Richardsson iloitsi kiihtyvästä kisastaan, Vattulainen säästeli hieman

Richardssonilla telaluun murtuma

Vasa IS:n Camilla Richardsson etenee aikataulussa Berliinin EM-kisoihin. Osana valmistautumistaan hän juoksi esteiden mestariksi ajalla 9.51,46.

– Sain kiihtyvän kisan, se vie aina hyvin eteenpäin. Sellainen oli nyt hyvä, koska viimeiset kaksi kisaa ovat olleet vähän hyytyviä estejuoksuja, Richardsson sanoi iloisena ja tyytyväisenä päivän antiin.

Hän piteli nilkassaan jääpussia, mutta mistään vakavammasta ei ollut kyse.

– Astuin vähän väärin, kun tulin alas toiseksi viimeiseltä vesiesteeltä. Ei siinä mitään pahaa ole, pystyin juoksemaan maaliin asti eikä sattunut yhtään. Varmuuden vuoksi jäätä vain.

Richardssonin leiri St. Moritzissa onnistui nappiin, ja hän oli luottavainen jo ennen kilpailua.

– Olen juuri siellä missä pitääkin tällä hetkellä olla, hän kuvasi matkaansa kohti EM-kisoja.

Ennen EM-kisoja hän juoksee vielä Lapinlahdella 3000 metriä. IK Falkenin Sandra Erikssonilla ei ollut paras päivänsä, mutta hänen ensimmäinen estekilpailu pariin vuoteen toi kuitenkin hopeaa ajalla 10.21,50. Forssan Salaman 18-vuotias Astrid Snäll vei pronssin, joka on hänelle ensimmäinen aikuisten SM-mitali.

Vattulainen soolojuoksulla 5000 metrin mestariksi

Joensuun Katajan Arttu Vattulaiselle Kalevan kisojen 5000 metrillä oli tärkeä rooli matkalla kohti EM-kisojen 10 000 metriä. Vattulaisen ensimmäinen 5000 metrin mestaruus tuli ajalla 14.02,95. Vattulainen palasi pari päivää sitten leiriltä Sveitsin St. Moritzista, jossa lämpötilat olivat Suomea viileämmät.

– Kun yksin juoksee, joutuu tekemään kaksin verroin töitä. Siihen nähden meni tosi hyvin. En ihan maksimia vetänyt, kun keskiviikkona Ruotsissa odottaa seuraava kilpailu, mestaruudesta iloinnut ­­Vattulainen sanoi.

Hän juoksee Karlstadissa 3000 metriä. Se on toinen kahdesta hyvästä kilpailusta, jotka hän halusi saada leirinsä jälkeen.

– Sitten uskon, että olen täysin valmis viivalle Berliinissä, luottavaisin mielin EM-kilpailuihin suuntaava Vattulainen sanoo.

HKV:n Eero Saleva juoksi hopealle (14.20,76) ja Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen pronssille (14.20,99).

 


1xa_0065.jpg

Arttu Vattulaisella on pari päivää mennyt totutellessa Suomen lämpötiloihin leirin jälkeen.