Richardsson ihmetteli kuinka helposti SE syntyi: Nyt oli sellainen kymppipäivä – Rouvali pettyi kuulan karsinnassa

Camilla Richardsson ei malttanut olla lopussa kiristämästä vauhtia sen verran, että Istanbulin EM-hallien 3000 metrin alkuerässä syntyi halliratojen uusi Suomen ennätys. Richardsson oli maalissa toinen ajalla 8.53,60, jolla Sandra Erikssonin vuonna 2015 juoksema 8.54,06 siirtyi ennätysluettelosta historiaan.

– Tiedän, että valmentajaltani tulee sanomista, että juoksin liian kovaa viimeiset 400 metriä, koska se oli ihan turhaa, kun minulle oli varmistumassa jo paikka finaaliin. Nyt oli kuitenkin niin hyvät jalat ja näin väliajoista, että Suomen ennätys on mahdollinen, Richardsson hymyili.

Richardsson oli suuren osan matkasta viidentenä, mutta nousi viimeisellä 400 metrillä toiseksi ja ajoi eron kiinni pääosan matkaa hieman muiden edellä olleeseen Saksan Konstanze Klosterhalfeniin, joka voitti erän ajalla 8.53,50.

– Aika harvoin tulee sellainen tilanne, että voi juosta Suomen ennätyksen. Kun jäin puolimaratonilla SE:stä niin niukasti ajattelin, että sitten harmittaa, jos nyt juoksen 8.54,5, Richardsson sanoi.

Sanoillaan vaasalaisjuoksija viittasi pari viikkoa sitten Arabiemiraateissa juostuun Ras Al-Khaimahin puolimaratoniin, jossa Richardsson jäi ennätyksellään 1.10.08 neljä sekuntia SE-ajasta. Hän olisi rikkonut SE:n, jos ei olisi toviksi harhautunut reitiltä.

”Missään vaiheessa ei ollut vaikeuksia”

Istanbulin EM-hallien alkueräjuoksussa Richardssonin meno oli kevyttä.

– Se oli tosi helppoa. Missään vaiheessa ei ollut vaikeuksia, Richardsson sanoi.

Ennen EM-kisoja Richardssonin halliennätys oli 9.13,44 ja ulkoratojen ennätys 9.00,04.

– Tiesin ennen juoksua harjoitusten perusteella, että yhdeksän minuutin alitus on mahdollinen. Ajattelin, että tuollaisiakin aikoja, joka nyt tuli, pystyn juoksemaan. En vaan olisi ikinä uskonut, että se tulisi noin helposti, Richardsson sanoi.

Naisten 3000 metrin finaali juostaan perjantaina, ja mukana on 15 juoksijaa.

– Nyt oli sellainen kymppipäivä. Toivottavasti perjantainakin.

Rouvali pettyi kuulan karsinnassa

Kuulantyönnön karsintakilpailu ei ollut onnistunut Eveliina Rouvalille. 16 heittäjän kilpailussa hän oli 14:s tuloksella 16.26. Finaaliin ja kahdeksan parhaan joukkoon pääsy olisi vaatinut tuloksen 17,90.

– Oloni tuntui hyvältä, ja verkassa sain hyviä työntöjä, Rouvali päivitteli kilpailuaan.

Rouvalin paras tulos syntyi kolmannella kierroksella 15,64:n ja 16,24:n työntöjen jälkeen.

– Ensimmäinen yritykseni oli huono. En saanut siihen kunnollista tuntumaa, ja heitto lähti huonolle raiteelle. Työnnöt olivat teknisesti tosi huonoja, enkä päässyt kunnolla tekemään parastani.

Heittopaikkaa Rouvali ei moittinut, se oli hänen mielestään hyvä. Valmentajien kanssa kommunikointi kisan aikana näytti kuitenkin vaikealta, kun radalla oli paljon juoksuja.

– Mutta kaikki tarvittavat ohjeet sain itselleni, Rouvali kertoi rehdisti.

Karsintakilpailun paras oli Hollannin Jessica Schilder tuloksella 19,18. Tänä talvena Rouvali on työntänyt parhaimmillaan 17,31.