Richardsson janosi jo olympiarajaa, Mäkelä: Ihan kauhea päivä

Richardsson janosi jo olympiarajaa

Camilla Richardsson oli viides Espanjan Huelvassa käydyssä 3000 metrin estejuoksukilpailussa kauden kotimaisella kärkiajalla 9.51,54.

Tulos rikkoo myös Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan 9.55,00, mutta juoksijan toiveissa olisi ollut juosta ainakin lähemmäksi tai rikkoa olympiakisojen tulosraja 9.45.

– Odotin parempaa, kun täällä piti olla hyvä porukka missä juosta, mutta jäinkin sitten juoksemaan yksin noin kahden kilometrin ajaksi. Kun oli vielä aika kova tuuli, siitä porukasta olisi ollut apua, Richardsson sanoi.

– Olen tosi hyvässä kunnossa, joten olympiarajan ei pitäisi olla ongelma. Sanotaan niin, että jos tämä oli minun perustaso tai huonon päivän taso, olen tyytyväinen.

Richardsson juoksee esteet seuraavan kerran puolentoista viikon päästä Luzernissa. Huelvan estekilpailun voitti Kenian Agnes Chesang täysin ylivoimaisesti ajalla 9.28,03.

Mäkelä: Kuiva rata mureni alta

Kristiina Mäkelä oli Huelvan kolmiloikkakilpailussa kolmas. Orimattilan Jymyn hyppääjä ponnisti 13,64. Mäkelän kaikki kuusi hyppyä mahtuivat haarukkaan 13,33-13,64. Hänen ulkoratakauden parhaansa on aiemmin keväällä Formiassa hypätty 13,91.

– Ihan kauhea päivä. Oli koko päivän alavireinen fiilis. Sitten kun tulin kentälle, radan Mondo-pinta oli niin kuiva, että se tuntui murenevan piikkarin alla. Tuntui kuin olisi hiekalla hypännyt, Mäkelä totesi.

Mäkelän mukaan juoksu kulkee nyt niin hyvin, että hän ei tahtonut ehtiä saada loikista tehoja irti.

– Harjoituksissa loikat kulkevat hyvin. Nyt pitää vain saada ne kulkemaan kilpailussa pitkällä vauhdilla, Mäkelä totesi

Mäkelän paras hyppy Huelvassa syntyi viimeisellä kierroksella ja metrin verran sekunnissa puhkuneeseen myötätuuleen.

Kilpailun voitti Puolan Anna Jagaciak tuloksella 13,80. Vuoden 2013 MM-finalisti on kesän mittaan ponkaissut ennätyksekseen 14,09. Portugalin Susana Costa oli toinen tuloksella 13,70.

Lahden Ahkeran Ossi Kekki juoksi 1500 metrillä kevään parhaansa 3.51,60. Se riitti 15. sijaan. Kisan voitti Espanjan Antonio Abadia ajalla 3.37,24.

Suomen ja Tshekin kaksoiskansalainen Kristiina Mäki juoksi naisten 5000 metrillä neljänneksi ajalla 15.53,19. Suomessa kilpaillessaan Mäki edustaa Lahden Ahkeraa.

Tulos on hänen kauden parhaansa, mutta jää olympia – ja EM-kisojen tulosrajoista (15.24.00/15.40.00). Kilpailun voitti Etiopian Alemitu Hawi ajalla 15.10,13.

Miesten keihäänheiton voitti Australian Hamish Peacock, joka kiskaisi 83,17. Se syntyi kuudennella heitolla ja oli kilpailun ainoa 80 metrin puhkaisu.

Tuloksia