten viime kesän Kalevan kisojen estejuoksun finaalin. Häneltä todettiin heinäkuun lopulla nilkasta telaluun murtuma, joka päätti kilpailukauden. 

– Ihan sellaisen normaalin juoksuharjoittelun pariin pääsin vasta joulun jälkeen Dullstroomin leirillä Etelä-Afrikassa. Pystyin juoksemaan jo aiemmin, mutta sillä leirillä pääsin 130 kilometrin viikkoihin, Richardsson kertoo.

Torrancessa Mt. Sac Relaysin 10 000 metriä Richardsson juoksi kahdeksan viikon mittaisen vuoristoleirin päätteeksi. Hän leireili muiden suomalaisten kärkinimien kanssa Arizonan Flagstaffissa reilun 2000 metrin korkeudessa.

Torrancen kilpailussa Richardsson pysyi kärkitriossa reilut yhdeksän kilometriä ja karkasi sitten muilta noin 900 metriä ennen maalia.

– Siinä oli hyvä juosta, mentiin aika tasaista 79-81 sekunnin kierrosvauhtia. Siinä neljän kilometrin maissa tuntui, että nyt voisi lähteä, mutta kun oli niin pitkä aika edellisestä kilpailusta, ei oikein tiennyt mitä odottaa, ja siksi en lähtenyt Richardsson kertaili.

 


camilla_1.jpg

,

Vuoristoleiri jätti luottavaiseksi

Richardsson mukaan kauden avauskilpailu sujui juuri niin vaivattomasti kuin valmentaja Jukka Keskisalo oli harjoitusten perusteella ennustanut.

– Tavoite oli ehjä juoksu ilman aikatavoitteita. Jukka sanoi, että olen hyvässä kunnossa ja, että juoksun pitäisi tuntua helpolta koko matkan, Richardsson sanoi.

Kauden päätavoite vaasalaisella estejuoksijalla ovat syys-lokakuun taitteen MM-kilpailut Qatarin Dohassa. Kesän kisoja hän odottaa kauden avauskilpailun ja sitä edeltäneen harjoitusleirin perusteella luottavaisena.

– Flagstaffin leiri meni tosi hyvin. Juoksin kolme kovaa ja kevyempi viikko -periaatteella. Kovilla viikoilla juoksin 150 kilometriä. Tein lähes kaikki treenit yhdessä Janica Rauman kanssa, Richardsson sanoi.

Rauma jätti varuiksi väliin

Myös Rauma suunnitteli juoksevansa Torrancessa 10 000 metriä, mutta jätti kilpailun varuilta väliin, kun sääressä oli pieniä tuntemuksia.

– Ne tuntemukset ovat minulle ihan normaalia, eivätkä tarkoita mitään vakavaa. Olen vaan pyrkinyt kuuntelemaan niitä tarkasti ja pitämään vähän kevyempiä päiviä, jos tuntemuksia ilmaantuu. Nyt ne sattuivat tulemaan ennen kisaa, Rauma sanoi.

Richardsson ja Rauma ovat molemmat mukana Janakkalan SM-maastoissa 5. toukokuuta. Richardsson juoksee myös Helsinki City 5 -katujuoksun 18. toukokuuta.

Yleisurheilutuloksia/Kv.

Torrance, Kalifornia:

Mt. Sac Relays -kilpailu:

Naiset, 10 000 m: 1) Camilla Richardsson Suomi 33.08,26 (kkk), 2) Angie Nickerson USA 33.12,87. (Yhteensä 44 juoksijaa)

Kaikki tulokset

,


unknown-2.jpg