Richardsson ei lähde Tokioon: ”En ole valmis kilpailemaan olympiakisoissa”

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson ei kilpaile Tokion olympiakisoissa. Richardsson katsoo, että monien vaikeuksien kiusaaman harjoituskauden jäljiltä hän ei ole siinä kunnossa, että voisi kilpailla tavoittelemallaan tasolla olympiakisoissa.

Richardsson oli valintakelpoinen Tokion olympiakisojen 3000 metrin estejuoksuun rankingin kautta ja hänet valittiin joukkueeseen. Lopullisen ratkaisun luopua paikasta Richardsson teki sen jälkeen, kun hän juoksi hiljattain Närpiössä 3000 metrin estejuoksu 10.14,3.

– Tiesin jo ennen kilpailua, etten olen valmis kilpailemaan olympiakisoissa. En ollut tehnyt estetreeniä yli vuoteen. Halusin kuitenkin yrittää, koska olen tehnyt niin paljon töitä sen eteen, että pystyisin kilpailemaan, Richardsson sanoo.

– Jos juoksu olisi ollut ok, olisin harkinnut kisoihin osallistumista.

Vaikka Richardssonilla on takanaan hankala ja pitkien juoksutaukojen täyteinen harjoituskausi, olympiakisojen väliin jättäminen oli ankara pettymys ja vaikea päätös.

– Tiesin, että minulle oli oikea päätös jättää olympialaiset väliin. Mutta se oli silti vaikea päätös tehdä. Olympialaiset ei ole nyt oikea paikka minulle. Minulla on arvokisakokemusta, mutta menestystä puuttuu, Richardsson sanoo.

Kilpailukausi jatkuu kotimaassa

Vaikka Richardsson, 27, ei ole olympiakisojen vaatimassa kunnossa, peruskunto on korvaavan harjoittelun jäljiltä hyvä ja kilpailukunto kehittyy koko ajan, kun vaasalainen on päässyt taas jatkamaan juoksuharjoittelua.

– Oma tilanne on yllättävän hyvä. Ajatuksena on juosta GP-kilpailuissa Lahdessa, Kalevan kisoissa Tampereella, Ruotsi-ottelussa ja syksyllä ehkä maastojuoksun EM-kilpailuissakin, Richardsson sanoo.

Richardssonin viime kesän kilpailukausi jäi kesken, kun häneltä operoitiin elokuussa molemmat takareidet. Kuntoutuksen jälkeen Richardsson pääsi takaisin juoksuharjoittelun pariin, mutta sitten sääriluun murtuma ja tulehdus lonkankoukistajan kiinnityskohdassa toivat viikkojen tauon juoksuharjoitteluun.

– Toivon mukaan olisin ensi vuonna siinä kunnossa, että voisin taistella MM-kisoissa finaalipaikasta, Richardsson sanoo.