Richardsson hakee hyvää aikaa ja EM-rajaa PM-kympiltä

Richardssonin kausi alkaa Växjöstä

Camilla Richardsson juoksee uransa ensimmäisen 10 000 metrin ratakilpailun Tanskan Aarhusissa matkan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa lauantaina. Vasa IS:n juoksija voitti hiljattain maastojuoksun 22-vuotiaiden Suomen mestaruuden Imatralla ja on mainiossa kunnossa.

-Juoksin kuukausi sitten maantiellä kympin, se meni alle 35 minuutin. Toivottavasti nyt menee kovempaa, Richardsson sanoo.

Richardsson, 21, pinkoi talvella Botnia-hallin 400 metrin radalla komean  3000 metrin ennätyksensä 9.18,26.  Hallikauden jälkeen kevään harjoittelu on luistanut ongelmitta.

– Hallikausi meni tosin hyvin, paremmin kuin luulin. Juoksu kulki vaikka harjoittelin silloinkin vielä aika kovaa, Richardsson sanoo.

– Haluaisin juosta Tallinnassa (22-vuotiaiden EM-kilpailuissa) kaksi matkaa. Esteitä ja 10000:tä metriä ei voi aikataulun takia juosta, mutta esteet ja 5000 metriä voi.

Richardssonin ohella naisten 10 000 metrillä suomalaisista juoksevat Forssan Salamien Janica Mäkelä ja Joensuun Katajan Meri Rantanen. Miesten kilpailussa juoksevat Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen ja IF Länkenin Andreas Lindahl